Parlementslid Voordewind: Nederland financiert Palestijnse terroristen

abbasmurderers2

Ramallah, 14 augustus 2013. President van de PA Mahmoud Abbas verwelkomd de eerste lichting Palestijnse ‘vrijheidsstrijders’ als helden, in weze terroristen en massamoordenaars die – in ruil voor niets – door Israël vroegtijdig op vrije voeten werden gesteld. Dinsdag 29 oktober werd onder dezelfde non-condities een tweede contingent veroordeelde criminele Palestijnen vervroegd vrijgelaten.

Nederland schenkt jaarlijks 65 miljoen euro aan de Palestijnse Autoriteit, geleid door Mahmoud Abbas, geld dat bedoeld wordt voor de opbouw van Palestina. Hiermede is Nederland – op zeven landen na – ‘s werelds grootste donateur aan de Palestijnse zaak.

Een aanzienlijk deel van dat bedrag wordt besteed aan financiële steun aan Palestijnse moordenaars en terroristen die in een Israëlische gevangenis zitten. Ook de gezinnen van de gevangenen krijgen een deel van die pot uitbetaald. De omvang van die uitkering wordt – ziekelijk genoeg – bepaald naarmate meer mensen worden omgebracht. Hoe meer Joden vermoord, hoe hoger het bedrag van de dader (of zijn naaste familie) wordt.

Het Nederlandse kamerlid Joël Voordewind (Christen Unie) die vorige week de dubieuze praktijken tijdens zijn bezoek aan ‘Palestina’ ter plekke onderzocht, zei hierover in De Telegraaf van gisteren: “[Uri] Rosenthal zei eerder dat acht ton van ons geld opgaat aan die uitkeringen, maar recente berekeningen laten zien dat het eerder om vier miljoen euro van ons geld gaat.”

Kamerlid Voordewind wil dat Nederland voortaan keiharde voorwaarden moet koppelen aan over hoe die miljoenen euros van de Nederlandse belastingbetalers door de Palestijnse regering worden besteed. Een goed idee van Voordewind is bijvoorbeeld om de hulp aan de Palestijnse Autoriteit op maandelijkse basis te verlenen in plaats van op jaarlijkse basis, om zodoende elke maand te evalueren of de PA inderdaad een doeltreffend anti-terrorismebeleid uitvoert en dat de gelden worden besteed waarvoor ze bedoeld werden.


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

Bronnen:

 1. De Telegraaf:
  ♦ ‘Nederland financiert terroristen’ – Nederland financiert nog altijd Palestijnse terroristen. Dat stelt CU-Kamerlid Voordewind, die vorige week de dubieuze praktijken ter plekke onderzocht. Volgens hem moeten we ons hulpgeld aan de Palestijnen aan keiharde voorwaarden over besteding koppelen [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • De bestendiging van het Arabisch-Israëlisch conflict wordt gefinancierd door Nederland en de EU [lezen]
 • EU-landen helpen salarissen door te betalen van 4000 vrijgelaten Palestijnse terroristen, door Likoed.nl [lezen]
 • EU geeft elke dag 3 miljoen euro hulp aan Palestijnen en weet niet waar al dat geld blijft [lezen]
 • Nederland sponsort bijzonder royaal de opvoeding van Palestijnse kinderen tot Jihadisten; door Talyah [lezen]
 • Rassenhaat en moordzucht – hoe lang blijft Nederland dat nog financieren?; door Likoed.nl [lezen]
 • Likoed Nederland: Palestijnse Autoriteit liegt over salarissen aan terroristen [lezen]
 • Nederland is – op zeven landen na – ‘s werelds grootste donateur aan de Palestijnse zaak
 • Itamar Marcus vraagt in Nederlands parlement opschorting van hulp aan Palestijnse Autoriteit [lezen]

4 gedachtes over “Parlementslid Voordewind: Nederland financiert Palestijnse terroristen

 1. “Een goed idee van Voordewind is bijvoorbeeld om de hulp aan de Palestijnse Autoriteit op maandelijkse basis te verlenen in plaats van op jaarlijkse basis, om zodoende elke maand te evalueren of de PA inderdaad een doeltreffend anti-terrorismebeleid uitvoert en dat de gelden worden besteed waarvoor ze bedoeld werden.”

  Beste Joël, weet je nu nog niet dat de PA geen enkele cent besteedt aan anti-terrorismebeleid en juist alleen maar aan terreur? Dus niet elk jaar of elke maand, maar met aquarius en de meeste lezers van Brabosh.com zeggen we: Geen cent meer naar dat Arabische tuig van zich genesteld heeft in Samaria/Judea en Gaza !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.