Voor het eerst wordt een Israëlische Druus bevelhebber van de legendarische Golani Brigade

alan2 Druze communities across Israel can be proud of today’s historic moment in the #IDF. Today, the much loved Golani Brigade was given its first Druze leader, Colonel Ghassan Alian.” [Israel Defense Forces (IDF) op Facebook, 24 okt. 2013]

Voor het eerst in de geschiedenis van de Golani Brigade, zal een officier van de Druzen gemeenschap de legendarische brigade leiden. Kolonel Ghassan Alian, momenteel plaatsvervangend commandant van de Golan Divisie, is een inwoner van de noordelijke stad Shfaram en vele hoge posten bekleed op de Golan Hoogtes.

Als plaatsvervangend commandant van de Golan Divisie, was Alian belast met het opwaarderen van het veiligheidshekken aan de Israëlisch-Syrische grens, inclusief het versterken van de omheining, het implementeren van instructies van de inlichtingendienst en het versterken van de bewakingsposten langsheen het veiligheidshekken.

Golan Hoogte
Golan Hoogte

Vooraleer hij aantrad als plaatsvervangend commandant van de Golan Divisie, werd Alian commandant van de Menashe District Brigade, die belast is met de regio Jenin op de West Bank.

Volgens het Centrale Commando van het IDF is dankzij Alian’s werk – en ondanks het feit dat de regio Jenin uiterst gevoelig ligt – Israël erin geslaagd om de vrede in het gebied te handhaven en dat in coördinatie met zijn Palestijnse collega ‘s.

Voordien was Alian plaatsvervangend commandant in de Golan als de commandant van het Duchifat Bataljon en als commandant van een reserve-eenheid in de Alexandroni Brigade. Alian zal de tweede Druzen officier zijn die het bevel zal voeren over een infanteriebrigade van het IDF; de eerste was Imad Fares die chef was van de Givati Brigade.

De benoeming werd gedaan door Stafchef van het IDF Benny Gantz, als deel van een reeks verschillende afspraken op hoog niveau, waaronder de benoeming van kolonel Uri Gordin als commandant van de Nahal Brigade, de benoeming van kolonel Yoram Knafo als commandant van de artillerie-eenheid van het Noordelijke Commando en andere.

Dergelijke afspraken behoeven de goedkeuring van Israël’s minister van Defensie Moshe Ya’alon.

door Yoav Zitun


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Dit bericht is voor de zichzelf veel te serieus nemende S&D groep o.l.v. Über antisemiet Mevr. Veronique de Keyser…”

Bronnen:

  1. Ynet News:
    ♦ IDF: First Druze to command Golani Brigade – Chief of Staff Gantz approves appointment of Golani Brigade commander, Colonel Ghassan Alian, first Druze officer to lead the brigade; door Yoav Zitun [lezen]
  2. The Times of Israel:
    ♦ In first, Druze officer to lead Golani Brigade – Col. Ghassan Alian of Shfaram, the brigade’s deputy commander, tapped to lead one of the IDF’s most iconic units; door Gavriel Fiske [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.