Vijftig jaar na presidentsmoord: Obama kan nog heel wat opsteken van John F. Kennedy omtrent Iran

kennedy-memoriaalHet herdenkingsmonument Yad Kennedy in Israël, dat werd opgericht voor de op 22 november 1963 vermoordde president John F. Kennedy, ligt bovenop op een heuvel en is zowat 11 kilometers noordelijk verwijderd van het centrum van Jeruzalem in de nabijheid van het Hadassah Hospitaal. Het monument werd gefinancierd door Joodse gemeenschappen van over de hele Verenigde Staten van Amerika. Het monument werd ingehuldigd op 4 juli 1966. [bron]

De Zionistische activist Dr. Joseph Frager vergeleek op zondag 10 november 2013 hoe oud-President John F. Kennedy de Rakettencrisis in Cuba afhandelde met de wijze waarop de huidige president Barack Obama omgaat met de rakettencrisis met Iran in het Midden-Oosten en in Venezuela.

cubanmissile“Het is [bijna] 50 jaar geleden dat president John Kennedy werd neergeschoten in een straat in Texas in een colonne,” schrijft Frager. “Een van de hoogtepunten van John F. Kennedy als president was zijn behandeling van de Cubacrisis. Hij stond op tegen de Russen en hun premier Chroesjtsjov en de president heeft gewonnen. De raketten werden teruggestuurd naar Rusland en een potentiële wereldoorlog werd afgewend.”

“Nu, 50 jaar later, wordt een nieuwe potentiële Cuban Missile Crisis klaar gestoomd in Venezuela. Deze keer zijn het niet de Russen die de oorzaak zijn van al deze ellende. Het zijn de Iraniërs. Het lijkt erop dat tenminste één boot werd gevonden met zeer geavanceerde raketten die kunnen uitgerust worden met kernkoppen die in of in de omgeving van Venezuela kunnen worden opgesteld. Dit waren Iraanse geproduceerde raketten.”

“De Iraniërs spelen allerlei spelletjes met hun boten en schepen door het veranderen van vlaggen al naargelang de wind waait om opsporing en sancties die beperkingen opleggen te voorkomen. Het is moeilijk om gelijke tred met hen te houden en zelfs Amerika probeerde om deze activiteit te voorkomen, totdat president Rouhani zijn charme-offensief inzette en met zijn tactieken volledig komaf maakte met het Westen. De waarheid gebiedt te zeggen dat dit niet de eerste keer was dat Rouhani dit flikte.”

“Zoals dagelijkse berichten dat president Obama de sancties verder loslaat en een slechte deal voorbereidt, haasten de Iraniërs zich intussen naar de finishlijn in het maken van kernwapens met geschikt uranium. Er wordt door sommigen geschat dat de rode lijn zal worden overschreden in of om de week van de 50ste verjaardag van moord op president Kennedy.”

President John F. Kennedy“Is het niet ironisch dat in plaats van het leren van elke les van president Kennedy, President Obama zijn streven doorzet naar een diplomatieke non-oplossing? Als President Kennedy vandaag in het kantoor zat, denkt u dat hij ook maar één minuut de Iraniërs zou toestaan raketten en verrirjkst uranium te verkrijgen om atoomwapens te prepareren en hem in staat zou stellen om op zijn minst een EMP (elektromagnetische puls) blackout over het hele land veroorzaken en een bedreiging te vormen met kernkoppen die gericht staan op de VS?”

“Het is duidelijk dat hij op de Iraniërs op dezelfde manier moet aanpakken zoals Kenny destijds met de Russen deed. President Obama zou veel lessen kunnen opsteken van president Kennedy. Het werd bericht dat de Saoedi’s kernkoppen uit Pakistan hebben aangekocht. Als de president geen pagina wil nemen uit het playbook van rresident Kennedy, dan riskeert hij niet alleen kernwapens die op de VS vanuit Venezuela worden gericht, maar tevens de proliferatie van kernwapens in elk land in het Midden-Oosten. Dit is een onhoudbare situatie. De president moet twee keer nadenken vooraleer hij een slechte deal afsluit met de Iraniërs.”

Video hieronder: Dr. Frager zei vorig jaar dat Israël onafhankelijke acties moet ondernemen tegen het nucleaire programma van Iran in aanloop van de Amerikaanse verkiezingen..


Bronnen:

  1. Arutz Sheva:
    ♦ Dr. Frager: Obama Needs to Learn from Kennedy – President Kennedy would never have enabled the Iranians to obtain weapons grade uranium, says Zionist activist [lezen]