Iran waarschuwt Israël met beelden op de staatstelevisie van gesimuleerde raketaanval +video


Iran Simulates a possible counter attack on Israel

Een overeenkomst tussen de Verenigde Staten en Iran over het nucleaire programma van laatstgenoemde lijkt op handen te zijn, maar het charme-offensief in Genève wordt thuis niet weerspiegeld. Vanuit Teheran stuurde de Iraanse regering een andere boodschap uit naar de Joodse staat door het uitzenden op de staatstelevisie van een gesimuleerde raketaanval op Israël.

In de ruim een uur durende documentaire waren opgenomen segmenten inbegrepen over de capaciteiten van Iraanse raketten en de mogelijkheid om die te in te zetten als reactie op buitenlandse bedreigingen. Het programma omvatte een video simulatie van een mogelijke reactie van Iran op een Israëlische aanval op zijn nucleaire installaties.

Het doelwit van Iran: Israël vernietigenDe video toont computer-geanimeerde lanceringen van de Sejjil lange-afstand ballistische raketten van Iran. Op de animaties is te zien hoe Israëls luchtdefensiesystemen enkele raketten onderscheppen terwijl anderen raketten de beschermende laag doordringen en verschillende strategische doelenwitten in heel Israël vernietigen.

Onder de doelwitten die worden genoemd zijn de Azrieli Towers en de Kirya in Tel Aviv, de IDF basis Tzfirin in het centrum van Israël, een generieke raketlancerings site, de luchthaven van Ben Gurion en de nucleaire reactor in Dimona. De doelwitten werden omcirkeld op Google Maps en de video afgewerkt met echte foto’s van slachtoffers uit de Tweede Libanon Oorlog.

In 2012 dreigde de Iraanse Opperste Leider Ayatollah Ali Khamenei Israël met de vernietiging van Tel Aviv en Haifa – als deel van de gebruikelijke retoriek die door het islamitische regime wordt gebezigd. “Van tijd tot tijd dreigt de zionistische entiteit met een militaire aanval, maar ze weten dat als ze de kleinste fout maken, de islamitische republiek Tel Aviv en Haifa van de kaart zal vegen.”


Bronnen:

  1. Ynet News:
    ♦ Iranian simulation: Missiles on Ben Gurion – While Geneva talks make progress towards agreement, Iranian state television broadcast simulated missile attack on Israel [lezen]
  2. Elder of Ziyon Blog:
    ♦ Simulation of missile attack on Israel broadcast on Iranian TV [lezen]