Premier Netanjahoe omtrent ontdekking terroristentunnel: ‘Terrorisme neemt opnieuw toe’ +video


Premier Netanjahoe: “Terrorisme neemt opnieuw toe”

Tijdens de wekelijkse vergadering van zijn kabinet op zondagochtend, 13 oktober 2013, informeerde premier Benjamin Netanjahoe de leden van zijn kabinet dat Israël “geconfronteerd wordt met een toename van terroristische activiteiten de recente weken.” Uiteraard kwam ook de ontdekking van de 1,7 km lange terroristentunnel van Hamas ter sprake (lees op Brabosh.com hier en hier):

“Ik wil het IDF voor het blootleggen van deze tunnel het volgende meegeven. Dit is ons beleid – een agressief beleid tegen terreurdaden, alsmede het dwarsbomen (van pogingen daartoe), met behulp van de inzet van de inlichtingendiensten, pro-actieve en reactieve maatregelen, en natuurlijk van Operation Pillar of Defense. De combinatie van al deze activiteiten heeft geleid tot een van de kalmste jaren in het voorbije decennium, toch hebben we de laatste weken andermaal een stellige toename [van het terrorisme] vast moeten stellen.”

Kolonel OpherDe premier verwees in dat verband naar de recente moord op de gepensioneerde IDF kolonel Sariyah (Yaya) Opher door Palestijnse Arabische terroristen in zijn huis in de vallei van de Jordaan. Hij vertelde dat het IDF op dit ogenblik de zaak onderzoekt en condoleerde namens de regering de Opher familie voor hun verlies.

Ook de Israëlische Minister van Defensie, Moshe (“Bogie”) Ya’alon had commentaar op de toename van terroristische activiteiten die hij interpreteerde als een poging van de terreurgroep Hamas om zichzelf voor te bereiden op een nieuwe confrontatie met Israël:

“De ontdekking van de tunnel is een ander bewijs dat de terreurorganisatie Hamas, ondanks het staken van de vijandelijkheden waartoe het gedwongen werd om die accepteren – en waar ze het bij houdt dankzij de afschrikking van het IDF, blijft ze zich voorbereiden op een confrontatie met de staat Israël.

De ontdekking door het IDF is bijzonder lovenswaardig omdat het pogingen voorkomt om Israëlische burgers naar het leven te staan die in de buurt wonen van de grens en de IDF-troepen die in het gebied zijn gestationeerd. De plicht van alle betrokkenen is om maximaal waakzaam te blijven, volgens onze werkhypothese dat terroristen op elk moment in Gaza trachten tunnels te bouwen en ze gebruiken om aanvallen te vergemakkelijken van zodra ze daartoe de kans zien.”

De minister van Defensie voegde eraan dat hij het afgelopen weekeinde de levering van bouwmaterialen [bestemd voor burgerlijke doeleinden] aan de Gazastrook [tijdelijk] heeft opgeschort. “Wij zullen doorgaan om slagvaardig, verantwoordelijk en verstandig op te treden om de veiligheid van Israël en de veiligheid van zijn burgers te handhaven en krachtdadig reageren tegen iedereen die hen tracht te kwetsen,” zei Minister Ya’alon.

door Kochava Rozenbaum

tunnel-hamas“Zij zullen hun zwaarden tot ploegscharen omsmeden” [Jesaja 2:4]


Bronnen:

  1. Arutz Sheva:
    ♦ Netanyahu Commends Security Forces Over Terror Tunnel Discovery – “We’ll continue to act firmly against anyone who tries to harm Israel,” Ya’alon promises after Netanyahu declares an increase in terrorism; door Kochava Rozenbaum [lezen]
  2. Likoed Nederland:
    ♦ Terroristentunnel van Europees geld – ANP noemt nu alles in Israël nederzetting [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.