Premier Netanjahoe: vredesonderhandelingen met de Palestijnen leiden nergens naar

netan-abbas2

Premier Benjamin Netanjahoe zei tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten afgelopen week, dat de vredesonderhandelingen met de Palestijnse Autoriteit nergens heenleiden. Volgens een bericht van vrijdag in het Israëlische dagblad Maariv, deed Netanjahoe die uitspraak in besloten vergaderingen met leiders van de Amerikaanse Joodse organisaties.

Netanjahoe heeft naar verluidt zijn positie herhaald en dat hij klaar is voor een historisch compromis met de Palestijnse Autoriteit, maar voegde eraan toe dat “het probleem was en nog steeds is, hun weigering om Israël te erkennen als een Joodse staat.”

De minister-president, volgens Maariv, zei ook dat het voortdurend ophitsen tot haat jegens Israël door de Palestijnse Autoriteit, een ander belangrijk obstakel is voor de mogelijkheid tot het bereiken van een akkoord.

De reacties gaven aan dat de partijen tot nog enkel en alleen hebben gesproken over de mogelijkheid van het bereiken van een blijvende oplossing voor het conflict, terwijl de mogelijkheid van een tussentijdse overeenkomst niet aan de orde is.

De vredesbesprekingen tussen Israël en de PA werden afgelopen zomer hervat na de pendeldiplomatie van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry. Kerry heeft beide partijen gevraagd om de details van de onderhandelingen geheim te houden om het proces een kans te geven om te werken en, terwijl de Israëlische functionarissen hun lippen stijf op elkaar houden over de gesprekken, hebben PA ambtenaren meerdere zaken gelekt naar de pers.

Recent lekte een PA ambtenaar door te beweren dat Israël tijdens de onderhandelingen instemde met een grootschalige deportatie van duizenden Joden uit Judea en Samaria en de overdracht van hun eigendommen aan Palestijnse Arabieren. Echter, de PA ambtenaar die dat Israëlische aanbod vermeldde voegde eraan toe dat de PA het als niet ver genoeg gaande beschouwde en het voorstel had verworpen.

In een eerder lek naar de pers vertelde de toponderhandelaar van de Palestijnse Autoriteit Saeb Erekat tegenover een Arabische radiozender, dat de Verenigde Staten aan het begin van de onderhandelingen tegenover de Palestijnse Autoriteit garanties had gegeven dat aan al zijn belangrijke vooraf gestelde voorwaarden zou worden voldaan.

PA voorzitter Mahmoud Abbas eist reeds gedurende jaren een staat op die gebaseerd moet zijn op de grenzen zoals die bestonden vóór de Zesdaagse Oorlog van 1967 en hij verklaarde onlangs dat, tenzij Israël voldoet aan al zijn voorwaarden, er geen vrede zal zijn. Die voorwaarden zijn onder andere een Palestijnse staat met als hoofdstad Jeruzalem en de vrijlating van alle Palestijns Arabische terroristen uit Israëlische gevangenissen.

Intussen blijft Abbas doorgaan met zijn zijn volk aan te zetten tot haat en terreur jegens Israël door het belonen en verheerlijken van terroristen die dozijnen Israëliërs vermoordden.

door Elad Benari

judenrein3aIntussen timmert Mahmoud Abbas ongestoord verder aan zijn Judenrein Palestina


Bronnen:

 1. Arutz Sheva:
  ♦ Netanyahu: The Peace Talks Are Going Nowhere – Netanyahu, during meetings with the heads of the American Jewish organizations, reportedly said that the peace talks are stuck; door Elad Benari [lezen]
  ♦ PA Official: Israel Proposed Evicting Communities – Israel has proposed evicting Jews in dozens of communities in Judea and Samaria but leaving the communities intact, claims a PA official; door Elad Benari [lezen]
  ♦ Erekat: The U.S. Guaranteed All Our Preconditions Will be Met – PA negotiator claims: Before we agreed to resume peace talks, the U.S. guaranteed us in writing that all our preconditions will be met; door Elad Benari [lezen]
  ♦ Abbas: Meet Our Conditions, Then We Can Have Peace – PA Chairman tells university graduates in Jericho: Unless all our demands are met, there will not be a peace agreement with Israel; door Elad Benari [lezen]
  ♦ Palestinian Authority Uses Ping Pong to Glorify Terrorism – Even ping pong games are a chance to promote ‘martyrdom,’ as PA-sponsored tournament named after arch-terrorist Dalal Mughrabi gets underway; door Maayana Miskin [lezen]

Een gedachte over “Premier Netanjahoe: vredesonderhandelingen met de Palestijnen leiden nergens naar

 1. Er kan slechts vrede komen als die zelfbenoemde palestijnen teruggestuurd worden naar waar ze vandaan komen. De Arabische landen van herkomst vanwaar ze oorspronkelijk als nomaden vandaan komen. Van een tweestaten-oplossing kan geen sprake zijn, tenzij binnen en Arabisch land.

  Like

Reacties zijn gesloten.