Israël geeft online in het Arabisch aan duizenden moslims in het M-O cursus in nanotechnologie

moslima-online

Een Israëlische universiteit die via het Internet online cursus geeft in het Arabisch heeft in de hele Arabische wereld de belangstelling getrokken, zo bericht de Israëlisch Hebreeuwstalige krant Maariv. Het wereldbefaamde Technion Instituut voor Techniek biedt in het Arabisch een online cursus aan omtrent nanotechnologie met de professoren Hossam Haick en Russell Berrie.

Tot zover werd het cursusmateriaal op de website van het Technion bekeken door 1.243 mensen in Syrië, 1.865 uit Koeweit, 5.595 uit Egypte en meer dan 1.000 uit Saoedi-Arabië. Meer dan 700 Saoedische burgers hebben zich reeds ingeschreven voor de cursus, die zal beginnen in maart 2014, alsmede meer dan 600 Egyptenaren en 400 Syriërs.

Volgens het bericht hebben tevens meer dan 3.700 Israëli’s zich geregistreerd. De cursus is niet alleen uniek vanwege het feit dat deze wordt aangeboden in het Arabisch en Engels, maar ook door een unieke structuur die de nadruk legt op creatieve projecten en open vragen bevat.

De staf van het Technion sprak de hoop uit dat de online cursus zou ” op zijn minst zou bijdragen, toch voor een klein deel, aan de wetenschappelijke en technische kennis tussen de verschillende bevolkingsgroepen – en misschien zelfs de mensen dichter bij elkaar brengen door samen te werken aan uitdagingen.”

De Technion Universiteit werd onlangs door de nieuwsdienst van Bloomberg op de toptien lijst gezet van de niet-gegradueerde instellingen in de wereld.

door Maayana Miskin


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

Bronnen:

  1. Arutz Sheva:
    ♦ Israeli Online Course Draws Interest in Arab World – Thousands of Syrians, Egyptians and Saudis take interest in Israeli online course in nanotechnology; door Maayana Miskin [lezen]
    ♦ Israel’s Technion makes Bloomberg Top Ten – Bloomberg has ranked the Haifa-based university as the seventh best high tech institution in the world; door Adam Ross [lezen]

3 gedachtes over “Israël geeft online in het Arabisch aan duizenden moslims in het M-O cursus in nanotechnologie

  1. Hoop maar dat de arabieren en overige haters eens gaan inzien dat de Arabische wereld alleen een negatieve inbreng heeft in de wereld, terwijl Israel met hun vernuft en wetenschap voornamelijk dienend bezig is en als buffer dient voor de hele westerse wereld

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.