Rusland leidt Palestijnse vrouwen op tot parachutisten voor het leger van Mahmoud Abbas + video

Op 18 september 2013 zond de officiële staatszender van de Palestijnse Autoriteit een interview uit met enkele kersverse vrouwelijke Palestijnse parachutisten, in een bijzondere eenheid die werd opgericht door de veiligheidstroepen van PA-president Mahmoud Abbas.

paratrooperZowat 30 jonge vrouwen werden uitgeselecteerd voor een speciale opleiding en vier van hen reisden naar Rusland om daar een opleiding als parachutiste te krijgen en waagden er hun eerste sprongen. Het is de eerste keer dat Palestijnse vrouwen worden opgeleid tot parachutisten. In de Arabische wereld heet het alvast een primeur.

Echter, één klein probleempje: de Palestijnse Autoriteit beschikt noch over vliegtuigen noch helicopters. Abbas dat eens Palestina onafhankelijk is hij in Ramallah een eigen luchthaven kan hebben. De enige Palestijnse luchthaven bestond tot 2001 in Gaza, de  Internationale Luchthaven van Gaza, maar werd na het uitbreken vande Eerste Intifada door het IAF plat gebombardeerd.

Maar, naar het schijnt en van horen zeggen, zou het doel van die opleiding zijn dat die vrouwelijke parachutisten van de Rotskoepel of van de Al Aqsa moskee achteloze Joden bespringen en vakkundig buiten gevecht stellen, wanneer die het nog eens zouden wagen om zich op de Tempelberg te vertonen. 😉

In een officiële medeling van de Palestijnse strijdkrachten heet het dat de vrouwen “door de lucht vliegen als havikken om de naam van ons thuisland hoog in de lucht te verheffen.”

De Palestijnse parachutiste Lara Abu Kuweik, die er een gebroken been aan overhield, blijkt alvast goed gemotiveerd:

“Zeven maanden geleden heb ik dienst genomen bij de nationale veiligheidstroepen. Ik nam dienst in een speciale operationele eenheid, want ik wilde wat veranderen en bewijzen dat vrouwen meer kunnen dan alleen maar administratief werk. Nee, vrouwen kunnen net zoals de mannen vechten en militaire activiteiten uitvoeren. Het leger zou niet het monopolie van alleen maar mannen mogen zijn. Wij vrouwen zijn sterk en kunnen alles aan wat de mannen doen.

[…]

Mijn eerste en tweede sprong ging goed, dank aan Allah, maar tijdens mijn derde sprong stak er een hevige wind op en werd ik bang, waardoor ik slecht neerkwam en mijn been brak. Je zou kunnen zeggen dat dit een beetje was zoals doodgaan, maar wij zijn allemaal bereid om te sterven om ons land trots te maken.”

Palestijnen met vredelievende bedoelingen eisen eigen luchthaven in Ramallah om zo nu en dan Israël te bezoeken…


Bronnen:

  1. Memri TV:
    ♦ TV Report on First Female Paratroopers in Palestinian Authority Forces [lezen]
  2. The Jerusalem Post:
    Russia training Palestinian women to be paratroopers; door Khaled Abu Toameh [lezen]
  3. Ma’an News Agency:
    First female Palestinian paratroopers train in Russia [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

  • Nieuwe Palestijnse pre-conditie: eerst nieuwe luchthaven in Ramallah dan praten [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.