Het Westen moet wakker worden: democratie naar het M-O brengen is een slecht, naïef idee

democracy2

Minister van Defensie Moshe Yaalon (Likoed) zei donderdag dat het Westen moet “wakker worden” en afstappen van het idee dat de problemen in het Midden-Oosten zullen opgelost worden door middel van democratisering.

Israëlisch minister Moshe Yaalon van Likoed“Het westerse idee om wat in Europa geslaagd is – democratie – naar het Midden-Oosten te brengen, is eigenlijk niet relevant,” zei hij op een financiële conferentie in Tel Aviv.

“Het komt voort uit onwetendheid, uit het niet goed bekend zijn met het Midden-Oosten, voor een groot deel uit naïviteit, hun wensen verwarrend met de werkelijkheid. Zelfs als het komt met de beste bedoelingen – ‘We brengen u een goed idee’ – riekt het naar betutteling.”

“Ik zeg dit allemaal omdat de volgende mislukking al op de bladzijden van de geschiedenis is geschreven als het Westen niet wakker wordt,” waarschuwde hij. “Het heet ‘democratisering via verkiezingen.’ Wie denkt dat democratie kan worden bijgebracht door gewoon verkiezingen te houden zit gewoon fout.”

Yaalon zei dat terwijl bij voorkeur het Iraanse regime zichzelf zou ontwapenen van zijn nucleaire wapenprogramma als “een gevolg van diplomatieke en economische druk, of misschien interne druk,” een geloofwaardige militaire optie ook naar voren moet worden gebracht.


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

Bronnen:

  1. Arutz Sheva:
    ♦ Defense Min.: West Needs to Wake Up – Minister Yaalon says bringing democracy to the Middle East is a bad, naïve idea; door Gil Ronen [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.