Islamitische ‘vredesconferentie’ in Noorwegen: wij zijn allemaal ‘gematigde’ moslims +video


Islamitische ‘vredesconferentie’ in Oslo, Noorwegen

“Er bestaat geen gematigde of ontspoorde Islam. Islam is Islam en dat is het.”
[Premier van Turkije, Recip Erdogan in Milliyet, 21 augustus 2007]

Deze video schetst een onthullend beeld van de perceptie van moslims op de samenleving, van en door moslims gemaakt. Gematigde moslims hielden begin van het jaar een ‘vredesconferentie’ in Noorwegen om de misvattingen over de Islam te bestrijden. Dat werd toch wel even schrikken…

Wat onder meer blijkt is dat op vragen van de moderator van de conferentie, Fahad Qureshi, stichter van Islam Net Noorwegen, het publiek nagenoeg unaniem instemt met het steunen van steniging van volwassenen. Naast een reeks andere vragen waarop het publiek om hun mening werd gevraagd, mankeerde ik wel een vraag over Joden of Israël, maar dat antwoord laat zich wel raden natuurlijk.

Hoe dan ook, wie tot nog toe het verschil niet kende tussen wat men noemt ‘gematigde’ moslims en ‘radicale’ moslims moet dit (Engelstalig) verslag zeker tot het einde toe bekijken. Het water tussen beide interpretaties van de Islam en hun heilig handboek de Koran, blijkt niet bijster diep te zijn.

De beelden werden gedraaid tijdens een islamitische conferentie in Noorwegen, die plaatsvond in het oude warenhuis Vinmonopolet in Hasle nabij Oslo, van 23 tot 25 maart 2013. Het filmpje echter, werd pas onlangs op 20 oktober op YouTube online gebracht. De ‘boodschap’ werd opgenomen door Islam Net Noorwegen en wordt verspreid via Facebook, hun website www.islamnet.no en via YouTube.

Oslo, Noorwegen, september 2012. Ubaydullah Hussain en zijn aanhangers betogen aan de Amerikaanse ambassade in Noorwegen. Op de achtergrond wapperen de typische zwarte vlaggen van Al Qaeda, de terreurorganisatie die voorheen geleid werd door Osama Bin Laden.

“Ik geef ze ‘bescherming’, Inshallah, van zodra ik mijn jachtvergunning heb en in het bezit kom van een AK47. Deze varkens behoren tot een bezettende macht, Israël, daarnaast hebben zij onze moskee, Al-Aqsa bezet,” schreef de salafistische Noor op zijn Facebookpagina. [bron]


Met dank aan mevrouw Carmela Ohev-Zion (Israël) voor de hint.

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Jodenhaat vandaag in Noorwegen op Utoya, het Eiland van de Massamoord; door Giulio Meotti [lezen]
 • Gore antisemitische cartoon in Noorse krant zou Hitler in tranen doen uitbarsten van vreugde [lezen]
 • De jaarlijkse Haat Israël Dag in Noorwegen wordt traditioneel op 1 Mei gevierd; door Manfred Gerstenfeld [lezen]
 • Noorwegen is nu Judenrein; andere Joden ontvluchten in Europa islamistisch antisemitisme; door Bill Warner [lezen]
 • Noors-Arabische Jihadistenleider wacht op jachtvergunning om in Noorwegen op Jodenjacht te gaan [lezen]

Een gedachte over “Islamitische ‘vredesconferentie’ in Noorwegen: wij zijn allemaal ‘gematigde’ moslims +video

 1. Het is natuurlijk duidelijk wanneer je jezelf als maatstaf kiest je altijd gematigd bent.
  Alles wat verder van jou afwijkt is dan dus extreem.

  Zelfreflectie is iets wat de Islam vergeten is om mee te nemen van de eventuele waarden en normen die ze uit het Jodendom gejat hebben.

  Maar ja, wat wil je ook. Als je nooit een lekker pilsje mag drinken, of een goed glas wijn of een lekker glas wodka uit de vriezer, dan kan het nooit relaxed worden…

  Like

Reacties zijn gesloten.