In Syrië werden tot op heden 1.597 Palestijnse Arabieren gedood, Israëlboycotgroepen zwijgen

assad-encore2In Syrië loopt de bloederige show van president Bashar Al-Assad ondertussen gewoon verder…

Volgens de Action Group of Palestinians of Syria, is het aantal Palestijnse Arabieren die in de burgeroorlog van Syrië werden gedood intussen opgelopen tot 1.597. De voorbije week werden er nog eens acht gedood. Dat zijn meer slachtoffers dan tijdens de defensieve operaties van Israël tegen Hamas en Co in Gaza tijdens Operation Cast Lead (winter 2008-2009) en Operation Pillar of Defense (nov. 2012) samen.

Ik deel u dit maar terloops mede omdat ik daar zoals gewoonlijk niks over lees op de talloze zogenaamde ‘pro-Palestijnse’ [lees: anti-Israëlische] blogs, websites en Facebookpagina’s. Voor hen krijgt de dood van een Palestijn pas PR-waarde wanneer die gedood werd door een Jood of Israëliër. (Palestijnse) Arabieren die door andere Arabieren werden vermoord hebben voor hen simpelweg geen enkele nieuwswaarde.

Die pro-Palestijnse activisten hebben het trouwens te druk met het boycotten van Israël en te manifesteren buiten aan winkels en aan de inkomdeuren van supermarkten tegen de verkoop van Joodse en Israëlische producten in Nederland, België, Israël, Engeland, Australië en de rest van de aardbol. Een Israëlisch bedrijf dat milieuvriendelijke producten verkoopt, vormt voor deze o-zo-intens moreel bewogen anti-Israël protesteerders blijkbaar een groter gevaar voor de wereldvrede dan Syriërs die willekeurig burgers en hun dorpen bombarderen.

Intussen heeft het Syrische oorlogskabinet van president Bashar Al Assad beloofd dat hij tegen de zomer van 2014 zijn chemisch wapenarsenaal zal ontmantelen. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties keurden daaromtrent voor het eerst en zowaar eensgezind een anti-Syrië resolutie goed mèt de instemming van China en Rusland.

Maar maakt u zich geen illusies. De Russische instemming kwam er enkel op voorwaarde dat indien Syrië zijn chemische bommen niét zou vernietigen er in geen geval sancties mogen volgen. Van een spreekwoordelijke stok achter de deur is dus helemaal geen sprake. We zullen het moeten stellen met een vage belofte van Assad voor wat dat waard is.

Intussen is volgens het Syrian Observatory for Human Rights de dodentol in Syrië opgelopen tot 115.206 gedocumenteerde slachtoffers sinds het begin van de Syrische burgeroorlog op 18 maart 2011 tot 30 september 2013.

Diegenen die denken dat met de belofte van Assad inzake de vernietiging van de chemische bommen het gevaar voor de burgerbevolking is geweken – met inbegrip van de Palestijnse Arabieren – zou de wereld zich beter zorgen beginnen maken over dit nieuwste wapen van Bashar Al Assad. De mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) bericht het volgende:

A Syrian government airstrike using fuel-air explosive bombs hit outside a secondary school in the opposition-held city of Raqqa on September 29, 2013, killing at least 14 civilians. At least 12 of those killed were students attending their first day of classes. A Raqqa resident who went to the school immediately after the attack told Human Rights Watch that he saw 14 bodies, including some without limbs. A doctor from National Hospital in Raqqa said he saw 12 dead bodies, most of them students, and the hospital treated 25 wounded.

The blast wounds and flash burns visible on victims in videos and photographs, coupled with the body positions and few shrapnel wounds, indicates the use of fuel-air explosives (FAE), also known as “vacuum bombs,” Human Rights Watch said. More powerful than conventional high-explosive munitions of comparable size, fuel-air explosivesinflict extensive damage over a wide area, and are therefore prone to indiscriminate impact in populated areas.


Bronnen:

 1. Elder of Ziyon Blog:
  ♦ PalArab death toll in Syria: 1597. Plus, reports Syria now using fuel-air bombs [lezen]
 2. Arutz Sheva:
  ♦ Syria Death Toll Tops 115,000 – At least 115,206 people have been killed in Syria’s devastating 30-month conflict, says a human rights group; door Elad Benari [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • De Palestijnen worden afgeslacht, verdreven – waar zijn de ‘pro-Palestijnen’? [lezen]
 • Oorverdovende stilte aan Nederlandse linkerzijde mbt Palestijnse vluchtelingen uit Syrië [lezen]
 • Abbas: Liever Palestijnse vluchtelingen in Syrië laten wegrotten dan verzaken aan recht op terugkeer naar Israël [lezen]
 • Hamas en Palestijnse Autoriteit weigeren Palestijnse vluchtelingen uit Syrië op te nemen door Aviel Schneider [lezen]
 • Syrisch leger bombardeert Palestijns vluchtelingenkamp in Jarmoek [lezen]
 • Ca. 885 Palestijnen werden gedood in Syrische burgeroorlog en tienduizenden op de vlucht [lezen
 • Jordanië sluit zijn grenzen voor Palestijnse vluchtelingen uit Syrië door Elhanan Miller [lezen]
 • Tienduizenden Palestijnse vluchtelingen uit Syrië ongewenst volk in buurland Jordanië [lezen]
 • Opmerkelijk: Israël in Jordanië om gewonde Syrische vluchtelingen en kinderen te helpen [lezen]
 • Door wie worden de Palestijnen opnieuw slecht behandeld? door Jonathan S. Tobin [lezen]
 • Gevluchte Hamasleiders vrezen thans voor deportatie van Palestijnse vluchtelingen uit Syrië [lezen]

2 gedachtes over “In Syrië werden tot op heden 1.597 Palestijnse Arabieren gedood, Israëlboycotgroepen zwijgen

 1. Ja, de boycotters hebben het maar moeilijk. Tom Jones komt tóch en geeft niet één maar twee shows. Vele Europese parlementariers vinden de EU boycot racistisch & eenzijdig. Z-Afrikanen spreken zich uit over échte apartheid en dat die niet in Israel te vinden is. Nederland heeft van Peres de ladder gekregen om uit de boycot boom te klimmen. Ja, de weldenkende mens op de wereldbol begint langzaam toch een beetje in te zien en te begrijpen dat het misschien tóch niet allemaal Israel’s schuld is en dat de linkse anti Israel “boycot & apartheid” toeterende schreeuwerds niet meer zijn dan onwetende, eenzijdige, racistische Jodenhaters die het lot van de Arabische Palestijnen verder worst zal zijn!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.