UNESCO keurt andermaal zes resoluties goed die Israël veroordelen

Het Graf van Rachel in Bethlehem werd onlangs een moskee, toen de UNESCO het Graf tot een islamitisch erfgoed omtoverde (KLIK op de afb. voor een groter beeld) Het Graf van Rachel in Bethlehem, Israël, werd onlangs tot een moskee benoemd. Dat gebeurde toen de door de Arabische en de moslimwereld gepolitiseerde UNESCO het Joodse heiligdom eensgezind tot een Palestijns islamitisch erfgoed omtoverde. Hetzelfde overkwam ook de Tombe van de Patriarchen in Hebron en nog enkele andere Joodse heiligdommen.

hugo2013Enkele dagen terug verklaarde Dr. Ghazi Hussein, voormalig afgevaardigde van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) aan Oostenrijk, dat er nooit één enkele Jood in Jeruzalem heeft gewoond en dat de stad ruim 3000 jaar v.C. [!] werd gesticht door de Arabieren. 

Ik vrees dat die Palestijnse ‘wetenschapper’ zich vergist en er een paar miljoen jaren naast zit. Op basis van mijn persoonlijk en onpartijdig onderzoek en het toetsen van de feiten aan de grond, werd ca. 65 miljoen jaar geleden kort na het verdwijnen van de laatste dinosaurussen, door één van de voorouders van de profeet Mohammed in Jeruzalem reeds een eerste moskee gebouwd. Ik kan dat bewijzen 😉

De United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) heeft niet minder dan zes resoluties aangenomen die Israël veroordelen tijdens zijn 192ste zitting van de 56 leden tellende Raad van Bestuur in Parijs op vrijdag.

unesco_blue_logoIn zijn 6de resolutie bekritiseert de culturele organisatie van de Verenigde Naties Israël voor het niet nakomen van een overeenkomst die in april werd bereikt, die een bezoek mogelijk maakte van een delegatie van UNESCO die de Oude Stad van Jeruzalem wilde inspecteren. In mei jl. annuleerde Israël op het laatste moment dat bezoek.

Het bezoek werd aangekondigd als een mogelijk teken van een dooi in de betrekkingen tussen Israël en de UNESCO, nadat Jeruzalem alle banden met UNESCO had doorgesneden nadat de VN-organisatie een Palestijnse staat erkende in 2011. Een regeringsfunctionaris zei dat de annulering het gevolg was van Palestijnse ‘politisering’ van de VN-missie die in strijd was met de overeengekomen parameters van het bezoek.

Israël had in april aangekondigd dat het een missie van UNESCO zou mogelijk maken om in mei de Oude Stad te bezoeken, in ruil voor een akkoord met de Palestijnen om een VN-debat uit te stellen over vijf resoluties waarin de Israëlische bezetting van de Westelijke Jordaanoever werd veroordeeld.

UNESCO-leden hebben op vrijdag deze vijf eerder hangende resoluties alsnog goedgekeurd die Israël veroordelen voor een verscheidenheid aan onderwerpen, waaronder het behoud van archeologische vindplaatsen in de Oude Stad, de bouw van een bezoekerscentrum, het plan om een lift te bouwen aan de Westelijke Muur (in het Westen gekend als de Klaagmuur ofte de Kottel).

Daarnaast beschuldigingen van archeologische opgravingen die naar verluidt schade zouden toebrengen aan islamitische sites boven op de Tempelberg, de vermeende drooglegging van opvoedkundige en culturele instellingen op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook en plannen om te investeren in locaties die het beschouwd als Palestijns nationaal erfgoed zoals bv. het Graf van de Patriarchen.

Het Arabisch en Islamitisch blok binnen de VN-organisatie leidde het streven naar de goedkeuring van de besluiten, gesteund door Rusland en Frankrijk. Het Verenigd Koninkrijk en Italië onthielden zich van de stemming, terwijl de VS het enige land was dat tegenstemde. De Israëlische afgevaardigde aan de organisatie, Nimrod Barkan, veroordeelde de besluiten en noemde de bevooroordeeldheid jegens Israël door de UNESCO ‘obsessief.’

UNESCO was de eerste VN-organisatie die het lidmaatschap van de Palestijnse staat accepteerde na de mislukte poging van president Mahmoud Abbas in 2011 om opwaardering voor Palestina te bereiken. Echter, een jaar later, werd tijdens de Algemene Vergadering van de VN de status van Palestina opgewaardeerd tot waarnemend niet-lidstaat. UNESCO verloor door al deze kwakkels naar schatting 80 miljoen dollar jaarlijks aan Amerikaanse donaties als gevolg van de toelating van de Palestijnen tot de UNESCO.

unesco2


Bronnen:

  1. The Times of Israel:
    ♦ UNESCO votes in favor of 6 resolutions condemning Israel – UN cultural body slams Jerusalem for canceling mission to inspect Old City; Israeli envoy says preoccupation with Jewish state ‘obsessive’ [lezen]
  2. The Jerusalem Post:
    ♦ UNESCO passes six resolutions condemning Israel – Body condemns Israel for not allowing Old City inspection of Synagogues, Churches and Mosques [lezen]
  3. Elder of Ziyon blog:
    ♦ Saudi paper: Never any Jews in Jerusalem; Israel using Zionism to take over world [lezen]