VS betalen de Palestijnen andermaal 75 miljoen dollar om hen in het vredesproces te houden

dollar04President van de PA Mahmoud Abbas:
“Dank u wel onnozele Obama Sinterklaas. Echter, meer is altijd beter.”

De bodemloze financiële put van de corrupte Palestijnse Autoriteit werd in augustus 2013 weer wat opgevuld met een financiële gift van, jawel, 148 miljoen Amerikaanse dollars! Dat was de prijs die de Amerikanen betaalden om de Palestijnen weer aan de onderhandelingstafel te krijgen. Toch één ‘positieve’ kant van de zaak: dankzij dat Amerikaans smeergeld kreeg Israël opnieuw het recht om rechtstreeks met de Palestijnen te spreken. En blij dat die waren met dat ‘recht’…

hugo3De laatste keer dat de Palestijnen zich verwaardigden om met de Israëliërs in dezelfde kamer plaats te nemen, dateerde reeds van september 2010. Israël had daaraan voorafgaande als gebaar van goede (vredes)wil, eenzijdig een bouwstop in de “nederzettingen” gehandhaafd, maar in de verste verte was geen Abbas te zien. Toen de Amerikanen uiteindelijk dreigden om de geldkraan naar de Palestijnse Autoriteit (tijdelijk) dicht te draaien werd Mahmoud Abbas meteen klaarwakker en daagde tegen het einde van die bouwstop eindelijk weer op in Washington. Enfin, het hielp, héél even toch.

De Palestijnen hebben daar achteraf drie jaar lang spijt van gehad dat ze toen zo onnozel waren geweest om met die vermaledijde Zionisten weer aan tafel te schuiven. Want met onderhandelen en compromissen aangaan krijgen de Arabieren Israël natuurlijk nooit op de knieën. Vooral dan als je decennialang gewend bent om enkel via terreur en geweld je gelijk af te dwingen […].

Echter, na drie maanden in het geheim onderhandelen, lijkt het vredesproces andermaal in een doodlopend straatje te belanden. Dus, tasten de Amerikanen vandaag opnieuw in hun geldbeugel en belonen betalen de Palestijnen andermaal 75 miljoen dollar om hen in het vredesproces te houden. Maar of de Amerikanen gelijk zullen krijgen dat vrede tussen de Palestijnen en Israël met harde valuta kan worden afgekocht, daar gelooft niemand in behalve dan… de pro-Palestijnse president Barack Obama en zijn geldkoerier John Kerry.

Temidden aanhoudende geruchten dat de vredesbesprekingen op het punt staan om in elkaar te stuiken, heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry aangekondigd dat de Verenigde Staten een financieel extraatje ter waarde van 75.000.000 dollars aan hulp aan de Palestijnen zullen geven.

Deze financiële gift zou bedoeld zijn om de Palestijnse Autoriteit te helpen meer banen te creëren voor de Palestijnen en voor het verbeteren van het wegennet, scholen en andere infrastructuur. Amerikaanse regeringsfunctionarissen zeiden dat de toegezegde steun bedoeld is om de Palestijnse publieke steun voor de haperende vredesbesprekingen te stimuleren.

Premier Benjamin Netanjahoe heeft op woensdag de Palestijnen beschuldigd van het creëren van ‘kunstmatige crisissen’ in de ontluikende vredesbesprekingen en riep Washington op om de onderhandelingen weer op de rails te krijgen.

“Ik maak mij zorgen over het gebrek aan vooruitgang, want ik zie dat de Palestijnen doorgaan met opruiing tot haat, kunstmatige crisissen blijft creëren, door blijft gaan met de trachten voorkomen en weg te lopen van de historische beslissingen die nodig zijn om een echte vrede te maken,” zei Netanjahoe tijdens een bijeenkomst met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry in Jeruzalem. “Ik hoop dat uw bezoek hen zal helpen om hen terug te sturen naar de onderhandelingen naar een plek waar we de historische vrede die we zoeken, kunnen bereiken,” zei hij tegen Kerry.

De Palestijnen dreigde dinsdagavond om de gesprekken te boycotten, na een stormachtige ontmoeting tussen onderhandelaars van beide partijen in Jeruzalem, met een Palestijnse ambtenaar die aan het persagnteschap AFP vertelde dat de onderhandelingen “werden afgebroken.”

Na zijn ontmoeting woensdagochtend met Netanjahoe, reisde John Kerry naar Bethlehem op de West Bank voor besprekingen met Abbas. Daar kondigde hij aan dat de VS zou een extra $ 75.000.000 aan hulp zouden besteden aan de Palestijnse economie. Kerry, de nieuwe bijdrage aankondigend, zei Kerry tegen Abbas dat “vrede noodzakelijk is, vrede is rechtvaardig en vrede is mogelijk,” eraan toevoegend: “Wij zijn ervan overtuigd dat ondanks de moeilijkheden, beide leiders, president Abbas en premier Netanjahoe, vastbesloten zijn om te werken in de richting van dit doel. “

Kerry zal naar verluidt opnieuw naar Jeruzalem reizen om er premier Benjamin Netanjahoe opnieuw te spreken tijdens een diner en heeft tevens een onderhoud met de Israëlische president Shimon Peres. Vandaag donderdag reist hij dan naar Jordanië waar hij president Mahmoud Abbas een tweede keer zal ontmoeten tijdens zijn huidige missie.

pallygateMahmoud Abbas denkt aan verhuizen, het kot wordt ‘m te klein 😉


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “$75 miljoen voor mislukking. Lijkt op de bonus moraal!”

Bronnen:

  1. Ynet News:
    ♦ As talks flounder, US to give $75 million more in aid to Palestinians – Kerry meets Netanyahu, Abbas as news breaks that peace talks collapsed Wednesday. PM says Palestinians are making ‘artificial crises’ in talks, Kerry adds ‘vital’ aid to Palestinian economy; door Elior Levy [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

  • John Kerry op bezoek bij premier Netanjahoe over Iran en het vastroestende vredesproces +video [lezen]
  • VS betalen Palestijnen 148 miljoen dollar om weer met Israël aan tafel te schuiven [lezen]
  • Europese Unie beschuldigt Palestijnen van verkwisten van 2 miljard euros hulpgelden [lezen]
  • Europese Unie doneert andermaal 20 miljoen euro terwijl corrupte PA verder verkwist; door Missing Peace [lezen]

Een gedachte over “VS betalen de Palestijnen andermaal 75 miljoen dollar om hen in het vredesproces te houden

Reacties zijn gesloten.