Vermoorde Israëlische soldaat verzette zich fel en werd gewurgd met eigen broeksriem

hazan1ste Sergeant bij de Luchtmacht, de 20-jarige Tomer Hazan

De advocaat van Nadal Amar, de terrorist die vorige maand Tomer Hazan ontvoerde, een 1ste Sergeant bij de Israëlische Luchtmacht, en hem nadien vermoordde, heeft meer details vrijgegeven over de moord die door zijn klient werd gepleegd. Amar en zijn slachtoffer werkten samen in een restaurant in Bat Yam. Amar overtuigde Hazan om met hem mee te reizen naar zijn huis in Samaria (op de West Bank.)

De twee werkcollega’s reisden per taxi naar Shaarei Tikva, niet ver van de woonplaats van de moordenaar, het Arabische dorpje Bayt Amin nabij Kalkilya op de West Bank. Vervolgens viel hij (en naar verluidt samen met zijn broer) de soldaat aan in open veld. Volgens een bericht op Kanaal 10, vertelde de advocaat dat Hazan zich nog hevig verzet heeft tegen zijn ontvoerders, maar dat ze erin slaagden zijn handen te boeien en zij Hazan vervolgens wurgden met zijn eigen broeksriem tot hij door verstikking overleed. Nadien gooiden ze zijn lichaam in een waterput.

Nadal Amar

De Palestijnse moordenaar Nadal Amar (plaatje rechts) heeft naar verluidt tevens bekend dat een van de terroristische organisaties hem 5 miljoen sjekels (ruim 1 miljoen euros) had beloofd voor het plannen en uitvoeren van de moord.

Het feit dat Amar geld werd aangeboden om die moord uit te voeren, werpt wel een ander licht op het verhaal. Amar vertelde aanvankelijk aan zijn ondervragers dat het motief voor de moord was dat hij de Israëlische soldaat zou ruilen voor de vrijlating van zijn broer, een terrorist van Al Fatah, die ruim tien jaren achter de tralies zit in een Israëlische gevangenis.

De advokaat van de Palestijnse moordenaar, Muhammad Abed, vertelde aan het Palestijnse Ma’an Nieuwsagenstchap (voor wat dat waard is…) dat zijn client werd gemarteld door zijn cipiers. “Hij heeft ongelooflijke martelingen ondergaan, van het soort dat je niet eens in de films ziet. Al de bekende methoden van marteling zijn een ‘walk in the park’ (een niemandal) in vergelijking met wat hij heeft geleden,” beweerde de advocaat.

Misschien dat die advocaat eens kan kijken hoe het er aan toegaat in de gevangenissen van Al Fatah op de West Bank en vooral van Hamas in de Gazastrook, dan heeft hij een correcter vergelijkingspunt.

bat-yam
Het Tzachi Meats restaurant in Bat Yam, een voorstad van Tel Aviv, waar de 42-jarige Nadal Amar illegaal tewerk was gesteld was en waar hij zij-aan-zij werkte met zijn slachtoffer sergeant Tomer Hazan (foto bron)


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

Bronnen:

 1. Arutz Sheva:
  ♦ Soldier ‘Put Up Fight, was Strangled with Belt’ – Terrorist who murdered co-worker 1st Sgt. Tomer Hazan says he was offered millions for the deed; door Gil Ronen [lezen]
  ♦ IDF Soldier Abducted, Murdered in Samaria – Sergeant Tomer Hazan of Bat Yam was murdered by illegal Arab coworker. Angry protests outside Bat Yam restaurant where he worked; door Gil Ronen en Ari Soffer [lezen]
 2. Ma’an News Agency:
  ♦ Palestinian accused of killing soldier ‘tortured in jail’ – A Palestinian prisoner was severely tortured by Israeli forces after his arrest, prisoner support group Addameer said Sunday [lezen]
 3. Israel Today Nederland:
  ♦ Israëli meegelokt en in Palestijns dorp vermoord – Een 20-jarige Israëlische soldaat is vrijdag meegelokt en vermoord door een Palestijnse man, waarmee hij samenwerkte in een restaurant in de kustplaats Bat Yam [lezen]
 4. Haaretz:
  ♦ Israeli soldier, missing for 24 hours, found murdered in West Bank – A Palestinian resident of Beit Amin admitted that he lured the soldier into the West Bank and murdered him in order to trade his body for the release of his incarcerated brother [lezen]
 5. The Times of Israel:
  ♦ IDF soldier Tomer Hazan, 20, kidnapped and killed in West Bank – Air force sergeant, a Bat Yam native, was lured to village near Qalqilya by Palestinian acquaintance who murdered him, hoping to use corpse to extort release of terrorist brother from jail [lezen]

Een gedachte over “Vermoorde Israëlische soldaat verzette zich fel en werd gewurgd met eigen broeksriem

 1. Had Homer maar een paar jaar de Krav Maga technieken geleerd, dan had het omgekeerde gebeurd: Dan had hij die twee Arabieren afgemaakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.