Video documentaire over het Iron Dome raketafweersysteem van Rafael Defense Systems Ltd.


Iron Dome from Rafael Defense Systems
een documentaire film gemaakt door de American Technion Society

Iron Dome is een systeem dat een interceptor lanceert om raketten te vernietigen vooraleer deze letsel en materiële schade kunnen veroorzaken en uiteraard en vooral om het verlies van mensenlevens te voorkomen. Het antiraketsysteem werd ontwikkeld door Rafael Advanced Defense Systems, Ltd. en het team dat de Iron Dome ontwikkelde bestaat grotendeels uit afgestudeerden van het Technion instituut.

In deze video krijgt u toelichting omtrent het systeem van een Technion student die woont in Sderot, een klein stadje in het zuiden van Israël dat zoals bekend talloze raketaanvallen heeft moeten incasseren waarbij vele doden en gewonden vielen en een groot deel van haar bevolking leidt onder posttraumatische stresssymptomen. U leert ook hoe het systeem de Israëlische burgers beschermt en hoe Technion afgestudeerden het verschil maken.

Sderot Media Center
http://sderotmedia.org.il/index.html