In de Britse documentaire over het Ottomaanse Rijk veegt de BBC Israël van de kaart +video


BBC documentaire over de Ottomanen veegt Israël van de kaart
(BBC Ottoman documentary erases Israel)

In de recente documentaire van de BBC “The Ottomans: Europe’s Muslim Emperors” wordt verhaald over hoe na de overwinning op het Ottomaanse Rijk (Turkije) aan het einde van de Eerste Wereldoorlog het Midden-Oosten werd verdeeld tussen de overwinnende naties van Frankrijk en Groot-Brittannië. “Een hele reeks nieuwe landen werd gecreërd in het Midden-Oosten. Frankrijk kreeg het tegenwoordige Syrië en Libanon. De Britten name de controle over van het tegenwoordige Irak, Palestina en Jordanië,” verhaalt de BBC.

Je zou denken dat ze hier praten over de situatie van direct na Wereldoorlog I, maar de BBC vervolgt dan met de landen op te noemen in onze huidige tijd (“modern day”). Eh? Waar is dan Israël op de kaart gebleven in onze “tegenwoordige tijd,” hallo BBC?

britsmandaatBovendien richtte Groot-Britannië na Wereldoorlog I niet het “huidige” Palestina en Jordanië op, maar bestuurde wel het hele gebied dat zowel Gaza, Israël, de West Bank èn Jordanië omvatte en zich het Britse Mandaat voor Palestina zal heten.

Pas later zal Jordanië (Transjordanië in 1921; dat zich later in 1946 Jordanië zal hernoemen) worden afgescheurd van het Mandaat niettegenstaande dit hele gebied in 1917 was toegezegd aan het Joodse Volk in de Balfour Verklaring van 1917, later in april 1920 officieel bekrachtigd tijdens de San Remo Conferentie en geratificeerd werd door 51 landen.

Het moet voor iedereen, wel duidelijk zijn dat de BBC zijn kijkers hier vakkundig om de tuin leidt. De Britten vinden hier opnieuw de geschiedenis uit, enkel bedoeld om hun eigen politieke intenties te dienen. “Zij geloven dat het hen doet lijken als een eeuwigdurende en krachtige ideologie. Helaas,” zegt de verteller in de documentaire.

We kunnen alleen maar vaststellen dat de Britten hun nederlaag tegen de Joodse legers en het verlies van het Mandaat (débacle dat rechtstreeks leidde naar de oprichting van Israël in mei 1948) 65 jaar later nog altijd niet verteerd hebben en de Britten hun ideologische en diplomatieke strijdbijl tegen de Joodse staat nooit begraven hebben, integendeel.

De oorlog tegen Israël met de wapens werd door de Britten vervangen door de diplomatieke oorlog. En daartoe zijn alle middelen goed, leugens, bedrog en misleiding tot en met het herschrijven van de geschiedenis..

kaartisrael1

3 gedachtes over “In de Britse documentaire over het Ottomaanse Rijk veegt de BBC Israël van de kaart +video

 1. Besides the point mentioned, what is also definitely incorrect here are 2 other things – they say: “France got modern day Syria and Lebanon; the British took control of modern day Iraq, Palestine and Jordan”
  1. One cannot speak of ‘Palestine AND Jordan’ – because that simply does not exist: Jordan IS Palestine – TOGETHER with Israel – yes, Israel is also Palestine – and whomever denies that is in denial himself.
  2. Very misleading terms are used here: “France GOT modern day…the British TOOK CONTROL of…” where, in fact, those 2 world powers were appointed by the League of Nations as mandatories in the region. Those were not colonies of France and England nor were they Dominions. Rather, as mandatories, they were responsible to fulfill their duties in/for the local population to help/enable them to aquire their independence as quickly as possible.
  If they actually fulfilled that task which they were appointed to or not, that’s a different story…

  Like

 2. De BBC (en zij niet alleen) leidt zijn kijkers al jaren om de tuin!

  Deze bewuste manipulatie heeft tot doel de bevolking langzaam te hersenspoelen totdat zij alleen de leugen als de echte waarheid herkent en niet protesteert bij duistere regerings plannen, daar het hier niet gaat om privé zenders, maar door de overheid gesubsieerde organisaties.

  Goebbels deed het, totalitaire staten doen het, de Arabieren doen het en de objectieve Europeanen blijken goede leerlingen.

  Feiten & geschiedenis bestaan niet meer, alleen de gephotoshopte waarheid.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.