Palestijnen in Ramallah en Gaza jubelen als terroristen en massamoordenaars weer thuiskomen

prisonerDit plaatje  dateert van 14 augustus 2013, toen de eerste lichting Palestijnse ‘vrijheidsstrijders’ de Erez grenspost tussen Israël en Gaza overstaken en verwelkomd werden door een jubelende massa Gazanen (foto: Ali Jadallah / APA images.)

hugo3Dinsdag, 29 oktober 2013. Het is weer feest in Ramallah en in de Gazastrook wanneer een tweede lichting van 26 Palestijnse notoire terroristen en massamoordenaars vrijkomt. Ze werden door een murw gebeukt Israël vrijgelaten in ruil voor…. niets. Zomaar, om de Amerikanen, God en Klein Pierreke in de EU te plezieren. Eindelijk zijn ze weer vrij. Terreur tegen Joden en Israël loont, zoveel is wel zeker.

Vrij zijn ze, die criminele schoften die door de halve wereldbol op de handen worden gedragen. Sommigen onder hen hebben het geronnen bloed van hun Joodse slachtoffers nog aan de handen, bewaard als aandenken aan hun bloederige strapatsen. Ze hebben duidelijk nergens spijt van en sommigen staan al te popelen om de “Jihad” tegen Israël weer op te pakken. Vandaag keren ze terug naar hun natuurlijke habitat van geweld en terreur jegens Joden en Israël.

Duizenden Palestijnen kwamen bijeen in Ramallah in de vroege uren van deze woensdagochtend om de 21 vrijgelaten Palestijnen in Israëlische gevangenschap te verwelkomen die op de West Bank werden afgezet, als onderdeel van het aan de gang zijnde vredesproces tuissen Israël en de Palestijnse Autoriteit.

Vijf andere Palestijnse gevangenen werden eerder vrijgelaten in Gaza. Alle 26 zijn veroordeelde moordenaars, de meeste van hen werden veroordeeld voor misdrijven gepleegd vóór de Oslo Akkoorden van 1993 werden ondertekend.

Gejuich steeg op uit de menigte, van wie velen met Palestijnse en Al Fatah vlaggen zwaaiden, camera’s en AK-47’s omhoog, als de vrijgelaten mannen op de schouders werden gedragen uit de busjes die hen naar de Palestijnse stad hadden vervoerd vanuit de Ofer gevangenis in Israël. Feestelijk geweervuur, fluitjes en kreten van Allahu Akbar waren hoorbaar boven het lawaai.

De gevangenen werden verwelkomd aan het mausoleum van Yasser Arafat naast het hoofdkwartier van de Palestijnse Autoriteit in Ramallah, door diverse Palestijnse hoogwaardigheidsbekleders, onder leiding van president Mahmoud Abbas, die elk van de mannen na elkaar begroette, kuste en omhelsde.

Sprekend tot de verzamelde menigte alestijnen, zei Abbas zou er geen vredesverdrag wordt gesloten zolang er Palestijnse gevangenen achter slot en grendel zitten in Israël. Hij beloofde door te gaan in zijn pogingen om alle gevangenen te bevrijden uit Israëlische gevangenschap.

Eerder op de dag, waren vijf van de gevangenen vrijgelaten in Gaza waar ze aan de grensovergang Erez werden opgewacht door zo’n 300 mensen. Muziek schalde en tientallen mensen zwaaiden met vlaggen en borden waarop te lezen stond “wij zullen onze helden nooit in de steek laten.”

“Vandaag is een dag van vreugde voor de familie en voor heel Palestina,” zei Tayser Shubair, wiens broer Hazem werd gevangen gezet in 1994. “Mijn broer is een vrijheidsstrijder en we zijn trots op hem en we danken de president [Abbas] voor zijn poging om hem eruit te halen.”

Lijst van Palestijnse gevangenen die dinsdag werden vrijgelaten:

1. Mohamed Ibrahim Nasr, gearresteerd in mei 1985

2. Rafi Farhoud Karajeh, gearresteerd in mei 1985

3. Mohamed Ahmed al- Sabbagh, gearresteerd in januari 1991

4. Hazem Kassem Shbair, gearresteerd in maart 1994

5. Ahmed said al-Damuni, gearresteerd in september 1990

6. Yusef Awwad Masalha, gearresteerd in mei 1993

7. Sharif Hasan Abu Dhailah, gearresteerd in mei 1992

8. Mustafa Amer Ghnaimat, gearresteerd in juli 1985

9. Rizek Ali Salah, gearresteerd in juni 1993

10. Afu Musbah Shkair, gearresteerd in juli 1986

11. Muayad Salim Hijja, gearresteerd in mei 1992

12. Najeh Mohamed Muqbel, gearresteerd in juli 1990

13. Hilmi Hamad al-Amawi, gearresteerd in januari 1994

14. Issa Nimer Abed Rabbo, gearresteerd in oktober 1984

15. Haza’a Mohamed Sa’di, gearresteerd in juli 1985

16. Najeh Mohamed Muqbel, gearresteerd in juli 1990

17. Abdel Rahman Yusef al- Haj, gearresteerd in februari 1992

18. Osama Zakariya Abu Hanani, gearresteerd in oktober 1992

19. Mohamed Yusef Turkeman, gearresteerd in oktober 1992

20. Ahmed Said Abdel Aziz, gearresteerd in februari 1993

21. Mohamed Musbah Ashour, gearresteerd in februari 1986

22. Omar Issa Masoud, gearresteerd in mei 1993

23. Khaled Daoud Azraq, gearresteerd in februari 1991

24. Othman Abdallah Bani Hasan, gearresteerd in juli 1985

25. Israr Mustafa Samarin, gearresteerd in augustus 1992

26. Musa Izzat Kura’n, gearresteerd in augustus 1992


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ Thousands in Ramallah celebrate arrival of Palestinian prisoners – In a welcoming ceremony at Palestinian Authority HQ, Abbas embraces and kisses 21 freed convicts, all of whom were serving time for murder; 5 others released in Gaza [lezen]
 2. Ynet News:
  ♦ Second group of Palestinian prisoners released – After 26 prisoners released in August, second group of 26 prisoners released Tuesday. 21 of Palestinians released West Bank welcomed by PA President Abbas, who says will not sign agreement with Israel until all prisoners are released. Five released to Gaza [lezen]

Een gedachte over “Palestijnen in Ramallah en Gaza jubelen als terroristen en massamoordenaars weer thuiskomen

 1. De ideologie van de Palestijnen wordt door ,,een deel van hun,, met dood en verderf opgevoerd. Waarom het Nederlands journaal voor hen (terroristen) zoveel aandacht besteed is bijzonder verwerpelijk. Ze laten vandaag beelden van de Palestijnen in feeststemming zien bij hun terugkomst. Waarom werd dat deel van het Israelitische journaal met uitleg ons niet getoond?

  Zijn wij Nederlanders zo onnozel gemaakt? Waarom moeten de huidige gezagsdragers van de politiek via het Nos journaal ons zo hersenspoelen? Als Nederlanders moeten we de Tv redacteuren van de NOS er van langs geven en hoop dat in het vervolg ordentelijk en eerlijke berichtgevingen meer op zijn plaats komen. Dat woord en wederwoord gelijkelijk aan ons getoond wordt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.