Donkere wolken drijven boven de Joodse gemeenschappen van Europa [Giulio Meotti]

z-warOp het plaatje: Miljoenen krioelende antisemieten, Israëlbashers en andere zombies trachten over de muur van het goed fatsoen te klauteren. Er lijkt geen houden meer aan. Jodenhaat en anti-Zionisme zijn de middeleeuwse zwarte pest epidemie van vandaag. Antisemitisme in Europa is uitgegroeid tot een geestesziekte die zich uitzaait als kanker, net zoals het Aids-virus dat uiteindelijk het lichaam vernietigt. [plaatje uit de speelfilm “World War-Z“]

Alleen negativiteit ontketent zich boven de spirituele hemel van Europa. In sommige Europese landen, zoals Griekenland, Hongarije en Oekraïne, uiten antisemieten zich al openlijk in de parlementen. In Italië noemde onlangs Paolo Bernini, één van de wetsontwerpers van de Vijf Sterren Beweging, ’s lands grootste partij, het Zionisme “een plaag” en daarmee verschilde hij maar weinig met de retoriek van president Rouhani van Iran.

Net als 14e-eeuwse christenen ooit de Joden verantwoordelijk hielden voor het verspreiden van de pestepidemie de ‘Zwarte Dood’, worden de Israëliërs thans door de Europeanen beschuldigd voor alle kwalen van de wereld van vandaag.

Antisemitisme in Europa is uitgegroeid tot een geestesziekte die zich uitzaait als kanker, net zoals het HIV-virus dat uiteindelijk het lichaam vernietigt. Antisemitisme in de Verenigde Staten is louter racisme; in Europa is het meer dan intolerantie, het is een religieuze ziekte, besmettelijk en massief destructief.

Na de Tweede Wereldoorlog, werd de anti-Joodse verachting in Europa beperkt tot neonazistische hooligans. Thans is het bestand tegen om het even welk rationeel exorcisme en is allesoverheersend in de publieke opinie. Europa nadert opnieuw het punt, met zovelen die hun ogen liever afwenden, van uitbarsting van Jodenhaat die het continent andermaal onderdompelt in zijn 20ste eeuwse afgrond.

Het is heel duidelijk dat het aanzetten tot haat jegens de Joden in Europa de gevaarlijke grens reeds overschreden heeft. De bloedsprookjes van de Middeleeuwen leven weer op, pamfletten beschuldigen Joden van moord op de Arabische kinderen. Joodse begraafplaatsen worden routinematig ontwijd, grafstenen beklad met hakenkruisen en pro-Islam leuzen. Joodse schoolkinderen worden misbruikt, mishandeld, beroofd en geslagen door hooligans en Joodse vrouwen zijn bang om alleen buiten te komen, zelfs in hun eigen buurt.

Alleen de voorbedachte harteloze of de hopeloze naïevelingen zullen ontkennen dat er een sfeer van zelfgenoegzaamheid heerst waarin verschrikkelijke dingen staan te gebeuren. Europa is zowel de beul als het slachtoffer. Maar brutale, vulgair bloedsprookjes en straataanvallen zijn eigenlijk minder gevaarlijk. Een groter gevaar is dat een continent zich op dergelijke laffe manier gedroeg onder het nazisme, waardoor het antisemitisme zijn respectabiliteit kon herwinnen in de kern van haar instellingen in de vorm van Islamopholisch kosmopolitisme.

En wat nog het meest beangstigend is, dat is dat de Europese naties daarnaast sociaal desintegreren. Hun spirituele essentie gaat verloren ten gunste van relativisme en multiculturalisme. Haat en antisemitisme exploderen altijd wanneer een volk een bespottelijk overlevingsinstinct toont en doordrongen is van onlogica en inconsistentie. Zeventig jaar geleden pleegde één van de grootste schrijvers van Europa, de joodse schrijver Stefan Zweig, zelfmoord na het bekijken van de Europese cultuur die hij aanbad, die zichzelf verzwolg in de Tweede Wereldoorlog.

Anderhalf jaar voordien, Walter Benjamin, op dat ogenblik Europa’s belangrijkste Joodse intellectueel, doodde zichzelf met een overdosis morfine toen hij probeerde de Gestapo te ontvluchten. Benjamin’s vriend, Arthur Koestler, pleegde eveneens zelfmoord. Er heerst vandaag eenzelfde, giftige atmosfeer in Europa. En net zoals tijdens de dagen van Zweig en Benjamin, is Europa zowel beul als slachtoffer.

Vreselijke dingen gaan hier in Europa gebeuren. Een horizontaal gevoel van wanhoop teistert het continent. De laatste klanken van trots komen uit de klaagzang van muezzin (islamitisch ritueel gebed.) De rest van ons, leeft in een koud, nostalgisch en lafhartig comfort.

door Giulio Meotti


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

Bronnen:

  1. Arutz Sheva:
    ♦ Terrible Days are Coming Upon Europe – Europe is passive as it goes down and lower down once again – Only negativity is unleashing in the spiritual sky of Europe; door Giulio Meotti [lezen]

2 gedachtes over “Donkere wolken drijven boven de Joodse gemeenschappen van Europa [Giulio Meotti]

  1. Of course Europe is impregnated by latent antisemitism…, but me as a jew knows better than pointing the finger solely to Europe. Israel’s right winged attitude towards palestinians claiming their rights, consequently serves as catalysor to fire up neighbouring countries. In addition, the lack of true social participation in countries of diaspora does not enhance their social position. Too much swindle on their account has been revealed and contributes to the stigma. There is no solution to all those problems!

    Like

  2. Ik hoop dat de kooi waarin Israël leeft sterk genoeg is om de weerwolven en dracula’s buiten te houden

    Like

Reacties zijn gesloten.