Goud voor Israëlisch Alexander Black Beer op de 2013 European Beer Star competitie

black-beerGoud voor Israëlisch Alexander Black Beer op de 2013 European Beer Star competitie

De werelwijde boycot-Israëlbeweging (BDS en Co) lijkt hier weer ferm voor paal te staan. Mensen en organisaties over de hele wereld blijken uiteindelijk toch steeds opnieuw te kiezen voor kwaliteitsproducten boven politiek geïnspireerde boycotacties op basis van een groezelige (antisemitische) agenda. Kwaliteit komt altijd bovendrijven en waar anders kan je zoveel kwaliteit en inventiviteit aantreffen als in Israël!?!!

De Israëlische brouwerij Alexander Boutique Brewery in Emek Hefer in centraal Israël heeft de gouden medaille gewonnen in de 2013 European Beer Star competitie voor zijn befaamde “Alexander Black” bier, in de categorie English-style porter.

De biercompetitie European Beer Star wordt algemeen beschouwd als één van de grootste en belangrijkste bier competities ter wereld, waaraan wordt deelgenomen door ca. 1500 bierbrouwerijen, dit jaar afkomstig uit een veertigtal landen. Ook Belgische bieren vielen zoals steeds in de prijzen, getuige de lijst winnaars.

“We zijn enorm opgewonden,” zei Ori Sagy, de CEO van de brouwerij en brouwmeester. De brouwerij Alexander werd op 20 augustus 2008 gesticht in Emek Hefer, nabij de Alexander rivier, door Sagi, Aviem Sela en de gebroeders Yoram en Ari Yarzin. Aviem Sela is tevens een piloot in de Israëlische Luchtmacht (IAF.)

alexander-bier2Ori Sagy, de CEO van brouwerij Alexander, neemt de onderscheiding in ontvangst

alexander-bier3


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Niet alleen high tech, medicijnen, voeding, cosmetica etc.etc.etc.”

Bronnen:

  1. Ynet News:
    ♦ Alexander Beer wins European prize – Boutique brewery from Emek Hefer in central Israel awarded gold medal in 2013 European Beer Star competition for its English-style porter beer; door Navit Zommer [lezen]
  2. Website van de 2013 European Beer Star competitie [http://www.european-beer-star.de/]
  3. Website van Alexander Boutique Brewery [http://alexander-beer.co.il/]

alexander-bier