Fatahleider Abbas Zaki spot met Israël voor het vrijlaten van levenslang veroordeelde moordenaars


Fatah official mocks Israel for releasing murderers from prison

“Dood aan Israël” narratief krijgt vervolg in schokkende nieuwe vorm van de Palestijnse Autoriteit. BBC, noch VRT of NOS en de overige mainstream media in Europa, falen (zoals gewoonlijk) om over dergelijke ontwikkelingen te berichten.

In een lopend schandaal van de ‘gematigde’ Palestijnse Autoriteit die een pauze tot nadenken zal geven aan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry te midden van de ‘geheime’ vredesbesprekingen, heeft een hoge Palestijnse woordvoerder de spot gedreven met Israël over diens recente vrijlating van Palestijnse gevangenen en openlijk opgeroepen tot de vernietiging van de Joodse staat.

Palestinian Media Watch (PMW), de waakhond die de Palestijnse media controleert, gaf gisteren de volgende verklaring vrij

“Fatahleider Abbas Zaki drijft de spot met Israël voor het vrijlaten van moordenaars die levenslange gevangenisstraffen uitzaten.”

Zaki werd door PMW geciteerd als zeggende: “We zeggen tegen Israël: Sterf in uw woede. Ga naar je begraafplaatsen en reciteer over je dood wat je maar wil reciteren.”

PMW voegde aan zijn verslag toe:

Op een Fatah evenement, waarbij Israël’s vrijlating werd gevierd van drie moordenaars van de 26 gevangen terroristen die vorige week op vrije voeten werden gesteld, haalde Abbas Zaki, die voor Al Fatah sprak, uit naar Israël en dreef de spot met de Joodse staat voor het akkoord gaan om de Palestijnse moordenaars vrij te geven.

Abbas Zaki

Hij zei dat Israël gaf hen levenslange straffen gaf en hen categoriseerde als het hebben van “bloed aan hun handen,” en toch, “hier zijn ze … strijders, ridders, vrije mannen.”

“Niemand had verwacht dat Israël,” vervolgde hij, “dat levenslange gevangenisstraffen had gegeven en besloten dat ze [de gevangenen] vanuit de gevangenis naar het graf zouden gaan, [hen zou vrijlaten]…”

“Wij zeggen tegen Israël: Sterf in uw woede. Ga naar je begraafplaatsen en reciteer over je dood wat je maar wilt reciteren. Hier zijn ze [van wie Israël zei dat ze] ‘bloed aan hun handen hebben’ (dat wil zeggen, moordenaars), hier zijn ze [terug] onder hun eigen volk: Strijders, ridders, vrije mensen!”

Bijna alle van de onlangs vrijgegeven Palestijnse gevangenen zijn veroordeeld voor moord, waaronder ook vrouwen, bejaarden en kleuters.

De BBC en de mainstream media in Groot-Brittannië en Europa berichten niet over zulke verhalen omdat, zeggen analisten, dit het ideologisch doorspekt verhaal van Palestijns slachtofferschap zou ondermijnen.


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Hebben ze nog gelijk in ook!

Bronnen:

  1. The Commentator:
    ♦ Palestinian spokesman mocks Israel for releasing convicted murderers; says “Die in your rage” – Death to Israel narrative continues in shocking new form from the Palestinian Authority. BBC and other mainstream media in Europe fail to report such stories [lezen]
    ♦ Releasing Palestinian prisoners is a political blunder – Releasing Palestinian prisoners won’t help peace and can easily be seen as a gratuitous insult to the victims and their families who still suffer from the murder of their loved ones by terrorists; door Michael Curtis [lezen]
  2. Palestinian Media Watch (PMW):
    ♦ Fatah leader Abbas Zaki mocks Israel for releasing murderers who were serving life sentences: “We say to Israel: Die in your rage. Go to your cemeteries and recite over your dead whatever you recite”; door Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik [lezen]