Belgisch minister van Cultuur verdedigt antisemitisme op Facebookpagina Franstalige televisie RTBF

laananFacebookpagina van de RTBF, 18 oktober 2013: “Israël est un pays raciste” – “Tuer le Christ ne leur a pas suffi…[“Israël is een racistisch land” – “Christus doden was voor hen nog niet genoeg”] Voor minister van Cultuur Fadila Laanan (toevallig van Marokkaanse origine) is er niks aan de hand: “Alles binnen de deontologische regels en het aanvaardbare,” luidt het. Vandaag, twee weken later, bulkt de Facebookpagina van de Franstalige openbare omroep nog steeds van gore antisemitische uitspraken.

hugo3De hetze op de RTBF site die aanvankelijk begon tegen Israël, genereerde meteen een sliert klassieke stereotypen en vooroordelen over Joden. Zoals steeds wanneer het over Israël gaat loert het puurste antisemitisme mee om de hoek. Maar zeg niet dat Israëlhaat wordt ingegeven door Jodenhaat want dan veert de hele weldenkende goegemeenschap als één man/vrouw recht en klinkt hun antisemitisme ontkennend gegrinnik door tot in de stratosfeer.

De brigade van het correcte denken weigert bij herhaling antisemitische, islamofobe, racistische uitspraken, die worden verspreid via het Internet aan de kaak te stellen. Waaronder ook deze die op Facebook worden geplaatst. Hoe zit het bijvoorbeeld met de Franstalige staatsomroep van België Radio Television Belge Francophone (RTBF) die op haar Facebookpagina mensen toelaat om hun afschuw en haat te uiten jegens de Joden en Israël?

Gecontacteerd over de kwestie, antwoordde Fadila Laanan, Minister van Cultuur, Audiovisuele media, Gezondheid en Gelijke kansen (in de Gemeenschapsregering Fédération Wallonie-Bruxelles): “Il m’a également été assuré que les commentaires se trouvant encore sur la page RTBF de ce réseau social s’inscrivent dans les limites du débat et de l’acceptable”. (“Hij [de moderator van de site] verzekerde me tevens dat de reacties die nog steeds op de RTBF pagina staan van dit sociale netwerk, binnen de grenzen zijn van het debat en aanvaardbaar.”)’

Françoise De ThierWanneer aan de moderator van de RTBF gevraagd wordt om de antisemitische reacties op de Facebookpagina verwijderen, geeft zij het volgende fantastische antwoord: “Ik heb de médiatrice van de RTBF, Françoise De Thier, ondergevraagd over de aanwezigheid van anti-semitische opmerkingen over de Facebook-pagina van RTBF.be info en zij vertelde me dat de commentaren zo spoedig mogelijk zullen worden gemodereerd door de betrokken redacties, in overeenstemming met de beroepsregels, juridische en ethische binnen het aanvaardbare.”

[Origineel: “J’ai interrogé la médiatrice de la RTBF, madame Françoise DE THIER, au sujet de la présence de commentaires antisémites sur la page Facebook RTBF.be Info, celle-ci m’a affirmé que les commentaires sont modérés dans les meilleurs délais par les services rédactionnels concernés, dans le respect des règles professionnelles, légales et déontologiques applicables.”]

De commentaren “zijn binnen de grenzen van het debat en het aanvaardbare,” zegt de minister. Aan u om te oordelen. Een snelle greep uit de citaten die er vandaag (30 oktober ’13) nog steeds opstaan, laten wat anders vermoeden [ meer op de Facebookpagina van de RTBF: “Israël est un pays raciste” – “Tuer le Christ ne leur a pas suffi…”]

Ik heb de moeite niet genomen om ze te vertalen, want toen ik nog studeerde op de Jodenvervolging tijdens de Middeleeuwen, kwam ik deze gore troep ook al tegen. Niks nieuws onder de zon dus:

“vous savez, tuer le Christ ne leur a pas suffi… le problème c’est que des racistes, il y en a partout, seulement eux, c’est un Etat actif dans ce domaine et non un groupuscule ou une poignée d’excités isolés…oui, des juifs racistes il y en a aussi en France!”

Un pays fachiste qui emmerde le monde entier depuis plus d’un demi siècle”

tout juif est raciste sur un autre humain puisque pour eux les non juifs sont comme les chiens… ils peuvent tuer un non juif ils ne seront pas condamné… et eux on leur dit rien…”

Bien sûr que ce sont des racistes. C’est d’autant plus incompréhensible vu ce qu’ils ont vécus! Mais bon!!”

Iemand plaatste ook een link naar deze video: “Les enseignements du talmud” (De leerstellingen van de Talmoed)

“oh que non madame yolande je ne confond pas du tout … Goldstein était en poste, ce dernier refusa de lui prêter assistance, et fit une déclaration ou il dit : « Je ne veux pas soigner un non-juif ! ». Le refus de Goldstein de faire quoi que ce soit pour sauver la vie d’un Gentil n’était pas une bizarrerie personnelle mais tout simplement une injonction du talmud sur laquelle il s’est basé.”

“Ou est le débat ? il suffit juste d’ouvrir les yeux, de regarder ce que les colons juifs (sionistes) ont fait des ethnies non-juives de leur terre promise. Dans l’histoire, quels colons n’a pas exterminer les peuples des pays qu’ils ont envahi ? seraient ils l’exception ?”

rtbf2Facebookpagina van de RTBF: “Israël est un pays raciste” – “Tuer le Christ ne leur a pas suffi…”
[“Israël is een racistisch land”“Christus doden was voor hen nog niet genoeg”]


Bronnen:

 1. Philosémitisme:
  ♦ Pour une ministre belge les commentaires antisémites sur le Facebook de la RTBF sont acceptables‏ [lezen]
 2. Elder of Ziyon Blog:
  ♦ Belgian Minister of Culture defends antisemitism on Facebook page [lezen]

2 gedachtes over “Belgisch minister van Cultuur verdedigt antisemitisme op Facebookpagina Franstalige televisie RTBF

 1. Dit alles doet me denken dat franstaligen tout court nog steeds menen dat zowat gans Vlaanderen collaboreerde met de Duitse bezetter. Een naam of begrip stelt hun asap op hun plaats: Leon Degrelle. En dan wordt het stil, bijzonder stil.
  In deze is het niet anders.
  Ben

  Like

 2. “Binnen de grenzen & aanvaardbaar”.

  Ik denk dat het hier gaat over de verstandelijke vermogens van deze minister van ‘cultuur…..maar méér is het dan ook niet, want de betekenis v.h. woord ‘cultuur is haar blijkbaar ook niet helemaal duidelijk.

  Bovendien vind ik de ‘bezorgdheid der franstalige medemens over de ‘deplacer’ der Beduinen in Israel wel zéér komisch. Ik durf erom te wedden dat 99.999% van deze mensen 6 maanden geleden niet eens wisten dát er Nomaden in Israel waren.

  Dat Beduinen NOMADEN zijn en het hun ‘cultuur het is om van één plaats naar de andere te trekken is al helemaal onbekend bij onze ‘cultuur minister & haar volgelingen.

  Dat de Marokaanse regering de Westelijke Sahara bezet en dat daar een jarenlange bloedige strijd aan de gang is tussen Beduinen en die regering is haar natuurlijk ook bekend en zij heeft hier natuurlijk als bezorgde medemens al flink stelling tegen genomen op haar facebook pagina……of toch niet?

  Ach ja, Marokko is natuurlijk géén Israel, Marokanen géén Joden & Marokaanse Beduinen géén Israelische en hardhandige Franse/Britse & Europese uitdrijving van Roma (Zigeuners = ook een trekkers volk) is natuurlijk ook geoorloofd.

  Wist de ‘cultuur minister dat er Zigeuners in Israel wonen en dat niemand hen daar lastig valt?

  Wist de ‘cultuurminister dat Bedoeinen soldaten in de IDF zijn. Hoe valt dit te rijmen met haar bezorgdheid, daar zij zo een enorme haat tegen de IDF heeft, want die zijn volgens haar & haar volgelingen weer ‘moordenaars van Palestijnen.

  Ja, ja, het wordt er niet eenvoudiger op.

  Met andere woorden; een boom te hoog voor deze simpele, racistische, Joden hatende ‘kultuurminister uit Wallonie.

  Ik denk dat deze ‘cultuur minister haar titel beter in ‘kul minister (ben nog beleefd) kan veranderen.

  Die titel siert haar beter!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.