Iran & Hezbollah: de As van de Terreur + video


Iran & Hezbollah: de As van de Terreur

Een nieuwe videodocumentaire van Israel Defense Forces (IDF) in de strijd tegen de Libanese terreurorganisatie Hezbollah, geleid door Hassan Nasrallah. Ook de banden van Hezbollah met het regime in Iran worden in de kijker gezet, Iran dat zoals bekend wereldwijd de terreur sponsort en organiseert tegen de Israël, de Verenigde Staten en hun geallieerde naties.

In Syrië vecht het door Iran gesponsorde Hezbollah aan de zijde van president Bashar Al Assad die op zijn beuert bewapent wordt door Iran en op de internationale tribune en in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties wordt afgeschermd door Rusland en China. Kortom: Iran en Hezbollah zijn twee paar handen op dezelfde buik van de terreur.

Nog maar onlangs plaatste de Europese Unie Hezbollah op zijn lijst van terreurorganisaties, dat wil zeggen enkel de gewapende vleugel en niet het politieke bureau. Alsof het twee aparte entititeiten zouden zijn. Een misser van formaat. Hezbollahleider Nasrallah leidt zowel de gewapende als de politieke vleugel van de terreurorganisatie en noemde zelf de opsplitsing door de EU van zijn organisatie in twee aparte entiteiten dolkomisch en idioot.

“Het toestaan ​​van Iran om de leiding te hebben over een ontwapeningscommissie van de VN is zoals het benoemen van een drugsbaron als de CEO van een farmaceutisch bedrijf. De benoeming van Iran erodeert de legitimiteit van de Verenigde Naties en haar vermogen om wapenbeheersing en ontwapening te bevorderen, alsmede het wereldwijd behouden van vrede en veiligheid. In plaats van Iran een wereldpodium te geven voor diens bedrog en misleiding, moeten de VN een schijnwerper blijven richten op het regime voor zijn voortdurend streven naar het verwerven van nucleaire wapens en de steun aan het terrorisme over de hele wereld.
[Ron Prosor, ambassadeur voor Israël aan de Verenigde Naties, 8 oktober 2013]


Gerelateerd op Brabosh.com:

  • Wat schuilt er onder de kinderspeeltuinen in Zuid-Libanon? + video [lezen]
  • Hezbollah een verzetsbeweging? Op de thee bij de buren van Israël brengt raad +video [lezen]
  • Geld uit de drugshandel: hoe Hezbollah zijn terreuractiviteiten financiert +video [lezen]
  • Israëlisch leger lanceert nieuw mediawapen in de informatieoorlog tegen Hezbollah [lezen]
  • Alles over de mediacampagne van het Israëlische Leger (IDF) tegen Hezbollah [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.