IDF soldaat valt in slaap op lijnbus en wordt door Palestijnse messentrekker meteen afgemaakt

edenDe 19-jarige soldaat Eden Atias nam een tukje in de lijnbus maar dat kwam hem duur te staan. De Palestijn Hussein Sharif Ghawadra, nauwelijks 16 jaar oud, vermoordde hem in zijn slaap door de soldaat diverse messteken in zijn nek te geven die de soldaat fataal werden. Hij overleed in het hospitaal aan zijn verwondingen.

hugo3Alleen een nazi, een roofdier of een terrorist vermoord iemand op dergelijke laffe manier. Echter, de werkelijke dader van die moord is Mahmoud Abbas, die met zijn voortdurende haatcampagne vanaf de schoolbanken, de zomerkampen en in de media het klimaat heeft gecreëerd en de zielen rijp gemaakt die onvermijdelijk in een laffe moord zoals deze moest escaleren.

Een Israëlische soldaat overleed nadat hij meerdere keren in de nek werd gestoken op woensdagochtend door een Palestijnse jongere op een bus in het centrale busstation in Afula. De soldaat, de 19-jarige Eden Atias uit Nazareth Illit, werd geëvacueerd naar het Haemek ziekenhuis van de stad. Artsen opereerden hem in een poging om zijn toestand te stabiliseren, maar hij bezweek een paar uur later aan zijn verwondingen.

aftila-mapOoggetuigen vertelden dat Eden Atias lag te slapen in zijn stoel in de bus toen hij werd aangevallen. Passagiers op de bus, die op weg was van Nazareth Illit naar Tel Aviv en gestopt was aan het station van Afula, konden de moordenaar overmeesteren en droegen hem over aan agenten van de Israëlische grenspolitie, die hem op hun beurt doorgaven aan de politie.

“De bus stopte voor een pauze en de weinige passagiers stapten uit,” getuigde Yaffa Mara, die werkt in een snoepwinkel in de buurt. “Alleen de terrorist en twee soldaten waren aan boord gebleven. Plotseling zag ik een van de soldaten uit de bus lopen en ze schreeuwde dat de andere soldaat werd neergestoken. De terrorist probeerde nog te vluchten via de achterdeur, maar agenten van grenspolitie betrapten en arresteerden hem. De soldaat was overdekt met bloed. Het was een verschrikkelijk gezicht.”

Atias was nog maar nauwelijks twee weken onder de wapens en was nog in basisopleiding. Hij was woensdagochtend op weg naar zijn basis na een ziekteverlof. Hij wordt overleefd door zijn ouders en twee broers van 24 en 18 jaar. Zijn moeder, Ilia, werd geciteerd door Walla als zou zij gezegd hebben dat hij had aangedrongen op vrijwilligerswerk voor een gevechtseenheid.

De verdachte is een 16-jarige Palestijnse inwoner uit Jenin die niet eens een werkvergunning had om op de Westbank te werken en op de plaats van de misdaad de facto illegaal aanwezig was, volgens de politie. Commandant Roni Atti van de Politie van het Noordelijke District zei dat “de politie geen specifieke waarschuwingen had ontvangen in verband met de aanslag, niettegenstaande ten allen tijde de politie in de hoogste staat van paraatheid verkeert. De terrorist stapte op de bus en het is vooralsnog onduidelijk of hij van meet af aan van plan was tot deze steekpartij of dat hij gewoon op weg was naar zijn werk. Uiteindelijk stak hij de soldaat neer die het dichtst in zijn buurt zat.”

“We hoorden geroep en geschreeuw op de bus,” vertelde Tomer, een arbeider in een nabijgelegen kiosk die de aanslag zag gebeuren. “Soldaten sprongen vervolgens bovenop [de aanvaller], ik zag hoe ze hem van de bus trokken en veiligheidsagenten hem opwachtten. Hij zag er uit als een kind.” De dader werd later geïdentificeerd als Hussein Sharif Ghawadra, 16 jaar oud, afkomstig uit het dorpje Bir al-Basha ten zuiden van Jenin op de Westbank, zei een journalist van het Palestijnse Ma’an Nieuwsagentschap. Vier kozijnen van Ghawadra zitten een levenslange gevangenisstraf uit in Israëlische gevangenissen.

Hamas, de terreurgroep die de Gazastrook bestuurt, heeft de verdachte aanslager reeds gefeliciteerd. “Gelukwensen voor de Palestijnse held van de Westbank die deze ochtend een Israëlische soldaat doodde in Afula,” schreef woordvoerder van Hamas Fawzi Barhum op zijn Facebook pagina. “Dit is een heroïsche daad van verzet die aantoont dat ondanks alle methoden van onderdrukking en terreur [door de bezetter] zij er nooit in geslaagd zijn en ook nooit zullen slagen om ons volk te stoppen om Jihad en weerstand uit te voeren.”

In het videoverslag hieronder eist parlementslid van Likoed, Tzipi Hotovely, een opschorting van de vredesonderhandelingen tot dat president Mahmoud Abbas een einde maakt aan de sfeer van terreur en geweld op de Westbank:


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ Soldier stabbed to death in his sleep by Palestinian on bus – Eden Atias, 19, suffers fatal wounds to the neck in attack at Afula; passengers capture 16-year-old killer, who was in Israel illegally; door Yifa Yaakov en Adiv Sterman [lezen]
 2. The Jerusalem Post:
  ♦ Palestinian murders IDF soldier in suspected terror attack at Afula bus station – Police: 16-year-old wanted to avenge relatives jailed in Israel; door Ben Hartman [lezen]
  ♦ Likud hardliners call to stop peace talks after suspected terror attack – Danon says Israel must stop release of Palestinian prisoners after IDF soldier killed in Afula attack; Hotovely: PA incitement to blame; Bayit Yehudi’s Yogev: IDF must do more to stop Palestinians from illegally entering Israel; door Lahav Harkov [lezen]
 3. Arutz Sheva:
  ♦ Murdered Soldier: Pvt. Eden Atias, 19 – A 16-year-old Arab terrorist from Jenin attacked the soldier as he slept inside a bus, stabbing him repeatedly; door Gil Ronen [lezen]
  ♦ Murdered Soldier’s Mother has Worst Fears Confirmed – Single parent mother of Eden Atias Hy”d fears son was murdered and rushes to confirm, gets the tragic news at the hospital; door Ari Yashar [lezen]
  ♦ Hotovely Calls For No Talks Till Terror Ends – Likud MK Hotovely calls for end to talks with PA until it puts end to terror attacks, says PA using talks to legitimize terror; door Ari Yashar [lezen]
 4. Palestinan Ma’an News Agency:
  ♦ Israeli soldier killed in stabbing attack [lezen]

20 gedachtes over “IDF soldaat valt in slaap op lijnbus en wordt door Palestijnse messentrekker meteen afgemaakt

 1. Het product van de Palestijnse opvoeding. Een 16 jarige moordenaar!

  En begon het niet allemaal alleen maar met stenen gooien?

  Welnu, hun ouders mogen (en zijn dit vast ook) trots zijn. Hun 16 jarige oogappel heeft een slapende Israeli vermoord.

  Like

 2. Beste Shapira2012,

  Wilt u ophouden met generaliseren? Natuurlijk is het vreselijk wat er met de soldaat is gebeurd, maar ga a.u.b. niet zeggen dat elke Palestijn hier blij mee is. De ouders zijn er ongetwijfeld kapot van!

  Like

  1. Ik geloof er niks van dat Shapira2012 generaliseerd.

   En waarom niet?
   Zie https://brabosh.com/2013/11/13/pqpct-svx/

   Het wordt met de paplepel in gegoten. Hier vind je honderden videobeelden van.
   Allemaal hetzelfde. En ze doen het met de koran in de hand, want die leert hun dat ook nog eens. Joden? Apen en zwijnen volgens de koran.

   Die moordenaars zijn helden! In de ogen van de palestijnen.

   Lafaarden in mijn optiek: mensen doden wanneer ze het zwak zijn als ze slapen.
   Zie de familie Fogel.

   Daarom elke vrijdagavond feest met stenen gooien. Met tientallen fotografen en journalisten tussen de stenengooiers, en o wee als een jood zich verdedigd: onmiddelijk naar de schandpaal. Die stenengooiers zijn de helden. Schering en inslag. Jong geleerd oud gedaan.

   Nee, Shapira2012 generaliseert niet, het is wel degelijk het product van de Palestijnse opvoeding. Denk er goed om: palestijnse kinderen worden niet opgevoed naar westerse waarden!

   Like

  2. “De ouders zijn er ongetwijfelt kapot van”. Lees de statistieken & Palestijnse kranten/TV over de gemiddelde Arabisch Palestijnse ouder en het zal uw twijfel wegnemen en ja, er zullen best Arabische Palestijnen rondlopen die het hier niet mee eens zijn, maar de meerderheid is dit wel.

   Adam, alles begint met de opvoeding. En de opvoeding op de Palestijnse scholen is : 1 dode Israeli + 1 dode Israeli = 2 dode Israeli’s x 10 = 20 dode Israeli’s = 10 op je rapport.

   Als deze 16 jarige killer (met mes op zak) niet opgepakt was dan had hij voor de Palestijnse kinder TV een gedicht mogen komen opzeggen over zijn euforisch gevoel bij zijn heldendaad, zijn moeder was komen opdraven om te vertellen dat ze nog 2 ander zonen heeft die ze ‘graag als martelaar voor het goede doel wil geven.

   Dat beste Adam, is de realiteit!

   Like

 3. De Nederlandse Anja Leugenbelt bekent om haar Israelhaat en een zwak voor het mannelijk geslacht, zal ongetwijfeld in haar handjes wrijven.
  Ben

  Like

 4. Misschien is deze moordpartij een nieuwe strategie, 16 jaar, minderjarig en dus niet te veroordelen als volwassenen. En binnen enkele jaren als held binnengehaald.
  Ziekelijk.
  Ben

  Like

 5. Ik begrijp best dat iedereen hier tegen mijn opmerking is. Dit is namelijk een Zionistische site, en dat is helemaal niet erg. Wel vind ik dat altijd de waarheid gesproken moet worden.
  Het is niet zo dat ik meen dat er hier gelogen wordt, maar vaak wordt alles van 1 kant bekeken. Zoals ik begrepen heb, is dat ook het doel van deze site.

  Hoewel ik nog steeds best geloof dat de meerderheid van de Palestijnen een grote hekel heeft jegens Joden/Israeli’s, is het niet zo dat de meerderheid van de Palestijnen een koelbloedige moord op een Jood goedkeurt. Uiteindelijk is een Jood ook maar gewoon een mens. Een heel volk neerzetten als monsters, is een kwalijke zaak.

  Aan Shoshana van Tijn: Het NOS en de Telegraaf hadden wel een berichtje staan hierover.

  Like

 6. Adam:

  “Hoewel ik nog steeds best geloof dat de meerderheid van de Palestijnen een grote hekel heeft jegens Joden/Israeli’s, is het niet zo dat de meerderheid van de Palestijnen een koelbloedige moord op een Jood goedkeurt. Uiteindelijk is een Jood ook maar gewoon een mens.”

  Dit is denken vanuit jouw westerse denken.

  “Een heel volk neerzetten als monsters, is een kwalijke zaak.”

  Dat is nou denken van uit het palestijnse denken, het denken vanuit de koran. Ook het doden komt daar bij. En dat wordt elke dag voor de klas geleerd. Dus de overgrote meerderheid heeft er geen problemen bij en elke dode Jood is een overwinning, en wordt gevierd.

  Dit is de waarheid, dit zie je elke dag.Bewijzen zijn er meer dan genoeg.

  Het heeft niks met Zionisme te maken, beste Adam, het is de cultuur waarin ze groot worden.Volledig tegengesteld aan wat wij in de westerse wereld denken en dingen beleven.

  Het doel van deze site is niet de zaak van 1 kant te bekijken, maar die kant ook eens te belichten die niet of nauwlijks of verdraait in de westerse media komen, te belichten.
  Want de westerse media is niet pro israel, eerder anti Israel.

  Like

 7. @Adam: “Ik vindt dat de waarheid altijd gesproken moet worden”. Welnu Adam, hoe gek het moge klinken dat vinden wij nu ook, vandaar deze site.

  “Alles wordt van één kant bekeken op deze site”. Ja, net zoals de sites van Belgie/Nederland/US/ Rusland/GB/Arabia/Vrouwenbeweging/HoLeBi’s/Katholieken/Protestanten/
  Islamisten/Nazi’s/dierenbescherming/NGO’s & zakenmensen éérst alles van hun kant bekijken en pas daarna de mening/interessen van anderen. Zo zit het leven in mekaar.

  “Hoewel IK nog steeds geloof dat de meerderheid v.Palestijnen een grote hekel heeft aan Israeli/Joden, is het niet zo dat een meerderheid een koelbloedige moord goedkeurt”. Het wordt dus hoogste tijd dat u uw ‘geloof bijstelt! Ik vraag mij trouwens af waar uw stellige ‘wijsheid & kennis vandaan komen?

  “Uiteindelijk is een Jood ook maar een gewoon mens”. Dank u voor dit fenomenale inzicht.

  Like

 8. Ik ben Moslim, van Marokkaanse afkomst(22 jaar). En ja, ik heb zoals velen ook vaak te horen gekregen dat Joden slecht zijn(en nog veel ergere dingen) Dit maakt mij niet meteen een Jodenhater. Hoewel ik niet in de Palestijnse gebieden ben opgegroeid, zal mijn opvoeding dus wel ongeveer hetzelfde geweest zijn. Wat ik hiermee wil zeggen, is dat iedereen een individu is, en uiteindelijk zijn eigen mening kan vormen.

  In de reacties hierboven staat dat binnen de Palestijnse opvoeding haat jegens Joden centraal staat. Hebben we het hier dan over Palestijnen in het algemeen? Ik neem aan dat het gaat vooral gaat over de inwoners van Gaza. Er wonen immers ook Palestijnen in Israël. Delen zij allemaal dezelfde ideeën? Dat Lijkt me sterk. Los daarvan kan ik ergens wel begrijpen waarom zij Israëli’s niet mogen. Ik kan talrijke voorbeelden noemen. Wel keur ik alle geweld af.

  Voor diegenen die beweren dat in de Koran staat dat Joden varkens en apen zijn: koop/leen een Koran, en luister niet naar de zogenaamde islamgeleerden, zoals Morsi en Robert Spencer.

  Like

  1. Hallo Adam, leuke nickname trouwens Adam, Adam is Hebreeuws voor mens.

   Ik heb gewoon de koran gelezen, niks Morsi en Spencer. Ik heb de online koran gelezen. En ik ben er niet blij van geworden, en weinig over vrede gelezen. Zeker maar de richting mensen van het Boek (de Joden en de Christenen)

   Ja, juist…….de palestijnen in het algemeen, waarom? Omdat dit hun geleerd wordt op school en in huis, dus een algemene gedachtegang die bij de palestijnse vluchtelingen in het bijzonder en de moslim in het algemeen, je bevestigd dit al in je eerste zin: “Ik ben Moslim, van Marokkaanse afkomst(22 jaar). En ja, ik heb zoals velen ook vaak te horen gekregen dat Joden slecht zijn(en nog veel ergere dingen)”

   Maar je hebt gelijk: er zijn ook Arabieren en Palestijnen in Israel die anders denken.

   Weet je Adam, het maakt je een Jodenhater als doelbewust zegt dat Joden slecht zijn(en nog veel ergere dingen) en dus gaat demoniseren. Je zegt het al: vaak te horen gekregen. Zo gebeurt dat ook in de Gaza strook en in de westbank, en daar kun je niet om heen.

   Wel ben ik blij, dat jij alle geweld afkeurd. Want is de basis waarop de mensheid verder kan, om op een goede vreedzaam manier samen verder te kunnen leven. Met al onze verschillende manieren van denken, geloven en leven.

   Like

 9. @Adam, heel goed dat je uitkomt voor wie je bent. Daardoor is veel te verklaren, ook je foute perspectie van ”Palestijnen”, de betwiste Palestijnse gebieden, Palestijnen in Israel en Israeli’s & Joden.

  Palestina: Het land Palestina heeft nooit bestaan! Ooit was dat land Kanaan, want zo heette het, bezet door de Grieken, toen de Romeinen, die het “Pealestrina noemden (klonk minder Joods).
  Daarna waren het de Islamisten die het veroverden om daarna weer door Turken bezet te worden (400jaar). In 1917 kwamen de Britten (het Brits Mandaat Palestina) en in 1920 werd het in de San Remo Conferentie verdeeld in Jordanie/Israel in het zuiden & Syrie/Libanon in het Noorden.

  Het gedeelte Jordanie/Israel werd vastgelegd als het land voor de Joden, maar de Engelsen hebben het eenzijdig en illegaal verdeeld en het grootste gedeelte aan een Hashemitische prins uit Saoedi Arabie gegeven (politiek spel).

  Vanaf 1948 werd van het kleine stukje wat overbleef de Joodse Staat Israel heropgebouwd. (verdelingsplan van de UN). Dit hebben de Arabieren niet willen erkennen en meteen de aanval geopend en de Arabieren die daar woonden gehersenspoeld om te vluchten. Degenen die dat deden zijn de politieke speelbal van de Arabieren geworden. Degene die bleven zijn ISRAELI’s, totaal geintergreerd in de Israelische samenleving en leven in 90% van de gevallen een prima leven. Hebben vaak prachtige villa’s, Arabische goedlopende restaurants die vol zitten met Israeli’s, Joods/Arabisch& anderen, winkels, zijn professoren, doktoren, journalisten, artiesten, ondernemers, politici en wat je maar wilt.

  Je ziet het land Palestina is een land wat nooit bestaan heeft. Het was een bezet Romeins/Turks/Engels gebied. De Palestijnen zijn gewoon Arabieren die rond 1920 naar de Joodse gebieden trokken om te werken, daar de Joden het land aan het ontginnen waren.Gewoon gastarbeiders, net als dat vandaag de dag nog steeds gebeurd.

  De Joden werden toen ook Palestijnen genoemd, gewoon omdat ze in het Britse Mandaat Palestina woonden, net als de Arabieren. Pas na de onafhankelijkheids verklaring in 1948 noemden zij zich Israeli’s……net zoals de Arabieren uit dat gebied.

  In 1948 is het gedeelte Judea/Samaria of W-bank door de Jordaniers veroverd op de Joden en die hebben het in 1967 weer terugveroverd in een oorlog door Jordanie begonnen (lees de geschiedenis boeken). In Jordanie wonen 75 % van de ”Palestijnen en die hebben allemaal een Jordaans paspoort, net zoals de ”West-Bank Palestijnen dit hadden, totdat de Jordaanse koning overnacht besloot om dit in te trekken.

  Gaza heeft steeds bij Egypte gehoord. Toen Israel de Sinai aan Egypte teruggaf (vrede Israel/Egypte) wilde Egypte alles terug, behalve Gaza!

  Israel heeft nooit tegen ‘Palestijnen’ gevochten, maar Jordanie/Egypte/Syrie zijn oorlogen tegen Israel begonnen en hebben die verloren wat resulteerde in verlies van land!

  Verder over “de Joden: Er bestaat niet zoiets als ”de Joden. Net zoals er niet zoiets bestaat als “de Arabieren, “de Moslims of “de Christenen. Er zijn honderden nuances.

  Een ding is wel een feit. Het Jodendom is een religie & de Joden een volk!

  Dit David, is de “geschiedenis der Palestijnen” in een notendop. Lees & leer, je zult verbaast staan over de leugens die je ingepompt hebt gekregen, maar je zult niet de eerste Moslim (?) zijn die zijn mening heeft veranderd.

  Succes.

  Like

 10. Bedankt voor jullie kant van het verhaal.

  Er is een Arabische en een westerse versie van het verhaal. Het is altijd lastig welke je moet geloven.

  Menachemmax: Adam is mijn echte naam, niet mijn nickname. Adam is niet per se een Hebreeuwse naam. Het komt ook voor in de Koran en Bijbel. Misschien heb je de koran toch niet zo goed gelezen als je beweert. In de Joodse heilige boeken zijn trouwens ook teksten te vinden, die een gewelddadige inslag hebben en om die reden nooit worden geciteerd.

  Like

  1. Oke Adam. Hoe dan ook het blijft hebreeuws voor mens. Wordt genoemd in de Thora, en die is een paar jaartjes ouder dan de koran. De oudste Joodse geschriften die gevonden zijn dateren van 400 jaar voor Christus. Dat waren weer kopieën van eerder kopieën. Toch op zijn minst een dikke duizend jaar ouder dan de koran.

   Klopt de Bijbel kent ook geweldadige teksten. Altijd beperkt tot een bepaalde periode en volk waar oorlog mee was.

   Ik heb een redelijk goede studie van gemaakt omdat ik wou weten wat er werkelijk staat in de koran staat en wat de relatie met de Bijbel en de Joodse geschriften is.( De Joodse geschriften in principe het Oude Testament is en wordt door de Joden de Tanach genoemt) Maar ik wou ook weten hoe de koran staat tegen over andere geloven. Zoals ik al zei: En ik ben er niet blij van geworden, en ik heb weinig over vrede gelezen.

   Één tekstje dan: Hoofdstuk 9. Berouw(At-Taubah) 29. Bestrijdt diegenen onder de mensen van het Boek, die in Allah noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat Allah en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst belijden totdat zij de belasting met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zijn.

   Wat de gevolgen zijn lees je rechts onder Dhimmitude https://brabosh.com/category/dhimmitude/
   en deze is ook leuk:
   https://brabosh.com/2012/04/30/pqpct-hxo/

   Kijk daar wordt ik niet vrolijk van.

   Het is volledig off-topic dit bovenstaande.

   Hoe dan ook, aan het eind van het verhaal: als je iemand vermoordt als hij slaapt, is dat een laffe daad.

   Like

 11. Adam, “Er is een Arabische & westerse versie van het verhaal”. Daar heb je gelijk in. Maar het is geen verhaal maar een aanaanschakeling van feiten en feiten kennen maar één waarheid en overleven eeuwen van leugens.

  Je kan ze (als je de tijd en moeite wilt nemen) zelf ontdekken.

  Lees behalve de geschiedes, ook eens de levensloop van Mosab Hassan Youssef (zoon van een v.d. Hamas oprichters), over Kasim Hafeez en zijn groep ‘Muslims for Israel, Raheel Raza uit Canada, de MJC (Muslim-Jewish Conference) met jonge leiders uit meer dan 50 verschillende landen, Sala Choudhury, Sheiks, verschillende Imam’s en niet te vergeten Ayaan Hirsi Ali etc.etc.etc.etc.

  Dit waren allemaal Moslims, die op een bepaald moment de feitelijke waarheid ontdekten.

  Like

Reacties zijn gesloten.