Google’s zoekmachine propageert antisemitisme en de vernietiging van Israël

jews-should01Zoekresultaat op Google bij Paula R. Stern “Jews should”

De volgende noodkreet werd op het Internet geslaakt door Paula R. Stern, en tegelijk een oproep om de handen uit de mouwen te steken, virtueel dan toch:

Google is a brilliant, amazing, all-encompassing entity that has built what many would argue is the world’s strongest and most popular search engine. It is also incredibly easy to manipulate. Google has created complicated algorithms that learn…yes, learn…based on the information it is fed…and we can manipulate it too. So, please help.

A friend sent something to Facebook…I wish I could say I didn’t believe it, but I did. I checked it out to confirm it would happen…and it did. As you probably know, when you start to search for something, Google will, as it always does, will give you immediately several suggestions, based on what others commonly search for. And, if you search for “Jews should”… the results are quite depressing.” [Paula R. Stern – bron]

De meest gebruikte zoekmachine over de hele wereld is “GOOGLE, die erg complexe algoritmes gebruikt om “te leren”,… jawel, leren… gebaseerd op de informatie waarmee het wordt gevoed….” door u en ik en wij allemaal. En die zoekresultaten kunnen gemanipuleerd worden. Bovendien zijn ze afhankelijk vanuit welk land je de vraag stelt. Dezelfde vraag gesteld vanuit Nederland, kan verschillende zoekresultaten opleveren wanneer die vanuit België, de VS of Israël wordt gesteld.

Probeer het zelf maar een keer. Dit is bijvoorbeeld wat ikzelf – vanuit mijn locatie in Antwerpen, België – te zien kreeg toen ik de proef op de som nam en intypte in Google “Jews should….” en ook “Israel should…“, en zo te zien wijkt dat resultaat maar weinig af van dat van Paula R. Stern die vanuit Israël schrijft:

jews-should2
En inderdaad, wanneer je vanuit België in de Engelse taal een zoekopdracht geeft zoals “Jews should“…  (“Joden zouden…), zijn de resultaten eveneens vrij deprimerend. Concreet betekent dit dat – zoals bovenaan het eerste genoteerd werd – de meest gestelde vraag – of suggestie – internationaal en in mijn land is: “Jews should die” (‘Joden moeten dood’.) Dat is blijkbaar wat de modale Belg (èn internationaal) het meest door het hoofd spookt wanneer hij in het Engels informatie vergaart over Joden op het Internet via Google.

Met een zoekopdracht “Israel should” (Israël zou…) is het al niet veel beter gesteld. Het volgende zoekresultaat kwam er uit de bus:

Israel should be wiped off the map
Israel should be destroyed
Israel should not be a country
Israel should not exist
Israel should not be a Jewish state

Maar, wij met zijn allen, kunnen daar wat aan doen. Zoals ik reeds opperde, kunnen die resultaten gemanipuleerd dan wel beïnvloed worden. Dat kan enkel door veelvuldig en bij herhaling positieve boodschappen en uitspraken over Joden en Israël op het Internet te plaatsen. Net zoals deze blog dat (in het Nederlands) doet. In het Engels – we gaan immers de internationale route op – zou je bijvoorbeeld volgende suggesties veelvuldig kunnen gebruiken wanneer je actief bent op het net:

Jews should…
Jews should be equal
Jews should have equal rights
Jews should have right to live
Jews should have right for a state
Jews should be liked

Israel should…
Israel should have right to exist
Israel should be respected
Israel should be visited often
Israel should be treated equal
Israel should be loved by the whole world

door Brabosh.com

Antwerpen, 29 oktober 2013

United with Israel maximaliseert de recentste sociale media technologie om een massief globaal netwerk van pro-Israël activisten te ontwikkelen. Je hoeft er niks bijzonders voor te doen. Gewoon de waarheid over Israël vertellen. Are you United with Israel? Of wilt u het worden? Meer info op: http://unitedwithisrael.org/


Bronnen:

 1. Arutz Sheva:
  ♦ Google’s Anti-Semitic Abuse – Don’t Just Stand There; door Paula R. Stern [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • De kracht van de waarheid, daar kunnen radicale Israëlbashers niet tegen op; door Alan M. Dershowitz [lezen]
 • Ik sta pal en onvoorwaardelijk achter Israël – hoe zit het met jou? Are you United with Israël? +video [lezen]
 • Wikipedia’s probleem met Joden en Israël [lezen]
 • Help de Joden en hun staat om de waarheid over Israël te verspreiden +video [lezen]
 • Kom op voor Israël – en keer negatief om naar positief +video [lezen]
 • Boycot de boycotters: koop Joods – koop Israëlisch! – anti-boycotposters [lezen]
 • Hoe Israëlhaatcampagne aan universiteiten afslaan: door de feiten te vertellen; door Dore Gold [lezen]
 • Israël belooft meer hulp en aandacht te schenken aan pro-Israël PR in het buitenland [lezen]
 • Shop-a-Fada: Wat u VANDAAG zélf kunt doen om Israël te verdedigen +video [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.