Amerikaanse universiteit verbreekt banden met Palestijnse om nazi-manifestatie binnen de campus

nazi-al-qudsOp 5 november 2013 hielden Palestijnse “studenten”, gelieerd aan de terreurgroep Islamitische Jihad, aan de Al-Quds Universiteit in [Oost-]Jeruzalem een openbare bijeenkomst. Staande bovenop de gekende wit-blauwe Israëlische vlaggen, uitgedost in zwarte militaire uniformen en ‘gewapend’ met namaak automatische wapens, brachten zij de Hitlergroet uit. Op de achtergrond de gekende zwarte vlaggen met gele opdruk van de Islamitische Jihad terreurgroep [bron foto]

hugo3 Deze terreurgroep, met als gewapende para-militaire stootgroep de beruchte Al Quds Brigades, is vooral actief in de Gazastrook waar zij sinds 2007 de machtsgreep van Hamas op Al Fatah, het voortouw neemt in de beschieting met raketten en mortiergranaten van willekeurige burgerdoelwitten in zuidelijk Israël. Echter, net zoals Hamas kan de Islamitische Jihad ook op de Westbank en in [Oost-]Jeruzalem rekenen op een robuuste aanhang.

Voor de prestigieuze Brandeis Universiteit in de Amerikaanse staat Massachusetts, was deze nazi-manifestatie de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen en heeft thans uit protest elke samenwerking opgeschort met deze door het Westen overgesubsidieerde Palestijnse Al Quds Universiteit. Diegenen die [Oost-]Jeruzalem absoluut tot hoofdstad van een toekomstige Palestijnse staat willen bombarderen, dienen zich dringend te bezinnen waar ze mee bezig zijn en wat Israël te wachten zou staan als dit inderdaad zou gebeuren. “Vrede met Palestijnen” kan u dan ook definitief uit uw woordenboek schrappen. 

De Amerikaanse Brandeis Universiteit heeft haar partnerschap met de Palestijnse Al-Quds Universiteit opgeschort. President Frederick Lawrence van de Brandeis Universiteit deed de aankondiging op maandag, zeggende dat de universiteit in de toekomst de relatie opnieuw zal evalueren.

De universiteiten zijn sinds 1998 zusterinstellingen. De beslissing werd genomen in het licht van de recente gebeurtenissen op de universiteit, die campussen heeft in Jeruzalem, Abu-Dis en Al-Bireh, waaronder een in nazi-stijl demonstratie die op 5 november jongstleden werd gehouden op de campus.

Tijdens die demonstratie, marcheerden demonstranten in zwarte militaire uniformen met nep-automatische wapens, terwijl ze met vlaggen zwaaiden en de traditionele Hitlergroet uitbrachten. Spandoeken met beelden van Palestijnse zelfmoordterroristen versierden het centrale plein van de campus, volgens een verklaring van Brandeis. Verschillende studenten portretteerden ook dode Israëlische soldaten.

Na de demonstratie riep Lawrence de president van de Al-Quds Universiteit, Sari Nusseibeh op om de demonstratie te veroordelen zowel in het Arabisch als in het Engels. Want zoals iedereen weet is het een gekende traditie in ‘Palestina’ en de rest van ‘Arabistan’ om in twee verschillende talen een afwijkende en zelfs tegengestelde boodschap te verspreiden.

Sari NusseibehIn een verklaring tegenover de “studenten” aan de Al-Quds Universiteit van zondag jl. zei Sari Nusseibeh (plaatje rechts) dat ‘Joodse extremisten’ deze demonstratie gebruiken om “de gebeurtenissen te kapitaliseren op een manier die de universiteit verkeerd voorstelt als zou zij een inhumane, antisemitische, fascistische en nazi-ideologie bevorderen.” Zonder deze ideologieën, zei hij “zou er geen massamoord op de Joden in Europa zijn geweest; zonder dat bloedbad, zou er geen voortdurende Palestijnse catastrofe zijn geweest.”

“Zoals onlangs gebeurde, zijn deze opportunisten snel om de Palestijnen te beschrijven als een volk dat vrijheid en onafhankelijkheid niet verdient en als een volk dat onder dwang onder controle en bezet moet worden gehouden. Ze noemen deze gebeurtenissen als het bewijs van hun inspanningen om brede Joodse en westerse opinie te voeden om hun positie te ondersteunen en te rechtvaardigen. Deze publieke opinie, op zijn beurt, ondersteunt de bezetting, de uitbreiding van de nederzettingen en de confiscatie van land en voorkomt dat de Palestijnen onze vrijheid kunnen bereiken,” schreef Nusseibeh.

De Brandeis Universiteit noemde in haar verklaring de boodschap van Nusseibeh “onaanvaardbaar en inflammatoir,” en voegde eraan toe: “Terwijl Brandeis zich voortdurend inzet om de dialoog te openen omtrent moeilijke onderwerpen, zijn we ook verplicht om intolerantie te herkennen als we ze zien en we kunnen niet – en zullen ook niet – een oogje dichtknijpen als het om intolerantie gaat.” In de verklaring schreef het verder dat het partnerschap meer dan een decennium geleden werd opgericht met het oog op “het openen van een dialoog en het opbouwen van een basis voor vrede,” en noemde de relatie “productief in vele opzichten.”


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Eindelijk krijgen ze hun verstand terug!”

Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ Al-Quds university head condemns Nazi-style demonstration on campus – Sari Nusseibeh says he hopes Brandeis will reconsider its decision to suspend long-time partnership; door David Horovitz en JTA [lezen]
 2. The Jerusalem Post:
  ♦ Brandeis U suspends partnership with Palestinian university following Nazi-style protest – Demonstrators marched in black military gear with fake weapons, waved Nazi flags, offered traditional Nazi salute [lezen]
 3. Arutz Sheva:
  ♦ Brandeis Severs Ties with Al-Quds University – After Nazi-style march at Hamas-run Al-Quds U., students express outrage; Brandeis finally releases response, severs partnership; door Tova Dvorin [lezen]
 4. Atlas Shrugs:
  ♦ Scenes from a “moderate” “Palestinian” university – Hitler-style saluting peace partners [lezen]
  ♦ Brandeis suspends partnership with “Palestinian” Jew-hating “university” after Nazi-style rally [lezen]

Een gedachte over “Amerikaanse universiteit verbreekt banden met Palestijnse om nazi-manifestatie binnen de campus

 1. De verklaring van de universiteits president, de alom geprezen ‘super gematigde vredesduif Sari Nusseibeh, laat het ware gezicht van “de Palestijnen” zien, zijnde in Gaza of ergens anders;

  Wolven in schaapskleren!

  Dat nu de Brandeis Universiteit eindelijk het ‘licht heeft gezien is mooi. Nu alleen nog zien hoe lang het blijft duren, daar de Palestijnse spindokters al klaar staan om de US scepsis weg te nemen.

  Wat niet zo een moeilijk is…..zie Iran!

  Like

Reacties zijn gesloten.