Het Simon Wiesenthal Centrum onthult de Europese haat jegens Israël

rabbi-cooper2
Rabbijn Abraham Cooper, vice-decaan van het Simon Wiesenthal Center bracht onlangs de bevindingen van Manfred Gerstenfeld’s boek, Demonizing Israel and the Jews op een hoger niveau, door deze te overhandigen aan de Filippijnse kardinaal Luis Antonio Tagle, de aartsbisschop van Manila.

Op het plaatje hierboven van 13 november 2013 is te zien hoe rabbijn Cooper het boek overhandigt aan de kardinaal. De kardinaal was recent een belangrijke kandidaat tijdens verkiezingen voor het ambt van Paus en hij zou in de toekomst wel eens de eerste Aziatische paus ooit kunnen worden.

Volgens Manfred Gerstenfeld, de auteur van het boek “Demonizing Israel and the Jews” koesteren meer dan 150 miljoen Europese volwassenen antisemitische gevoelens. Ze beschouwen Israël als “een duivel” die een “vernietigingsoorlog tegen de Palestijnen” voert en dat de Israëliërs zich tot hen zouden gedragen “als nazi’s.”

demon2“Opiniepeilingen tonen aan,” schreef hij, “dat meer dan 100 miljoen Europeanen een satanische perceptie op de staat Israël omarmen [..] Deze huidige wijdverspreide… perceptie is uiteraard een nieuwe mutatie van de duivelse opvattingen over Joden die tijdens de Middeleeuwen veel gekoesterd werden en die meer recent gepromoot werden door de nazi’s en hun bondgenoten.”

Tijdens een samenkomst enkele weken geleden waaraan werd deelgenomen door 60 leden van het Simon Wiesenthal Center, besprak rabbijn Marvin Hier deze kwestie met de Paus. Het Simon Wiesenthal Center heeft kopijen van het boek gezonden naar de kardinalen en aartsbisschoppen die de Conferentie van Bisschoppen voorzaten in verscheidene westerse Europese landen.

Rabbijn Cooper heeft tevens de Nederlandse aspecten van de demonisering van Israël besproken zoals die werden belicht in het boek, in een eerdere ontmoeting met de vice-premier van Nederland Lodewijk Asscher en in een recente brief gericht aan premier Mark Rutte.


Bronnen:

 1. Simon Wiesenthal Center:
  ♦ The Simon Wiesenthal Center exposes European hatred of Israel [lezen]
  ♦ Rabbi Hier to Pope Francis: ‘Peace is one of Judaism’s Greatest Virtues’ — But ‘Evil is Real and Must be Confronted’ [lezen]
  ♦ 75 Years After Kristallnacht: Fighting Anti-Semitism, Holocaust Denial and Preserving the Memory of the Holocaust [lezen]
  ♦ SWC to EU Baroness Ashton: “Return Anti-Semitism Definition Document to EU Fundamental Rights Agency Website” [lezen]
 2. Isra Blog:
  ♦ Ira Robinson reviews Manfred Gerstenfeld’s, Demonizing Israel and the Jews [lezen]
 3. The Times of Israel:
  ♦ Are 150 Million Europeans Anti-Semites, or Dangerous Idiots? door Manfred Gerstenfeld [lezen]

Een gedachte over “Het Simon Wiesenthal Centrum onthult de Europese haat jegens Israël

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.