Drie Libanezen beschuldigd van het afvuren katyusha raketten op ‘bezet Palestijns gebied’

katyusha-hezbollahRaketinstallatie met katyusha missiles van Hezbollah in Zuid-Libanon

Op donderdag 22 augustus ’13 werden in de namiddag vanuit het zuiden van Libanon vier katyusha raketten afgevuurd op enkele noordelijk gelegen steden in Israël. Drie raketten troffen doel terwijl een vierde werd onderschept door het Iron Dome raketafweersysteem. De volgende ochtend vroeg rukte de Israëlische luchtmacht uit en bombardeerde enkele terreurbolwerken ten zuiden van Beiroet, hoofdstad van Libanon.

Vrij snel werden door het Libanese leger enkele verdachten opgepakt die gisteren in staat van beschuldiging werden gesteld, berichtte het Libanese National News Agency (NNA.) Rechter Saqr Saqr van de Militiare Rechtbank beschuldigde de Libanezen Youssef Mohammed al-Fleity en Omar Abdul Mawla al-Atrash en een derde niet nader genoemde persoon, van het afvuren van raketten vanuit Libanon op Israël.

Bij het plaatje hieronder: De website (National News Agency) van het Libanese ministerie voor Informatie  vermeldt dat de twee gearresteerde Libanezen, Youssef Flayti en Muhammad Abdel Mawla Al-Atrash, worden beschuldigd van het afvuren van raketten op “the occupied Palestinian territory” (bezet Palestijns gebied).

Wie er een kaart van Israël bijneemt ziet dat Nahariya en Acre, waar katyusha raketten neervielen en die enkele huizen beschadigden, beiden in het noorden van Israël liggen met name tussen de havenstad Haïfa en de Libanese grens. Die steden vallen zelfs binnen de pre-1967 lijn (Groene Lijn).

Blijkbaar beschouwt de Libanese regering héél Israël als “bezet Palestijns gebied,” net zoals overigens de Palestijnen dat zèlf ook nog altijd doen… “from the river to the see….”

saqr3


Bronnen:

  1. The Algemeiner:
    ♦ Three Men Charged in Lebanon for Firing Rockets Into Israel; door Zach Pontz [lezen]
  2. National News Agency:
    ♦ Saqr charges three individuals with rockets’ launching from South at occupied Palestine [lezen]

Gerelateerd:

  • Israëlische luchtmacht bombardeert terreurnesten in Libanon als vergelding voor raketaanval [lezen]