Satirische Arabische muziekvideo: ‘No Woman, No Drive’


“No Woman, No Drive”

Leuke satire op het Saoedi-Arabische anti-vrouwbeleid. Zoals bekend mogen vrouwen in Saoedi-Arabië wel een (luxe)wagen bezitten maar mogen niet zelf achter het stuur plaatsnemen. Een Saoedische sjeik waarschuwde vrouwen onlangs ervoor dat autorijden hun menstruatiecyclus zou ontregelen. De gezondheid van borelingen zou er ernstig door beschadigd kunnen worden, aldus sjeik Saleh bin Saad al-Luhaydan, een juridisch en psychologisch consulent van de Gulf Psychological Association.

Gisteren zaterdag 26 oktober ’13 hielden vrouwelijke Saoedische activisten campagne tegen dat rijverbod voor vrouwen. Die schending van de vrouwenrechten en rechten van de mens in het algemeen in de Saoedische Golfstaat, is een zaak die normaal gezien zou moeten aangekaart worden in de Raad voor de Rechten van de Mens in de Verenigde Naties (UNHRC) maar die heeft zoals vandaag hier werd bericht, het momenteel veel te druk met het aanklagen van vermeende schendingen van de mensenrechten in Israël.

Het liedje is op muziek van de Jamaïcaanse reggae muzikant en zanger wijlen Bob Marley (1945-1981) and The Wailers en is gebaseerd op de tonen van zijn gigantische hitssong “No Woman, No Cry” uit 1974. Het oorspronkelijke nummer staat vandaag op de 37ste plaats genoteerd van de 500 beste popsongs aller tijden.

Een gedachte over “Satirische Arabische muziekvideo: ‘No Woman, No Drive’

  1. ah kom op heren, zo slecht zien ze het daar toch niet?!

    Vrouw achter het stuur, bloed aan de muur. 🙂

    En kom niet met die onzin: “een heer in het verkeer vaak een dame is”

    Zie het zo: de dames daar hebben hun eigen chauffeur 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.