De Rotskoepel anno 1890, die pas veel later een ‘heilig’ icoon wordt in de strijd om Israël te vernietigen

rotskoepel-1890Ingekleurde foto anno 1890 van de Rotskoepel op de Tempelberg in Jeruzalem.
KLIK op het plaatje voor groot beeld: 1600 px x 1500 px

Interessant plaatje van de Rotskoepel, dat volgens de Palestijnen het 3de grootste heiligdom is in de Islam. Dat is het natuurlijk niet altijd geweest. Te zien aan de erbarmelijke staat waarin de Rotskoepel verkeerde lang voordat Israël een onafhankelijke Joodse staat werd.

Het hele zogenaamde ‘heiligdom’ oogt hier wel bijzonder bouwvallig. Overal tiert het onkruid welig, groen overwoekert letterlijk alles, de verf bladert af, het regent overal binnen in de Rotskoepel, de fontein op de voorgrond staat droog en er zijn overal stukken uit gebroken.

De waarheid is dat tot aan 1967 geen enkele moslim in in het Midden-Oosten en in de rest van de wereld omkeek naar ‘zijn’ Rotskoepel. Zoveel is wel duidelijk. Moest het IDF in 1967 een bom op die vervallen barak hebben gegooid, er zou geen haan naar gekraaid hebben. Maar dat nù doen, thans bijna 50 jaar later, zou ons ongetwijfeld rechtstreeks naar een Derde Wereldoorlog leiden.

De mythe – lees: het grote bedrog – van de “heiligheid” van de Rotskoepel (géén moskee!) zal pas geboren worden nà de Zesdaagse Oorlog van juni 1967, toen Israël Jeruzalem heroverde op de moslimwereld. Opeens werd die vervallen barak een “heilig” symbool – niét van de Islam, da’s louter bedrog (taqiyya) – maar van het verzet en de strijd van de Palestijnen tegen Israël.

De Rotskoepel staat tegenwoordig symbool voor hun obsessie om ‘Palestina’ te bevrijden van de “Zionistische bezetter” in combinatie met hun neurotische genocidale moordzucht om alle Joden in de Middellandse Zee te drijven; From the River to the Sea, Palestine will be Free... Judenrein dus,  weet u nog.. 😦

Een ander plaatje uit dezelfde periode vanuit een andere hoek
dome4


De Rotskoepel anno 2013
dome-2013a

De islamitische Gouden Rotskoepel (geen moskee!) op de Tempelberg in Jeruzalem is het 3de belangrijkste moslimheiligdom in de wereld na Mekka en Medina. Hij werd tussen 688 en 692 na Chr. opgetrokken op de top van de Moriahberg in Jeruzalem waar vroeger de 1ste en de 2de Joodse Tempel stonden. Die Tempel was het belangrijkste heiligdom van de Joden. Enkel de Kotel (in het Westen gekend als de Klaagmuur), in feite een deel van de muren rondom de Tempel enkel aan de westelijke zijde, is daarvan nog zichtbaar. De Rotskoepel stortte in 1016 in elkaar, maar werd later weer heropgebouwd. De huidige ‘Gouden’ koepel dateert van 1998 toen deze werd verguld dankzij een donatie van 8 miljoen dollars door koning Hoessein van Jordanië.

“Wij kondigen de oorlog af tegen de zonen van apen en varkens [de Joden] die slechts zal eindigen wanneer de vlag van de Islam zal wapperen boven Jeruzalem.” (Hamas pamflet van 1 september 1993)


Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Voetbalmatch spelen aan de Rotskoepel op de Tempelberg, alléén voor Palestijnse moslims +video [lezen]
 • Niets is zo heilig als het lijkt: behalve dan de Rotskoepel en de Al Aqsa moskee +video [lezen]
 • Zal Rotskoepel binnenkort plaats moeten maken voor nieuwe Joodse Tempel in Jeruzalem? [lezen]
 • Waarom de Joden al 2000 jaren treuren om de vernietiging van hun Tempel in Jeruzalem [lezen]
 • Als het sneeuwt in Jeruzalem maken de Palestijnse kinderen een sneeuwman… euh sneeuwraket aan de Rotskoepel [lezen]
 • Egyptische geestelijke geeft Fatwa uit die Joden in moslimlanden verbiedt hun heilige plaatsen te bezoeken [lezen]
 • Verdraaide berichtgeving van nieuwsleverancier Reuters omtrent de Tempelberg [lezen]
 • Openbare omroep PA TV van Abbas herschrijft (opnieuw) de Palestijnse geschiedenis +video [lezen]
 • De Arabische Lente speelt zich af tussen Mekka en Jeruzalem door Daniel Greenfield [lezen]

7 gedachtes over “De Rotskoepel anno 1890, die pas veel later een ‘heilig’ icoon wordt in de strijd om Israël te vernietigen

 1. In gewone mensentaal heet dit: geschiedvervalsing, een chronische aandoening van een groot deel der wereldbevolking. Het is grappig dat deze afwijking meestal alléén het Jodendom en dus Israel betreft.

  Like

  1. dome2

   Ik betwijfel of een zuiver zwart-witte foto van dit plaatje bestaat. Honderd jaar geleden werden veel zwart-wit foto’s kunstmatig ingekleurd totdat… de kleurenfotografie zijn entree maakte. Zie: “Color photography” http://en.wikipedia.org/wiki/Color_photography

   Maar ik weet wel zeker dat er veel andere zwart-wit foto’s van de Rotskoepel en ook van de Al Aqsa moskee op de Tempelberg bestaan.

   Je kan die onder meer vinden op de volgende webadressen:

   “Israel’s History – a Picture a Day”
   http://www.israeldailypicture.com/

   of

   “Library of Congress”
   http://www.loc.gov/index.html

   Succes ermee.

   Like

  2. Ik lees op je blog dat je ermee ophoudt:

   De voornaamste reden dat ik ga stoppen is dat het me te veel werk is. Dagelijks het nieuws bij elkaar zoeken en vertalen, heeft mij vele uren gekost. Na 15 jaar, 51 weken per jaar (met uitzondering van dit jaar) en 6 dagen per week gaat de stekker uit Israël Nieuws. Bij gebrek aan financiën, ik nooit ene cent ontvangen voor de vele uren die ik inmiddels besteed heb, maakte ik gebruik van gratis blog pagina’s.

   Wel jammer.

   Maar ik kan er veel begrip voor op brengen. Ik verkeer in dezelfde situatie: geen financiële middelen, geen morele steun (behalve van individuelen), enorm veel tegenkanting en kritiek, ook uit eigen kringen, zelfs met bepaalde leden van de locale Joodse gemeenschap kreeg ik het aan de stok tot ik begreep dat niet alle Joden per definitie onvoorwaardelijk achter Israël staan, integendeel. Dat was wel even een koude douche.

   Maar ik ben nogal een keikop (da’s beslist een understatement) en van nature een ‘alleenloper’ (einselgänger). Ik functioneer niet (meer) in een groep. Het zit gewoon in mijn bloed. En het blijft in de eerste plaats een mooi tijdverdrijf, een uit de hand gelopen internethobby die ik na verloop van jaren wat nuttiger ben gaan besteden.

   En geef toe: wat is er mooier dan een keigoed “product” te verdedigen als Israël dat door de hele wereldbol wordt verguisd? Die zogenaamde “afstammelingen van apen en varkens” kapen toch maar mooi de ene Nobelprijs na de andere mee.

   Zolang ik gezond blijf en er zin in heb blijf ik nog wat doordoen. Het houdt me fit en alert 😉

   Like

Reacties zijn gesloten.