Abbas in Berlijn: Europese Unie negeert de dieven van ‘Palestina’ die al hun geld stelen en verkwisten

abbas-merkelBerlijn, 18 oktober 2013. De onnozelheid in de EU landen mbt de Palestijnse Autoriteit bereikt een nieuw dieptepunt. Mahmoud Abbas: “Angela! Wij willen meer geld, veel geld! – Juden raus!” – Angela Merkel: “Ganz klar, mein liebester freund Mahmoud. Wil je dat geld nu hebben of straks na de receptie? Je zegt het maar. Apropos Mahmoud, je hoeft me ook niet te vertellen wat er met al dat geld gebeurt, ik wil dat niet weten. We zijn toch immers vrienden, niewaar. Koop er maar iets leuks van voor je vrouw(en).”

De leider van de Palestiijnse Autoriteit Mahmoud Abbas was eerder deze week in Berlijn en kreeg er de gebruikelijke receptie die hij zoals gewoonlijk ook krijgt in de Europese hoofdsteden.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel bekritiseerde de Israëlische premier Benjamin Netanjahoe, veroordeelde de Israëlische bouw van nederzettingen en bezwoor vervolgens contant geld door te blijven sluizen aan de Palestijnse Autoriteit.

Dit laatste punt is vooral belangrijk omdat de Palestijnse Autoriteit afhankelijk van Europese steun. Maar nergens in Merkel’s opmerkingen rees de vraag wat precies de PA doet met alle fondsen die in de Palestijnse schatkist worden gegoten door Duitsland en de rest van de EU-gemeenschap.

Had ze dat gedaan, dan kon zij hebben verwezen naar een artikel in de Britse Sunday Times dat vertelde dat de Europese Rekenkamer, het officiële orgaan van de Europese Unie dat toezicht houdt op de fondsen van de groep, constateerde dat de PA bijna 2 miljard euros aan EU donaties heeft verkwist gedurende de periode 2008-2012.

De controle-instantie zei dat het geld niet werd gebruikt voor het doel waarvoor het was bestemd en dat er ‘belangrijke tekortkomingen’ waren in de rekeningen van wat het deed met het geld van de PA. Met andere woorden, ze zijn er zich thans goed van bewust dat Abbas en zijn trawanten hen als een kip volledig kaal plukken, net zoals zijn voorganger Yasser Arafat dat deed toen hij de winkel in Ramallah beheerde.

De vraag luidt waarom een natie zoals Duitsland, die terecht bereid was om de stekker te trekken uit het met schulden overladen collega EU-land als Griekenland tenzij ze hun fiscale huis op orde stellen, er niets om geeft dat de Palestijnen hun geld stelen?

Merkel, die in veel opzichten functioneert als de financier van het continent, staat niet zo vijandig tegenover Israël als veel van haar Europese collega’s. Maar net als iedereen in de EU, denkt ze niets over het gieten het geld van haar volk in de bodemloze financiële rattenhol van de Palestijnse Autoriteit. De redenen hiervoor zijn niet moeilijk te achterhalen.

De voornaamste reden is het fanatisme van lage verwachtingen. Net zoals veel van degenen die de ‘buitenlandse cheerleaders’ van de Palestijnen vormen, hebben de Europeanen de neiging om te doen alsof de PA en zijn volk niet in staat zijn om verantwoordelijk gedrag te vertonen.

Zij geloven, misschien niet geheel ten onrechte, dat de enige manier om het Palestijnse volk te overtuigen om Abbas en zijn corrupte partij Al Fatah aan de macht te houden, in plaats van het kiezen voor de islamisten van Hamas, is door ze om te kopen. Ze lijken te denken dat ze niet in staat om te kiezen tussen democratie en goed bestuur dan wel voor geweld en terreur.

Het kan goed zijn dat Abbas en Fatah beter zijn dan Hamas, maar de enige manier om hen te dwingen om te beginnen de miljarden te gebruiken waarvoor ze bedoeld werden en die in hun handen worden gepropt door buitenlandse donoren bestemd voor het Palestijnse volk, is door hen verantwoordelijk voor hun daden te stellen.

Abbas, die in het negende jaar is van zijn vierjarige ambtstermijn als president waarvoor de Palestijnen hem verkozen hebben, hangt af van de Europese Unie voor het geld dat de PA boven water houdt via no-show en no-work jobs, die dat deel van de rijkdom verspreiden dat niet in de zakken verdwijnt van de elite van Al Fatah over de gebieden. Terwijl de voormalige PA premier Salam Fayyad vergeefs probeerde om de overheid in Ramallah te saneren, heeft hij nooit een kans gemaakt tegen Al Fatah.

Maar in plaats van te proberen om de PA te stoppen misbruik te maken van hun volk, blijft Duitsland en de rest van de EU blijft in staat stellen om verder te gaan stelen. Dat is iets wat ze nooit zouden doen voor de Grieken, die hard onder druk werden gezet om te bezuinigen op hun verkwistende overheid om door de Duitsers te worden gered van het faillissement.

De Palestijnse regering zal nooit op een verantwoorde manier handelen net zolang tot ze daartoe zullen gedwongen worden. Dat is iets wellicht wat waarschijnlijk de meeste gewone Palestijnen ook zou willen zien gebeuren. Maar omdat druk op de PA zou worden gezien als de een of andere manier van verraad jegens de Palestijnse zaak of gunstig zou lijken voor Israël (dat ook graag ziet dat de PA behoorlijk functioneert), gebeurt het nooit op een zinvolle wijze.

In de tussentijd gaan de Duitsers, die enorm veel aandacht besteden aan hoe de Grieken hun geld uitgeven, blijven doen alsof de Palestijnen kunnen doen met al dat geld wat ze maar willen doen. Het beschuldigen van de Israëli’s voor alle ellende die de Palestijnen overkomt, is populair, maar komt niet erg dichtbij de diagnose van het echte probleem. Totdat dit verandert, zal de PA niet alleen corrupt blijven, maar ook een broeinest van potentieel geweld blijven tot de emmer weer eens overloopt.

door Jonathan S. Tobin


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

 1. Ynet News:
  ♦ Diplomatic terror – After miserable failure of PA’s military terror, Abbas goes from one international leader to another and incites against Israel [lezen]
 2. Commentary Magazine:
  ♦ Euros Don’t Care PA Steals Their Money; door Jonathan S. Tobin [lezen]
 3. The Jerusalem Post:
  ♦ Merkel urges Netanyahu to restrain settlement construction – German chancellor Angela Merkel hosts Palestinian Authority President Mahmoud Abbas in Berlin [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Europese Unie beschuldigt Palestijnen van verkwisten van 2 miljard euros hulpgelden [lezen]

Een gedachte over “Abbas in Berlijn: Europese Unie negeert de dieven van ‘Palestina’ die al hun geld stelen en verkwisten

 1. 2008-2012: 2 miljard euro verkwist? Nee, verdwenen! (vermoedelijk op de buitenlandse bankrekeningen van Palestijnse bobo’s terechtgekomen).

  Vraag: Wat is er met het gedoneerde geld gebeurd van vóór 2008? (niet moeilijk te raden)

  Arafat is ‘van ons heengegaan als steenrijke multi miljonair en zijn weduwe leeft een luxeleven, een leven waar de gemiddelde Arabier/Palestijn alleen maar van kan dromen.

  Waarom dan toch dit fanatieke doneren van de EU aan deze corrupte leiders (terwijl ze een ieder ander met dit gedrag aan banden legt)?

  Omdat de doelen van de EU & PA/Hamas elkaar kruisen. Nóg een Arabische staat i.p.v. één Joodse staat!

  Voor Duitsland spelen een paar extra miljoenen geen enkele rol. Zij hebben hun economie op peil weten te houden door het leveren van foute materialen aan foute landen, waardoor die dan weer in staat worden gesteld bovenstaande plannen een stap dichterbij te helpen.

  M.a.w. de “Endlösung” mag een paar centen kosten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.