Vijf Israëlische soldaten gewond bij explosie en vuurgevecht in terroristentunnel van Hamas

soldatenBeersjeba, 31 oktober 2013. Gewonde Israëlische soldaten worden overgebracht naar het Soroka hospitaal in Beersjeba toen zij bij een poging om de Khan Younistunnel van Hamas naar Israël te vernietigen, gewond raakten toen een bom die door de terroristen werd geplaatst plotseling afging [foto: Dudu Greenspan/Flash90]

Eén soldaat raakte ernstig gewond en een ander was in redelijke toestand, nadat donderdagavond een bijzondere IDF operatie om een deel van de tunnel te vernietigen die ten oosten van Khan Younis naar Israël liep, het doelwit werd van Hamas.

In het totaal raakten vijf soldaten gewond toen een explosief dat door Hamas was geplaatst eensklaps ontplofte, zei het IDF in een officiële verklaring. In een vuurgevecht dat daarop uitbrak met terroristen, werden vier leden gedood van de Izz ad-Din al-Qassam Brigades, de gewapende vleugel van Hamas. Onder hen drie tunnel- en bomexperten van de islamistische terreurgroep.

tun-gaza05Het incident vond plaats in de 1,7 kilometer lange betonnen tunnel die enkele weken geleden werd ontdekt door het IDF. Toen Israëlische soldaten trachtten het stuk tunnel aan Gazaanse kant te vernietigen, op ca. 18 meter diepte zowat 100 meter ondergronds voorbij de Kissufin controlepost binnen de Gazastrook, explodeerde een bom.

De door Hamas gerunde televisiezender in Gaza vertelde dat zijn militanten een “gesofisticeerde’ bom voor de soldaten had geplaatst en zei erbij dat die “een slag in het gezicht was voor diegenen die beweren dat het verzet dood is.”

Dr. Sami Abu Zuhri, de woordvoerder van Hamas, dreigde ermee dat de Strook “een graf zal worden voor de indringers,” en voegde eraan toe “Gaza zal de hel voor Israël worden.” Het werd alleszins de hel voor vier van zijn militanten die de terreuraanslag niet overleefden.

Veiligheidstroepen hadden begin oktober een ondergrondse tunnel ontdekt tussen Gaza en Israël, naar alle waarschijnlijkheid bedoeld om te worden gebruikt om een ​​terroristische aanslag te plegen of een poging tot ontvoering van burgers of soldaten in Israël.

De terroristentunnel, die naar schatting ruim 1,7 kilometer lengte was en helemaal gebetonneerd, begon in Abbasan al-Saghira, een landbouwersdorp nabij Khan Younis in de Gazastrook, en eindigde diep in Zuid-Israël nabij de kibboets van Ein Hashlosha in het gebied van de westelijke Negev.

hamas-dodenGaza, 31 oktober 2013. Eén van de gedode terroristen van Hamas wordt het hospitaal van Khan Younis binnen gedragen. Aldus heeft Hamas er weer vier martelaars bij: veldcommandanten Khaled Abu Bakra en Mohamed Rashid Daoud, alsmede twee moejahediens: Mohamed Essam Al Qassas en Rabe’a Abu Baraka [bron]


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ 4 Hamas gunmen killed, 5 soldiers injured in clash at ‘terror tunnel’ – One soldier in serious condition after device detonated during IDF mission to destroy tunnel; soldiers had been braced for kidnap attempts; door Yoel Goldman en Ricky Ben-David [lezen]
 2. Israeli Defense Forces:
  ♦ Hamas Attacks Soldiers as IDF Destroys Two Gaza Terror Tunnels – IDF engineering forces destroyed a terror tunnel exposed last month. During the operation, Hamas terrorists detonated an explosive and wounded five Israeli soldiers. The Israel Air Force destroyed a second terror tunnel located in the southern Gaza Strip [lezen]
 3. Israel Today Nederland:
  ♦ Bom bij grens met Gaza verwondt vijf soldaten – Donderdagavond raakten vijf Israëlische soldaten gewond door een bom bij het grenshek met Gaza. Een soldaat raakte ernstig gewond, de anderen licht tot matig [lezen]
 4. Al Qassam Website:
  ♦ EQB detect part of spy system used by Israel against resistance in Gaza [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Terroristen tunnel van 1,7 km lengte ontdekt tussen Gaza en kibboets in Zuid-Israël [lezen]
 • Terroristentunnel van Hamas gebouwd met 500 ton Israëlisch cement [lezen]
 • Waarom bouwt Hamas gebetonneerde terreurtunnels ipv huizen en wegen voor eigen volk? [lezen]

Een gedachte over “Vijf Israëlische soldaten gewond bij explosie en vuurgevecht in terroristentunnel van Hamas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.