Dirar Abu Sisi, de Palestijnse gevangen raketbouwer van Hamas, beëindigt hongerstaking

Dirar-Abu-SisiDirar Abu Sisi, de raketbouwer van Hamas staakt zijn protest tegen eenzame opsluiting

Het Hamaslid Dirar Abu Sisi (geboren in 1969 in Jordanië) heeft reeds na één week hongerstaken, zijn actie op woensdag 28 augustus ’13 stopgezet. De man eet weer soep en patatten. Hij begon zijn hongerstaking op 20 augustus jongstleden uit protest voor het feit dat hij in een Israëlische gevangenis apart werd gehouden van de rest van de gevangenispopulatie en in een isolatiecel vastzat.

dirarDaartegen werd door pro-Palestijnse organisaties wereldwijd actie gevoerd die zelfs de vrijlating eisten van deze terrorist [plaatje rechts.] Het feit dat Abu Sisi tevens geregistreerd staat als ‘vluchteling’ lokte ook protest uit bij de UNRWA, de hulporganisatie van de VN voor Palestijnse vluchtelingen.

Vandaar dat het soms nuttig kan zijn om correcte informatie te verspreiden.  Want als je al die pro-Palestijnse organisaties in het Westen moet geloven, zijn die Palestijnse gevangenen in Israëlische cellen stuk voor stuk allemaal brave idealistische doetjes, goedzakkige huisvaders, die nooit kwaad in de zin hebben (gehad.)

Abu Sisi, een ingenieur van opleiding en ook wel bijgenaamd de raketbouwer van Hamas, de islamistische terreurorganisatie die sinds de zomer van 2007 héél alleen de Gazastrook controleert, werd reeds lange tijd gezocht door de Israëlische veiligheidsdiensten.

Sisi kon tweeënhalf jaar geleden door de Mossad in Kiev opgepakt worden toen hij op een trein reisde door de Oekraïne. Sisi is namelijk gehuwd met een Oekraïense vrouw waarbij hij zes kinderen heeft. Na zijn arrestatie werd hij door Mossad agenten in het geheim overgebracht naar Israël en opgesloten in de Eshel gevangenis nabij de zuidelijk gelegen stad Beersjeba.

Het was de gewapende vleugel van Hamas, de Ezzedine al-Qassam Brigades, die het nieuws dat Dirar Abu Sisi zijn protest had gestaakt, aankondigde op hun website. De gevangene zou het naar verluidt op een akkoordje hebben gegooid met de gevangenisdirectie om hem uit de isolatiecel te halen en zou hem toegezegd hebben dat hij één keer per maand zijn familie mocht contacteren.

Hoewel Hamas nooit het lidmaatschap van Abu Sisi van zijn terreurorganisatie heeft toegegeven hebben bronnen bij de Palestijnse Autoriteit erkend dat wel degelijk lid was van Hamas. Naar verluidt vervoegde Abu Sisi reeds in 2002 Hamas nadat hij eerder aan de slag ging als manager van de belangrijkste elektriciteitscentrale in de Gazastrook, niettegenstaande de fabriek zijn werknemers verbiedt om lid te zijn of te worden van om het even welke groep.

Tijdens zijn dienst in de fabriek werkte hij voor Hamas en gebruikte naar verluidt zijn kennis en zijn ervaring om de raket lanceercapaciteiten van de terreurgroep beduidend te verbeteren. Toen hij in februari 2011 door de Mossad werd opgepakt en voor de rechter werd gebracht, gebeurde dat voor “actief te zijn in een terreurorganisatie, honderden gevallen van moordpogingen, samenzwering om moorden te plegen en overtredingen omtrent de productie van wapens.”

Tijdens zijn ondervraging gaf Abu Sisi naar verluidt kostbare informatie vrij over de structuur van Hamas, gevechtstactieken, operationele paraatheid en over hun pogingen om de rakettechnologie te verbeteren. Hij vertelde toen ook dat het hem speet dat hij lid was geworden van de terreurgroep maar dat hij voor hen was blijven verder werken omdat ze hem en zijn familie dreigden om te brengen.

De woordvoerster van het Israëlische Gevangeniswezen, Sivan Weizman, bevestigde in een tekst boodschap (sms) tegenover het AFP dat Abu Sisi zijn hongerstaking had beëindigd die hij was begonnen op 20 augustus jongstleden. Weizman zei dat zijn proces nog steeds doorgaat.

door Brabosh.com


Bronnen:

 1. Arutz Sheva:
  ♦ Hamas’ Abu Sisi Ends Prison Hunger Strike – Dirar Abu Sisi ended his protest on Wednesday after reaching an unspecified agreement with prison officials; door Kochava Rozenbaum [lezen]
  ♦ Hamas Rocket-Maker Goes on Hunger Strike – Dirrar Abu-Sisi, captured in the Ukraine in an apparent Mossad operation, accused of helping Hamas develop its rocket capabilities; door Ari Soffer [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Het Absolute Dieptepunt: Israël laat 104 Palestijnse gevangenen vrij +video [lezen]
 • Eerste 26 pre-Oslo gevangenen vrij op 13/8, één dag voor 2de ronde vredesgesprekken [lezen]
 • Slachtoffer ageert tegen vrijlating van pre-Oslo gevangene die haar familie vermoordde [lezen]
 • Premier Netanjahoe wil Palestijnse gevangenen vrijlaten als gebaar van goede wil [lezen]
 • Abbas tovert nieuw konijn uit zijn hoed: Eerst alle Palestijnse gevangenen vrij, dan vredesproces hervatten [lezen]
 • De feiten: Palestijnse gevangenen zijn geen politieke gevangenen maar terroristen; door Likoed.nl [lezen]
 • Israël zal 82 terroristen vrijlaten om Palestijnen terug aan onderhandelingstafel te krijgen [lezen]