Conferentie in Caïro van Arabische Liga omtrent Palestijnse vluchtelingen bleek schertsvertoning

al-ahram

Screenshot van hoofdpagina van Al Ahram: “Palestijnse vluchtelingen”

Al Ahram, het grootste dagblad van Egypte, pakt deze week uit met een reportage over een conferentie die werd gehouden door de Arabische Liga omtrent de kwestie van de Palestijnse vluchtelingen. Echter, het plaatje van vluchtelingen dat de krant erbij plaatst zijn natuurlijk geen Palestijnse vluchtelingen. Al Ahram is hier weer duidelijk in de leer gegaan bij Pallywood, de fabriek van de Palestijnse media waar halve waarheden en hele leugens van de lopende band rollen, bestemd voor westerse idioten die zich verdacht graag door de Arabieren bij de neus laten nemen.

Kijk bijvoorbeeld maar naar het opschrift op de tenten. Daar staat niet UNRWA vermeld (de VN hulporganisatie voor Palestijnen) maar wel degelijk UNHCR, de hulporganisatie van de Verenigde Naties voor alle andere vluchtelingen in de wereld – behalve de Palestijnen dus. Op de foto zijn dus geen Palestijnse vluchtelingen te zien, maar is het in werkelijkheid een kiekje van een groep vluchtelingen uit Irak! Duidelijk een plaatje dat Al Ahram bij de Palestijnse media heeft geleend.

Elder of Ziyon berichtte over de Conferentie als volgt:

Gisteren volgde de conclusie van de ‘Conferentie van Supervisors voor Palestijnse Vluchtelingen Zaken in de Arabische gastlanden,” die werd gehouden in Caïro. Het was de 90ste editie van dergelijke conferentie. De conferentie, die werd gehouden op de zetel van de Arabische Liga, besprak de toestand van de Palestijnse vluchtelingen, de financiële crisis waarmee de UNRWA te maken heeft alsook aanbevelingen van de vorige conferentie.

De vijfdaagse conferentie werd bijgewoond door vertegenwoordigers van Jordanië, Libanon , Egypte en Palestina, ter aanvulling van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking [OIC, cfr. de wereldorganisatie van 56 moslimlanden.) De conferentie werd afgesloten met een aantal uitspraken, waarin wordt opgeroepen tot ondersteuning van de zogenaamde ‘vluchtelingen’ in Syrië en Libanon, oproepen om de UNRWA te steunen (die nagenoeg niets krijgt van de landen die aan de conferentie deelnamen.)

En natuurlijk de gebruikelijke litanie van veroordelingen van Israël – waaronder de vermeende Israëlische plannen om een synagoge te bouwen op de Tempelberg, het zogenaamd etnisch zuiveren van Arabieren ten noorden van Jeruzalem (waarover hier werd gesproken bedoeïenen.) Voor zover ik weet wordt deze conferentie twee keer per jaar georganiseerd.

Is het niet geweldig, te weten dat de Arabische landen zonder uitzondering de Palestijnse Arabieren discrimineren in hun eigen lokale vluchtelingenkampen, samen komen om te klagen hoe slecht Israël wel handelt ten aanzien van de Palestijnen?

Inderdaad, ook bij mij springen telkens de tranen in de ogen telkens ik lees ‘hoe goed’ de Arabieren wel zijn voor hun eigen lokale Palestijnse minderheden die zijzelf beschouwen als nog minder waard dan de kakkerlakken bij de buren. 😦