Terroristentunnel van Hamas gebouwd met 500 ton Israëlisch cement

tun-gaza02Brigade Generaal Michael Edelstein, commandant van de Gaza Divisie, in de tunnel die werd gegraven van Gaza tot in Israël (foto: Times of Israel/Mitch Ginsburg)

Stilaan geeft de Israëlische legerleiding meer details vrij over de terroristentunnel van Hamas die het afgelopen weekeinde werd onthuld aan de pers. De tunnel werd reeds op 7 oktober ’13 ontdekt, zo blijkt, en ligt op een diepte van 18 meter. Hij verbindt het Gazaanse dorpje Abbasan al-Saghira, een landbouwersdorp nabij Khan Younis in de Gazastrook, met de kibboets van Ein Hashlosha in Zuid-Israël in het gebied van de westelijke Negev.  De tunnel zou 1700 meters lang zijn (en geen 2,5 km zoals eerst gemeld.)

Wie de eerste foto’s van de tunnel ziet die gisteren werden vrijgegeven, staat versteld van de omvangrijke en professionele aanpak. De tunnel lijkt wel op een westerse metrotunnel in wording, compleet met U-vormige in beton gegoten spanten. Experts schatten dat ruim 500 ton cement werd gebruikt om de tunnel te verstevigen. Het blijkt dat het hier gaat om Israëlische cement, geleverd en bestemd voor burgerlijke constructies in de Gazastrook.

Majoor Generaal Sami Turgeman, bevelhebber van het Zuidelijke Leger, zei:

“Hamas investeert tientallen miljoenen dollars in het graven van tunnels in plaats van al die (hulp-)gelden te investeren in de gemeenschap, in het bouwen van huizen, scholen, bedrijven en industrie.”

In al die jaren dat ik het Gaza conflict volg, en de honderden beelden van tunnels die ik heb gezien en de velen die ik heb gepubliceerd op deze blog, heb ik nog nooit dergelijke tunnelconstructie gezien. Indrukwekkend en tegelijk afschrikwekkend. Een illustratie die getuigt van de vastberadenheid van de terroristen in Gaza om de oorlog tegen de Joodse staat onverminderd voort te zetten, zowel bovengronds als ondergronds, met of zonder vredesproces.

Meer foto’s vindt u op de verwijzingen (links) onderaan.

tun-gaza01


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “PEACE”

Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ An underground walk toward Gaza – The IDF offers a glimpse of an elaborate tunnel — a crime scene exposed before a devastating attack could be perpetrated; door Mitch Ginsburg [lezen]
  ♦ IDF blames Hamas for ‘terror tunnel’ from Gaza to Israel – Defense minister halts transfer of construction supplies to the Strip after 500 tons of cement used to construct underground passage; door Gavriel Fiske en Mitch Ginsburg [lezen]
 2. Ynet News:
  ♦ Israeli cement, cables, candy wrappers: Inside the tunnel – IDF reports uncovered tunnel on Gaza border reached depth of 22 meters, dug over two years, never completed. ‘Builders, planners – everyone will pay the price,’ major general promises; door Yoav Zitun [lezen]
 3. The Jerusalem Post:
  ♦ Reporter’s Notebook: Walking inside a Hamas terror tunnel – Had it it been utilized in a terror attack, the Hamas-built tunnel discovered leading from the Gaza Strip into southern Israel would have definitely prompted a wide-scale IDF response and probably sparked a war; door Yaakov Lappin [lezen]
 4. Arutz Sheva:
  ♦ Hamas: Israel Trying to ‘Justify the Blockade’ – Hamas accuses Israel of “exaggerating things”, after IDF soldiers discover a terror tunnel leading into an Israeli community; door Elad Benari [lezen]
 5. Likoed Nederland:
  ♦ Terroristentunnel van Europees geld – ANP noemt nu alles in Israël nederzetting [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Terroristen tunnel van 1,7 km lengte ontdekt tussen Gaza en kibboets in Zuid-Israël [lezen]

Een gedachte over “Terroristentunnel van Hamas gebouwd met 500 ton Israëlisch cement

 1. Zolang Israel zich blijft aantrekken wat de wereldgemeenschap & hun EU vertegenwoordigers o.l.v. Ashton ‘ervan vinden, blijft ze haar eigen strop dichttrekken!

  De énige taal die Hamas & (gematigde) PA terroristen verstaan zijn een keiharde militaire hand & totale boycots. Er is geen respect voor softies en compromis is een vreemdwoord.

  Als US/EU binnen één dag hun ‘sancties politiek kunnen veranderen (Iran), dan kan Israel dit ook!

  Geen vrachtwagens meer uit Israel met tonnen voedsel en andere hulpgoederen (waardoor de terroristen gezond & krachtig blijven om hun terreur te blijven volhouden) en géén belastinggeld meer uit Europa wat op Zwitserse banken terecht komt van de Palestijnse leiders, terwijl hier diezelfde belastingbetaler iedere euro 3x moet omdraaien, sociale verworvenheden in elkaar storten en veel mensen naar een voedselbank moeten!!!!

  Het wordt eens tijd om orde op zaken te stellen. Ik zie hoe sterk de wereldgemeenschap zich maakt over de rest van de slachtoffers van geweld, te beginnen aan hun eigen kust in Italie…..een paar regels in de krant, 2x in het Journaal en dat was het!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.