Israëlisch leger voorkomt terreuraanslag op Westbank; drie Salafistische Palestijnen uitgeschakeld

Salafi-PalestiniansPalestijnse Salafistische Jihadis [foto: Reuters]

Drie Palestijnen, die verdacht werden van een plan om terreuraanslagen uit te voeren tegen Israëlische burgers, werden dinsdag gedood tijdens een gezamenlijke politie-operatie en de Israëlische geheime dienst Shin Bet, in de stad Yatta nabij Hebron op de Westelijke Jordaanoever.

Twee van de verdachten waren volgens het leger leden van een groep ‘salafistische jihadi’, die in hun auto werden doodgeschoten nadat ze zich weigerden over te geven aan de veiligheidstroepen. Ze droegen ‘explosieven en 2 handwapens,’ zei het leger in een verklaring. Een derde man werd ‘na een wilde achtervolging’ gedood in een vuurgevecht, zei IDF woordvoerder Peter Lerner. Geen Israëlische soldaten raakten gewond bij het incident.

Het IDF zei dat de organisatie waartoe de twee behoorden, de afgelopen maanden had geprobeerd om een uitgebreide militaire infrastructuur op te zetten op de Westelijke Jordaanoever. De organisatie was van plan om de structuren en personeel van de Palestijnse Autoriteit onder vuur te nemen, naast de Israëlische soldaten en kolonisten, aldus de verklaring. De terroristen hadden zich naar verluidt goed voorbereid op de aanslagen, hadden schuilplaatsen in appartementen, kochten wapens en produceerden explosieven.

Israëlische veiligheidstroepen vernamen de voorbije weken over de geplande aanval na de arrestatie van een aantal van de leden van de organisatie in de buurt van Nabloes en in de nederzetting Yatir op de Westelijke Jordaanoever. “Dit terroristisch netwerk is slechts een voorbeeld van degenen die proberen om Israëlische burgers te schaden en doen afbreuk aan de bestaande stabiele veiligheid,” zei Lerner.

“Operationale toegang in combinatie met een hoge kwalitatieve inlichtingendienst, hebben ons de overhand gegeven op deze boosdoeners en hun beestachtige bedoelingen,” voegde hij eraan toe. “Het is onze plicht om te voorkomen dat zij hun gruwelijke fantasieën hunnen uitvoeren,” zeiden Israëlische defensie-functionarissen en analisten hebben er de afgelopen weken voor gewaarschuwd dat de Westelijke Jordaanoever de weg kan opgaan van een andere gewelddadige opstand, gezien te significante toename van het aantal incidenten met stenengooiers en aanvallen met molotovcocktails (brandbommen.)

door Adiv Sterman
pal_youth_throws_molotovKlassieke vrijdagse bezigheid in de Palestijnse gebieden: Op vrijdagvoormiddag eerst bidden in de locale moskee en dan vervolgens de straat op en Israëlische soldaten en burgers bestoken met rotsbrokken en brandbommen en hopen om met hun ‘vredesgezinde’ activiteiten nog net het westerse nieuwsjournaal van 19u00 te halen. Dat valt meestal reuze mee. De westerse pers is in het algemeen de Palestijnen en de ‘vrede’ gunstig gezind en geilt zich flink op aan het Palestijnse geweld en ongebreidelde moordzucht… 😦


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ 3 terror suspects killed by police, Shin Bet near Hebron – Palestinians allegedly planned to carry out attacks against Israeli targets; explosives, handguns found in suspects’ car; door Adiv Sterman [lezen]
  ♦ Salafist jihadists, until now unknown in West Bank, rear their heads – The killing of three terrorists throws new light on radical elements within a generally nonmilitary movement; door Avi Issacharoff [lezen]
 2. The Algemeiner:
  ♦ Israeli Forces Thwart Terror Attack, Two Suspects Killed – Israeli Border Police and intelligence forces halted on Tuesday what might have been serious terror attacks against Israeli and Palestinian Authority targets, the IDF said in a statement [lezen]
 3. Israel and Stuff:
  ♦ 2 Palestinian Salafi jihadi terrorists killed in West Bank by Israeli special forces – The Palestinian terrorists, discovered in the Hebron region, were in the planning stages of a terror attack supposed to take place in upcoming days – Special security forces say the men were found with explosives & 2 handguns in their possession at the time of their death; door Yaakov Lapin [lezen]

Een gedachte over “Israëlisch leger voorkomt terreuraanslag op Westbank; drie Salafistische Palestijnen uitgeschakeld

 1. Ik bezoek graag deze site, maar .. – knip – ..
  Salom


  Moderator: De rest mag je me emailen, het adres staat bovenaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.