Incident in het Italiaanse parlement onthult het ware gezicht van Iran dat niet veranderd is

rouhani-ki-moonHet ‘nieuwe’ nucleaire gezicht van Iran: President Hassan Rouhani. Hier in New York, 27 september 2013, op de foto met Ban Ki-Moon, secretaris-generaal van de Verenigde Naties: al “lachend” samen Israël demoniseren, delegitimeren en vernietigen. Niks nieuws dus. [bron]

Het was bedoeld als een conferentie onder de naam “Het nieuwe gezicht van Iran – de kansen tot het openen van een dialoog voor het internationale publiek tijdens de dagen van President Rouhani” [Origineel: “The New Face of Iran – the opportunities for dialogue opening before an international audience during the days of President Rohani.”]

Jahanbakhsh MozaffariHet Italiaanse Instituut voor Azië en het Mediterranese Bassin organiseerde op dinsdag jongstleden een formeel evenement in het Italiaanse parlement te Rome, dat werd gesponsord door de ambassade van Iran in Italië. Het instituut nodigde het publiek uit om deel te nemen en verzond uitnodigingen aan vertegenwoordigers van de media. Een Italiaanse burger die werkzaam is in de Israëlische Ambassade, registreerde zich eveneens voor het evenement.

Zich realiserende dat de medewerker van de ambassade zijn deelname aan de conferentie had bevestigd, eiste de Iraanse ambassadeur aan Italië, Jahanbakhsh Mozaffari (plaatje rechts), dat hij het evenement niet zou bijwonen indien de bewuste medewerker aanwezig zou zijn. Hij verzocht dat diens aanwezigheid geblokkeerd zou worden.

Het Italiaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken werd in de kwestie betrokken en richtte zich tot het Israëlische ministerie in Rome om de deelname van de ambassadeur van Iran aan de conferentie mogelijk te maken. Maar de Israëlische ambassadeur, Naor Gilon, besloot dat er geen enkele reden was om op het verzoek van Iran in te gaan en de vertegenwoordiger van de ambassade werd naar het parlement gezonden.

Bij zijn aankomst benaderde de organisatoren hem opnieuw – ditmaal agressief en vulgair – en eiste dat hij de plaats zou verlaten. “Ik ben een Italiaanse burger en met alle respect voor de Iraanse ambassadeur, vind ik dat ik meer recht heb om het Italiaanse parlement te betreden dan de Iraanse ambassadeur,” zei de man, eisend om te blijven.

Een uur-en-een-half te laat aangekomen besefte de Iraanse ambassadeur dat het evenement ofwel zou worden geannuleerd of zou plaatsvinden zonder hem en besloot om ze toch bij te wonen en gaf tegelijk zijn boodschap door met betrekking tot financiële samenwerking met landen die “gekwetst zouden zijn als gevolg van illegale sancties.”

De woordvoerder van de Israëlische Ambassade te Rome, Amit Zarouk, bevestigde het incident zeggende: “Wij spelen niet volgens de Iraanse regels. Ik ben blij dat door ons aandringen wij geholpen hebben om aan de Italianen het ware gezicht van Iran bloot te stellen, dat niet is veranderd.

door Menachem Gantz


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

Bronnen:

 1. Ynet News:
  ♦ Italy conference exposes ‘Iran’s true face’ – Conference on ‘new face of Iran’ held in Italy exposes its traditional anti-Israel stance, as Iranian ambassador refuses to attend event over participation of Israeli embassy worker; door Menachem Gantz [lezen]
 2. Arutz Sheva:
  ♦ Iran Cancels Annual Anti-Zionism Conference – In the latest gesture, Iranian officials cancel the annual anti-Zionist New Horizon Conference; door Elad Benari [lezen]
  ♦ Rouhani: Holocaust a ‘Reprehensible’ Crime Against Jews – Iran’s new president admits the Holocaust took place, tells CNN it was a “reprehensible” crime against the Jewish people; door Elad Benari [lezen]
 3. The Jerusalem Post:
  ♦ Israel dismisses Iran’s nuclear concessions as ‘cosmetic’ – Netanyahu to take argument against Tehran to European media following WSJ reports on Iran offers for nuclear talks; door Herb Keinon [lezen]
  ♦ Prosor: Appointing Iran to UN disarmament c’tee like making drug lord CEO of pharmaceutical company – In letter to UN’s Ban, Israeli envoy condemns Iran’s appointment to be rapporteur for Disarmament and International Security C’tee [lezen]

2 gedachtes over “Incident in het Italiaanse parlement onthult het ware gezicht van Iran dat niet veranderd is

 1. net zo als alle incidenten is dit natuurlijk ook een incident. Als je een patroon ziet ben je natuurlijk een complotter tegen Iran…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.