Het IDF bereidt zich voor op een nieuwe fase in de verdediging van het Israëlische luchtruim +video


The Next Stage in IDF Air Defense

Luitenant-kolonel Avi Hadida is commandant van een batterij Patriot-luchtverdedigingssysteem. In deze video legt hij kort uit voor welke grote uitdagingen IDF officieren staan in de verdediging van het Israëlische luchtruim.

Die gevaren zijn reëel. Hezbollah heeft vanuit Libanon zowat 50.000 raketten gericht staan op de Joodse staat. Nog vandaag berichtte The Times of Israel dat “Syrië ca. 1.230 missiles klaar heeft staan die geladen kunnen worden met chemische wapens.” En dan is er de dreiging vanuit Ayatollah Iran, dat ondanks al het diplomatiek gepalaver, gestaag doorwerkt aan de opwerking van uranium bestemd voor de productie van atoomwapens.

De Patriot is een grond-lucht-geleidewapensysteem. Het systeem is ontworpen voor de luchtverdediging vanaf grondniveau tot ongeveer 20 kilometer hoogte. De Patriot biedt niet alleen bescherming tegen aanvallende vliegtuigen en helikopters. Het is ook een geducht afweermiddel tegen ballistische raketten, zoals de Scud.


Bronnen:

 1. Israel Defense Forces (IDF):
  ♦ The Next Stage in IDF Air Defense – Lt. Col. Avi Hadida explains the unique challenge that IDF officers in air defense face [lezen]
 2. The Jerusalem Post:
  ♦ ‘Israel’s missile-defense system could crumble at the moment of truth’ – Dr. Nathan Faber, an expert on anti-ballistic-missile defense, questions the efficacy of Israel’s tiered-defense concept in an all-out war on several fronts, citing financial and operational reasons; door Yossi Melman [lezen]
 3. The Voice of Russia:
  ♦ Syrian crisis: Israel put on alert Patriot anti-missile batteries in Haifa – With US-led military action in Syria potentially imminent, the Knesset Homefront Preparedness Subcommittee will hold a special meeting on Wednesday to examine the homefront’s readiness for a Syrian attack against Israel [lezen]
 4. Ynet News:
  ♦ 3 Patriot batteries stationed in Haifa – IDF deploys anti-ballistic missiles in town for fear Hizbullah may step up strikes against Israel; door Hanan Greenberg [lezen]
 5. Jewish Virtual Library (JVL):
  ♦ U.S.-Israel Strategic Cooperation: Joint Air Defense & Artillery Training (Updated October 2013) [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.