Palestijnse TV zendt opnieuw leugens uit: ‘Brandstichter Al Aqsa moskee in 1969 was een Jood’ +video

aqsaburnJeruzalem, 21 augustus 1969: de Al Aqsa moskee op de Tempelberg staat in brand

De afgelopen week werd in de Palestijnse en Arabische media weer uitvoerig bericht over de brand die de Al Aqsa moskee teisterde in 1969 en waarvan een week geleden de 44ste verjaardag werd herdacht. De brand die werd aangesticht door een christen geesteszieke toerist uit Australië, daarvan wordt telkens opnieuw beweerd dat het een Jood was, een hardnekkige kwakkel die deel uitmaakt van de leugenachtige campagne tegen Israël om de staat te demoniseren.

De Palestijnen beweren van de Joden dat zij Jeruzalem willen ver-Joodsen (eh… hoe kan je iets ver-Joodsen dat al 3500 jaar Joods is?), dat zij de Al Aqsa moskee en de Rotskoepel op de Tempelberg willen vernietigen en vervangen door een nieuwe 3de Tempel, sinds in 70 n. C. de vorige Tempel werd vernietigd door de Romeinen.

Ook nu weer zond de Palestijnse staatstelevisie een documentaire uit om de Al Aqsa brand te herdenken en werden in weerwil van de echte feiten, andermaal de Joden van die misdaad beschuldigd (zie verder).

Zo te zien draait de Palestijnse haatwinkel nog steeds volop overuren. Mèt of zònder vredesproces, dat maakt voor hen allemaal niks uit. Tenslotte onderhandelen de Palestijnen enkel met Israël met slechts één doel voor ogen, met name te verhinderen dat het Westen de geldkraan naar de Palestijnse gebieden zou dichtdraaien. Vrede met Israël is wel echt het laatste wat zij wensen. Integendeel. De Palestijnen willen geen vrede, zij willen Israël (hebben), bij voorkeur zonder Joden.

De Al Aqsa moskee brandt
On 21 augustus 1969 ontstond een brand in de Al Aqsa moskee op de Tempelberg van Jeruzalem. Zowat de hele zuidoostelijke vleugel van de moskee werd in de as gelegd. Naast andere zaken werd door de brand onder meer de minbar van Saladin verwoest. De Palestijnen legden vrijwel onmiddellijk de schuld voor de brand bij de Israëlische autoriteiten (en sommige Israëliërs bij Yassar Arafat’s Al Fatahgroep) duidelijk met het doel dat het de Joden waren die de brand hadden aangestoken met het doel om vijandelijkheden uit te lokken.

Echter, de dader van de brandstichting werd vrij snel gevat. Het was noch Al Fatah noch Israël, maar een toerist uit Australië genaamd Denis Michael Rohan (1941-1995.)

Rohan was een lid van een evangelische christen sekte gekend als de Worldwide Church of God, die haar hoofdzetel in het Amerikaanse Californië heeft, en wereldwijd in ca. 90 landen vertegenwoordigd is. Hij hoopte dat door de Al Aqsa moskee plat te branden, hij hiermee de Tweede Komst van Christus zou versnellen en de weg zou vrijmaken voor de heropbouw van de Joodse Tempel op de Tempelberg.

rohan3Denis Rohan werd voor een Israëlische rechtbank gebracht (plaatje links) maar werd ontoerekeningsvatbaar verklaard. Er zat blijkbaar een steek los in zijn hoofd en hij werd voor behandeling opgenomen in een psychiatrische kliniek in Israël.

Op 14 mei 1974 werd hij gedeporteerd naar zijn thuisland in Australië “op humanitaire gronden, voor verdere psychiatrische behandeling in de nabijheid van zijn familie.” Hij sleet voor de rest van zijn leven zijn dagen in het Callan Park Hospitaal in Australië, waar hij in 1995 overleed.

Echter een zoveelste Arabische antisemitische kwakkel was in het leven geroepen: “De Joden wilden de Al Aqsa moskee vernietigen!” kwakkel die tot op heden hardnekkig standhoudt. Eén van de onmiddellijke gevolgen van het incident was een spoedvergadering van de Islamitische landen die datzelfde jaar werd gehouden in Rabat onder de auspiciën van de voormalige koning Faisal I van Saoedi-Arabië.

De brand in de Al Aqsa moskee wordt sindsdien algemeen beschouwd als de katalysator die indirect leidde tot de oprichting in 1972 van de Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC), tegenwoordig de Organisatie voor Islamitische Samenwerking genoemd. Deze islamitische koepelorganisatie waarvan 56 moslimlanden lid van zijn, dient  om de haverklap en bloc resoluties in bij de Verenigde Naties (en bij andere wereldorganisaties), die telkens (en alléén Israël!) veroordelen voor al zijn vermeende misdaden. Wat de OIC betreft zijn de Verenigde Naties enkel een zoveelste instrument om Israël de vernieling in te helpen.

Palestijnse haatpropaganda
Als onderdeel van de promotie van religieuze haat tegen de Joden, verspreidt de Palestijnse Autoriteit naar jaarlijkse gewoonte de kwakkel dat Israël en de Joden achter de brandstichting van 1969 zaten. Sinds de Al-Aqsa moskee een belangrijke heilige plaats is voor de moslims, worden om de haverklap belangrijke Israëlische Joden in hoge functies ervan beschuldigd de moskee te trachten vernietigen, met de duidelijke intentie om religieuze haat tegen de Joden te bevorderen.

Deze bijzondere beschuldiging verscheen in een documentaire film over de brandstichting en werd andermaal op 21 augustus 2013 vertoond tijdens een evenement onder de auspiciën van PA president Mahmoud Abbas, dat rechtstreeks werd uitgezonden op de Palestijnse staatstelevisie (PA TV/Al Fatah):

De verteller in de documentaire:

“Uit onderzoeken die werden uitgevoerd door de Islamitische Raad werd duidelijk dat er meer dan één dader betrokken was [bij de aanslag op de Al Aqsa moskee in 1969] en dat de brand gepland werd door belangrijke Joden in hoge posities, vooral sinds het dak enkel kon bereikt worden via een houten draaitrap buiten het Al Aqsa gebouw.

Dit bewijst dat zorgvuldig en met voorbedachte rade, maatregelen waren genomen om de Al-Aqsa moskee volledig te vernietigen. Het bewijs is dat de bezettende autoriteiten bijzonder traag waren om [het vuur] te blussen en dat de watertoevoer naar het Heiligdom [de Tempelberg] was afgesloten tijdens die uren.”

De islamitische Gouden Rotskoepel (geen moskee!) is het 3de belangrijkste moslimheiligdom in de wereld na Mekka en Medina. Hij werd tussen 688 en 692 na Chr. opgetrokken op de top van de Moriahberg in Jeruzalem waar vroeger de 1ste en de 2de Joodse Tempel stonden. Die Tempel was het belangrijkste heiligdom van de Joden. Enkel de Kotel (in het Westen gekend als de Klaagmuur), in feite een deel van de muren rondom de Tempel enkel aan de westelijke zijde, is daarvan nog zichtbaar. De Rotskoepel stortte in elkaar in 1016, maar werd later weer heropgebouwd. De huidige ‘Gouden’ koepel dateert van 1998 toen deze werd verguld dankzij een donatie van 8 miljoen dollars door koning Hoessein van Jordanië.

“Wij kondigen de oorlog af tegen de zonen van apen en varkens [de Joden] die slechts zal eindigen wanneer de vlag van de Islam zal wapperen boven Jeruzalem.”
(Hamas pamflet van 1 september 1993)

door Brabosh.com


Bronnen:

 1. Palestinian Media Watch:
  ♦ PA promotes religious hatred against Jews “Those who planned the burning of Al-Aqsa were senior Jews of high position” – PA Minister: Al-Aqsa was burnt “by criminal hands… in collusion with the criminal occupation” – Israeli Arab MP: “Israel set fire to Al-Aqsa”; door Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik [lezen]
 2. The Algemeiner:
  ♦ Arab Media Outlets Falsely Claim Christian Who Tried to Burn Al-Aqsa Mosque in 1969 Was a Jew [lezen]
 3. Israel Today Nederland:
  ♦ Instorting gemeld op Tempelberg [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Palestijnen demonstreren op de Tempelberg uit solidariteit met de Moslim Broederschap [lezen]
 • Voetbalmatch spelen aan de Rotskoepel op de Tempelberg, alléén voor Palestijnse moslims +video [lezen]
 • Gewelddadige Joden bestormen en bezetten de Tempelberg – in beeld [lezen]
 • Palestijnse ‘historici’: Klaagmuur is niet Joods maar altijd van de islam geweest [lezen]
 • Danny Dannon: iedereen moet het recht hebben om de Tempelberg te betreden +video [lezen]
 • De meedogenloze oorlog van UNESCO jegens het Joodse volk [lezen]
 • Niets is zo heilig als het lijkt: behalve dan de Rotskoepel en de Al Aqsa moskee +video [lezen]
 • Zal Rotskoepel binnenkort plaats moeten maken voor nieuwe Joodse Tempel in Jeruzalem? [lezen]
 • Waarom de Joden al 2000 jaren treuren om de vernietiging van hun Tempel in Jeruzalem [lezen]
 • Als het sneeuwt in Jeruzalem maken de Palestijnse kinderen een sneeuwman… euh sneeuwraket aan de Rotskoepel [lezen]
 • Egyptische geestelijke geeft Fatwa uit die Joden in moslimlanden verbiedt hun heilige plaatsen te bezoeken [lezen]
 • Verdraaide berichtgeving van nieuwsleverancier Reuters omtrent de Tempelberg [lezen]
 • Openbare omroep PA TV van Abbas herschrijft (opnieuw) de Palestijnse geschiedenis +video [lezen]
 • De Arabische Lente speelt zich af tussen Mekka en Jeruzalem door Daniel Greenfield [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.