Syrisch regime waarschuwt: als Damascus wordt aangevallen zal Tel Aviv branden

Het is overal en in elk land hetzelfde. Onnoemelijk veel overheidsgelden gaan niet naar vrede in het Midden-Oosten maar naar de vernietiging van de Joodse staat van IsraëlHet ‘kleine’ verschil tussen westerse anti-Israël retoriek en Midden-Oosten retoriek: in het Westen heet het (voorlopig nog): “Boycot Israël“. In de Arabische en de moslimwereld in het Midden-Oosten wordt er minder omfloerst gedacht en gesproken, daar luidt het credo al decennialang: “Crush Israel” (verpletter Israël) en ook het veel geciteerde “Kill the Jews for Peace” en dat bedoelen ze ook letterlijk.

hugo3Wanneer de Slager van Damascus, alias van de Syrische president Bashar Al-Assad, zegt dat hij Israël zal aanvallen als zijn land onder (westers) vuur komt te liggen, dan zegt hij dat niet omdat hij denkt dat hij Israël kan vernietigen en het superieure IDF in de pan kan hakken. Daartoe maakt hij geen enkele kans en wacht hem enkel een flink pak slaag.

Maar hij zegt dit omdat dit de enige manier is om de hele Arabische wereld weer op zijn hand te krijgen en hoopt aldus – door Israël met geweld in zijn burgeroorlog te betrekken – andermaal een Arabische oorlog (tegen Israël) te ontketenen met als enige doel de aandacht af te leiden van zijn eigen sores die hij zelf heeft veroorzaakt en kost wat kost aan de macht te blijven.

Een hoge officier van het Syrische leger waarschuwde op dinsdag de Verenigde Staten en zijn partners (Groot-Brittannië en Frankrijk) dat het lanceren van een volledige oorlog tegen Syrië zou beantwoord worden met een onmiddellijke aanval op Tel Aviv.

“Als Damascus wordt aangevallen, zal Tel Aviv een doelwit worden en een volledige oorlog tegen Syrië zal ons daadwerkelijk een vergunning geven om Israël aan te vallen,” zei de Syrische officier aan het Iraanse persagentschap Fars. “Wees gerust dat als Syrië wordt aangevallen, ook Israël in brand zal worden gestoken en dergelijke aanval zal, op zijn beurt, de buren van Syrië mee in de oorlog betrekken,” voegde hij eraan toe.

De slager van Damascus
Assad: ’t waren de Joden! ‘k heb het zelf gezien!

De bron waarschuwde ook de VS en andere westerse staten ervoor dat wanneer het Syrische regime zou verzwakken, sommige onverantwoordelijke groepen gevormd zouden worden die de veiligheid van Israël in gevaar zouden brengen.

“Daarom dat een verzwakking van de centrale regering in Damascus het aantal aanvallen op Israël exponentieel zal doen toenemen en onveiligheid in dat regime zal creëren,” beweerde hij.

“Aldus zal een Amerikaanse aanval op Syrië resulteren in frequente aanvallen een aanslagen op Israël, niet enkel als vergelding door Damascus en zijn geallieerden [Hezbollah, Iran, de Palestijnse PFLP-GC enz.], maar ook door extremistische groepen die aldus een basis zouden vinden om hun ambities op gang te brengen,” voegde hij eraan toe.

In feite zijn de bedreigingen aan het adres van Israël oud nieuws. Al in januari van dit jaar heeft de Syrische president zijn legercommando het bevel gegeven alle raketten af te vuren op Israël indien hij zou omkomen in de strijd. En zijn geallieerden zoals bv. Hezbollah, tracht al de hele burgeroorlog lang Israël in de strijd te betrekken en houdt zowat 50.000 raketten gericht op Israël. Last but lot least Iran, dat in het geheim naarstig verder werkt om een atoomwapen te creëren met als enige doel Israël van de kaart te vegen.

De recente uitspraken komen te midden van groeiende speculaties dat de Amerikaanse president Barack Obama en andere westerse landen van plan zijn om in een of andere vorm te reageren op de dodelijke chemische aanval in Syrië vorige week, waarbij honderden doden vielen. Hooggeplaatste Amerikaanse functionarissen vertelden dinsdag op NBC News dat de Verenigde Staten niet eerder dan op donderdag a.s. aanvallen tegen het Syrische regime kan lanceren.

De Syrische minister van Buitenlandse Zaken Walid Muallem beloofde dinsdag dat zijn land zich zal verdedigen in geval dat westerse militaire aanvallen zouden plaatsvinden. “We hebben twee opties: ofwel geven we ons over, of verdedigen we onszelf met al de middelen die ons ter beschikking staan. De tweede keuze is de beste: we zullen onszelf verdedigen,” zei Muallem tijdens een op de televisie uitgezonden persconferentie.

Muallem’s waarschuwing volgde op de bedreiging van een topambtenaar van het Syrische regime dat als zijn land werd aangevallen door westerse staten het regime zou reageren met een aanval op Israël. Sprekend op een Arabischtalige radiozender, zei de Syrische vice-minister voor Informatie Halaf Al-Maftah, dat Israël zou geconfronteerd worden met een coalitie bestaande uit Iran, Irak, Libanon en Syrië voor het geval dat een aanval tegen Assad zou worden ingezet. Bovendien zou terroristische groepen in Syrië en Libanon met volle kracht Israël aanvallen, waarschuwde hij.

In Israël zelf lijkt men niet erg onder de indruk te zijn van de boute uitspraken die in Damascus worden gedaan. Minister van Defensie Moshe Ya’alon antwoordde met: “Diegenen die het wagen ons uit te dagen zullen de macht van het Israëlische leger [IDF] ontmoeten. In het licht van de [naderende] storm is de geest binnen het IDF niet minder sterk geworden.” Hij voegde eraan toe dat de strijdkrachten van Assad “chemische wapens hebben gebruikt en het niet de eerste keer was dat vrouwen en kinderen werden gedood. De verlichte naties moeten kunnen zich maar beter goed realiseren met wie ze te maken krijgen.”

Stafchef van het Israëlische leger, brigadegeneraal Benny Gantz zei: “We zullen geen oorlogszuchtige sentimenten in ons midden aanmoedigen, maar onze defensieve plicht zal worden gerealiseerd door het IDF. Tot diegenen die ons kwaad toewensen zeg ik dat  we meer dan ooit sterker en meer vastberaden zijn.”

Ondertussen gelooft men in Jeruzalem dat Assad maar weinig kans maakt dat een westerse aanval tegen Syrië in Iran als een waarschuwing zou begrepen worden voor ’s lands nucleaire programma. Premier Benjamin Netanjahoe waarschuwde op dinsdag ‘fel’ zal terugslaan als het wordt aangevallen. “De staat Israël is klaar voor om het even welk scenario,” zei Netanjahoe aan het einde van een dringend veiligheidsoverleg in Tel Aviv. “Wij zijn niet betrokken in de Syrische burgeroorlog, maar als we om het even welke poging herkennen met het doel om ons te beschadigen, zullen we reageren en wij zullen reageren met volle kracht.”

nas-assad2De schrik zit er diep in bij Hezbollahleider Nasrallah en President Assad:
“Huh? Waar kwam dat opeens vandaan zeg!?!”

(Israël bombardeerde onlangs in Syrië een Iraans wapentransport bestemd voor Hezbollah)


Bronnen:

 1. Arutz-7:
  ♦ Syria: If US Attacks Us, We’ll Attack Israel – A top Syrian official said Monday that if attacked, his country would react – against Israel; door David Lev [lezen]
  ♦ Syrian Official: If Damascus is Attacked, Tel Aviv Will Burn – A senior official in the Syrian army warns the West: waging a war on Syria will be reciprocated with an attack on Tel Aviv; door Elad Benari [lezen]
 2. The Times of Israel:
  ♦ Iran army chief warns ‘Zionists will burn’ if US attacks Syria – Tehran, Damascus step up threats ahead of anticipated American strike on Assad regime; Jerusalem still thinks it unlikely Damascus would tangle with Jewish state [lezen]
  ♦ After reported gas attack, Israeli leaders call for action on Syria – Situation can’t continue, PM says, hinting that Israel could make move, while president calls for international effort to remove chemical weapons; door Gavriel Fiske [lezen]
  ♦ Syria, Iran issue first explicit warning to Israel if US attacks – ‘We have strategic weapons and we’re capable of responding,’ says official in Damscus; Russia: West has no proof of chemical attack; door Stuart Winer [lezen]
  ♦ Netanyahu: Israel will hit hard if Syrian threat detected – Prime minister parries Syrian vow that it’ll strike Israel if US attacks; defense minister and chief of staff also warn Assad [lezen]
  ♦ Syrian FM: We’ll defend ourselves with all means – Moallem says Western accusations of chemical weapons use are ‘categorically false’; door Albert Aji [lezen]
  ♦ Assad seen unlikely to hit at Israel if attacked – Rebels vow they’ll gain control of Syrian chemical weapons stockpiles [lezen]
 3. Ynet News:
  ♦ Top Syrian official: Tel Aviv will be hit if Damascus attacked – Senior Assad army officer tells Iranian news agency ‘Israel will also be set on fire’ if war waged against Syria; door Roi Kais [lezen]
  ♦ Defense Minister Ya’alon promises IDF’s ‘might’ against Syria [lezen]
 4. The Jerusalem Post:
  ♦ Netanyahu warns Israel will respond ‘fiercely’ if it sees any attempt of a Syrian attack; door Herb Keinon [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Katyusha raketten met chemische koppen zouden Tel Aviv veranderen in Auschwitz 2 +video [lezen]
 • Syrisch president Assad heeft bevel gegeven alle raketten af te vuren op Israël als hij wordt gedood [lezen]
 • Israël voorkwam recent chemische aanval op Syrische burgerbevolking door Assad’s leger [lezen]
 • Wordt Israël meegesleept in Syrische burgeroorlog? door Ryan Jones [lees]
 • Assad organiseerde provocaties aan de grens met Israël [lees]
 • Syrische burgers werden betaald om Israëlische grens te bestormen [lees]
 • Israël overweegt militaire interventie als Syrië valt om bewapening van Hezbollah te beletten; door Xander [lees]
 • Hezbollah parlementslid ontvouwt plannen hoe Israël vernietigd zal worden [lees]
 • Hezbollahleider Nasrallah bezweert rebellenleger in Syrië te verslaan en Israël van de kaart te vegen [lezen]
 • Israël waarschuwt de VN voor uitbreiding van conflict in Syrië; door Michael Selutin [lezen]
 • Iraanse brigadegeneraal dreigt Israël ‘comateus’ te slaan als vergelding voor aanval op Syrië [lezen]
 • Iran dreigt met vergeldingsaanval tegen Tel Aviv voor aanval van Israël op wapenfabriek in Syrië [lezen]