Een open brief aan de UNRWA: Ik ben OOK een Palestijnse vluchteling [Roy Doliner]

De UNWRA als reguliere sponsor van het internationale terrorisme De UNWRA, de hulporganisatie van de Verenigde Naties exclusief voorbehouden aan Palestijnse ‘vluchtelingen’, fungeert in weze als dekmantel en reguliere sponsor van het internationale terrorisme, op kosten van de Europese en Amerikaanse belastingbetaler.

Roy DolinerWat volgt is een open brief van de gekende auteur Roy Doliner, schrijver van onder meer ‘De Sixtijnse geheimen’, aan de hulporganisatie van de Verenigde Naties waarin hij – als Jood – bij wijze van satire eveneens het eeuwigdurend en erfbaar statuut (èn de centen!) van Palestijnse vluchteling opeist.

De bewuste tekst werd vertaald en enigszins ingekort door Likoed Nederland.

Gefeliciteerd!

Terwijl de meeste andere vluchtelingenorganisaties al een paar jaar na een oorlog hun zaak moeten sluiten, bent u er niet alleen in geslaagd om uw baan te behouden, maar ook om uw organisatie, uw budget en uw medewerkersbestand exponentieel te laten groeien, meer dan 64 jaar lang.

Dit is een verbazingwekkend en ongekend wereldrecord!

De sleutel tot uw ongeëvenaard succes is ook de reden waarom ik u schrijf. In vrijwel alle andere gevallen is het doel van de altruïstische hulpverlening aan vluchtelingen om de ontheemde slachtoffers van oorlog en geweld te helpen, door hen op te laten nemen in een nieuw land. Waarom? Vanwege een nieuw huis, aan de slag met hun leven en een betere toekomst voor hun kinderen te waarborgen.

Binnen slechts een paar jaar lossen deze organisaties alle problemen van hervestiging van deze vluchtelingen op, waardoor zij zich van hun belastingvrije banen ontdoen. Wat voor dom plan is dat?!

Uw mensen bij de Verenigde Naties voor hulpverlening aan Palestijnse vluchtelingen in het Midden-Oosten hebben daarentegen bewezen veel slimmer te zijn dan alle andere organisaties die hulp verlenen aan vluchtelingen. Ondanks tientallen jaren van wanhopige verzoeken van deze statenloze Arabieren, hebben jullie standvastig geweigerd hen uit uw greep te laten ontsnappen.

Daardoor zijn velen van hen al verscheidene generaties opgesloten, bijvoorbeeld in het Yarmouk kamp in Syrië met meer dan 138.000 gevangenen – eh, ik bedoel cliënten. U bent u er goed van bewust dat als op een dag hun status als vluchteling ooit zou eindigen, dat ook het einde zou betekenen van uw werk en inkomen.

Ah, en wat voor een inkomen! Uw gemiddelde operationele budget is ongeveer 1.200.000.000 dollar per jaar – ongeveer de helft van al het geld dat aan vluchtelingen in de hele wereld wordt besteed. Volgens een advertentie verdient een plaatsvervangend woordvoerder op de Westbank al minimaal $ 106.907 (waarvan $ 81.197 belastingvrij), met nog allerlei toeslagen en voorzieningen.

De briljante meesterzet waarmee u van vluchtelingenzorg een zeer lucratieve groeimarkt heeft gemaakt, is zo simpel dat je je afvraagt ​​waarom niemand het eerder heeft bedacht. Maar u hebt met de zwaai van uw toverstaf in 1949 de vluchtelingenstatus ervoor gezorgd dat de vluchtelingenstatus permanent is, van generatie op generatie, zonder einde.

Dit brengt me bij de reden waarom ik u schrijf.

Ik heb een voorstel dat uw vluchtelingbedrijf nog meer kan laten groeien. Want ik ben een Jood, en al mijn voorouders zijn joden, al minstens 2.000 jaar. Dit betekent dat de kans vrij groot is dat mijn familie werd verdreven uit hun huizen in Israël door het Romeinse leger. Het was de Romeinse keizer Hadrianus, die het gebied de kunstmatige naam “Palestina” gegeven heeft, in de hoop dat de wereld Israël zou vergeten.

Omdat – volgens uw unieke beleid – de afstammelingen van ontheemden in Israël (of ‘Palestina’) vluchtelingen zijn tot in alle eeuwigheid, betekent dit dat ik ook val in deze gelukkige categorie!

Dus hoef ik nooit meer te werken – ik krijg een uitkering van de UNRWA. Ziektekostenverzekering? Vergeet ObamaCare – de UNRWA regelt alles! Ik zal die uitstekende Israëlische gezondheidszorg gratis krijgen, net als jaarlijks duizenden Arabieren.

Dit is het beste deel van de deal voor u. Als je mij erbij neemt, als één van je 4,6 miljoen klanten – dan kunnen nog ongeveer vijf of zes miljoen Joden buiten Israël over de hele planeet zich ook kwalificeren als eeuwige Palestijnse vluchtelingen. Het maakt niet uit waar ze wonen, in Beverly Hills of Brussel of Brisbane. Stelt u zich toch eens voor: in één klap kunt u uw bedrijf meer dan verdubbelen, met blitse nieuwe kantoren en onkostendeclaraties over de hele wereld.

U hebt al bewezen de kampioen te zijn van uw medewerkers: terwijl de rest van de Verenigde Naties minder dan 8000 hulpverleners heeft voor ongeveer 34 miljoen vluchtelingen in 126 verschillende landen, zijn jullie genieën bij de UNRWA erin geslaagd om ongeveer 30.000 medewerkers op de loonlijst te houden!

Dit is echter nog peanuts zodra je mij en alle andere joden in de diaspora tot permanente Palestijnse vluchtelingen verklaren – the sky is the limit.

Dank u wel – ik zie uit naar mijn eerste medische controle en de eerste krat gratis snacks!

door Roy Doliner

Roy Doliner is an international writer and lecturer, and the co-author of the NY Times best-seller THE SISTINE SECRETS. He is often seen in Italian media speaking on the history of Art, Italian Jewry, and the Renaissance. He has lectured at the Knesset, Yale University, top museums in Italy, the 92nd St. Y, and Ariel University, among many others. His latest book is HIDDEN BENEATH THE BEAUTY: Kabbalistic Secrets in Italian Art.


Bronnen:

 1. Likoed Nederland:
  ♦ Jood claimt ook uitkering bij de VN [lezen]
 2. The Times of Israel:
  ♦ An open letter to the UNRWA: I’m a Palestinian Refugee, Too; door Roy Doliner [lezen]

Een gedachte over “Een open brief aan de UNRWA: Ik ben OOK een Palestijnse vluchteling [Roy Doliner]

 1. Een geweldig stuk en prachtige sartire. Satire?

  Gewoon zijn woorden serieus nemen en je gaan aanmelden bij de UNWRA……massaal!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.