In het Midden-Oosten is de ene leeuw de andere niet en veilig ben je alleen in Israël

leeu-op-boom
Nauwelijks een week nadat ik hier het verhaal bracht van twee leeuwenwelpjes die in de Bissan Zoo van Hamas in Gaza amper twee dagen overleefden, hebben gisteren 26 november 2013 opnieuw twee leeuwen het nieuws gehaald. Beide hierbij getoonde plaatjes circuleren veelvuldig op Facebookpagina’s en twitterberichten.

De eerste leeuw (plaatje hierboven) is de Afrikaanse leeuw Salam, 5 jaar oud, die hier gefotografeerd werd nadat hij in een boom is geklommen in het Safaripark van Ramat Gan nabij Tel Aviv, Israel, op dinsdag 26 november 2013. Een leeuw die de bomen inkruipt komt eerder zeldzaam voor. Waarschijnlijk werd hij achterna gezeten door een Palestijnse terrorist, maar dat is nog niet bewezen. (foto: AFP/Ariel Schalit)

zoo-syriaDe tweede leeuw die het nieuws haalde (plaatje hierboven) had heel wat minder geluk. Het ging hier om een leeuw in Syrië uit de al-Qarya al Shamya Zoo. Inwoners van de stad Ghouta nabij de hoofdstad Damascus hebben van de grote honger de arme leeuw uit de Zoo gehaald, hakten hem in mootjes en aten hem op. Het oosten van Ghouta ligt al 6 maanden onder vuur. Volgens hulpverleners probeert het leger van Assad de rebellen uit te hongeren – en dus ook de burgers.

Hieronder een tweet die over die onfortuinlijke leeuw in de Syrische zoo berichtte:

leeuw-op

NOS bericht over een ander nogal gruwelijk filmpje dat circuleert via Twitter van een ezel die het volgende slachtoffer zou zijn (niet voor gevoelige zielen!)

Zo ziet u maar dat de veiligste plaats voor zowel mensen als dieren in het Midden-Oosten zich enkel en alleen in de Joodse staat Israël bevindt.


Bronnen:

  1. Israellycool Blog:
    ♦ A Tale Of Two Lions – A week after 2 lion cubs in Gaza made the news for all the wrong reasons, another pair of lions made the news today; door Judge Dan [lezen]
  2. NOS op 3:
    ♦ Leeuw uit Syrische dierentuin geslacht voor eten? [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

  • Hamas beschuldigt Israël voor de dood van twee leeuwenwelpen in de zoo van Bissan [lezen]
  • Dierenmishandeling in de ZOO van Gaza; deel 1 [lezen]
  • Dierenmishandeling in de ZOO van Gaza; deel 2 [lezen]