Opmerkelijk: Nederland boycot Palestijns-Israëlisch gezamelijk waterzuiveringsproject +video

Het Kidron Waterbekken Project is een Israëlisch-Palestijnse samenwerking inzake waterzuivering van de Kidron rivier die vanuit Jeruzalem doorheen de ‘bezette gebieden’ op de West Bank via de woestijn van Judea naar de Dode Zee stroomt en door beide zijden jarenlang werd (en nog wordt) vervuild.

hugo3Nederland maant thans een Nederlands bedrijf aan zich uit het project terug te trekken, omdat Israël hierin betrokken is. Echter, zonder Israël, kan het project niet doorgaan en hebben de Palestijnen helemaal niks. Maar dat kan de Nederlandse regering en de talloze Israëlbashers allemaal geen barst schelen.

Het gaat tenslotte niét om het wel en wee van de Palestijnen, dat is een drogreden. Het gaat wèl om Israël te boycotten met in het achterhoofd een lange termijnvisie die uiteindelijk moet leiden tot de vernietiging van de Joodse staat.

Sinds het aantreden van het kabinet Rutte II, heeft Nederland zichzelf de positie toebedeeld van prominent speler binnen de EU in het aansturen van het Israël-Palestina conflict. Onder de bezielende leiding van Frans Timmermans richt het beleid zich vooral op het onder druk zetten en isoleren van Israël, dit alles ter bevordering van de dialoog tussen beide partijen en het terugtrekken van Israël uit de betwiste gebieden.

Dat de Nederlandse overheid al jarenlang indirect anti-Israël initiatieven en organisaties financieel sponsort waaronder ICCO met steun aan Electronic Intifada, is al meerdere keren in de media aan de orde geweest. Terwijl BDS activiteiten tot voor kort nog werden overgelaten aan organisaties als het Palestina Komitee, DOCP etc. heeft de Nederlandse staat zichzelf nu opgeworpen als actief voorvechter van BDS.

royal-haskoningNaast het labelen van producten uit de “bezette” gebieden, worden nu bedrijven direct door de overheid benaderd om bedrijfsactiviteiten te staken die de zogenaamde “Groene Lijn” overschrijden omdat dit in strijd zou zijn met het internationaal recht.

De nieuwe Europese richtlijnen voor Israël die ingaan vanaf 2014, gaan voor het huidige kabinet schijnbaar niet ver genoeg, reden om Royal Haskoning DHV te manen om haar aandeel in het project Kidron valley te staken.

Volgens huidige berichtgeving overweegt Royal Haskoning DHV zich terug te trekken uit het project, het bedrijf heeft zelf nog geen commentaar gegeven. Naast het project Kidron is het bedrijf betrokken bij het Masterplan Jordan River Valley. Bij beide projecten zijn organisaties en bedrijven van zowel Israëlische als Palestijnse zijde betrokken.

Daar waar het de politiek niet schijnt te lukken, blijken Israëliërs en Palestijnen op ecologisch gebied dus goed samen te kunnen werken. Mocht Royal Haskoning DHV zich op aandringen van de Nederlandse staat terugtrekken uit het project dan wordt niet alleen dit initiatief ondermijnd maar zal het ook ten koste gaan van het leefklimaat van met name de Palestijnen. Over eventuele financiële gevolgen voor Haskoning zullen we het maar niet hebben.

Het lijkt de zoveelste “FAIL” van dit kabinet en wat mij betreft is er maar één goede plek voor het gevoerde beleid en dat is het riool !

door Jom Jom
kidronvallei2
De zwaar vervuilde vallei van de Kidron rivier. Jaarlijks worden afval en rioolwater ter grootte van zes Olympische zwembaden gedumpt in de Kidron Vallei. [bron]

kidronvallei


Bronnen:

 1. Jom Jom:
  ♦ De idiotie van het kabinet Rutte II [lezen]
 2. Likoed Nederland:
  ♦ Nederland schendt internationaal recht op Westbank – Persbericht van Likoed Nederland, 27 augustus 2013 [lezen]
 3. Cidi.nl:
  ♦ Jordanië klaar voor Red-Dead-kanaal [lezen]
 4. Haaretz.com:
  ♦ Price and politics complicate Kidron Valley sewage clean-up – Sewage from East Jerusalem has been flowing untreated through the valley for years; door Zafrir Rinat [lezen]

7 gedachtes over “Opmerkelijk: Nederland boycot Palestijns-Israëlisch gezamelijk waterzuiveringsproject +video

 1. En weet je wat het idiote is?
  Er vanuit gaande dat de Geneefse conventies van toepassing zijn op zogenaamd Oost-Jerusalem en de WB, wat niet zo is overigens maar da’s een ander verhaal.
  De authoriteit (in dit geval Israel) is altijd verantwoordelijk voor de burgervervolking die ‘bezet’ wordt. Dat wil zeggen dat de welzijn van deze bevolking door deze authoriteit een onderdeel moet zijn van het beleid op dat gebied.
  Of wel: als deze authoriteit ziet dat er iets verbeterd moet worden (onderwijs, wegennet, en dus ook) zoals rioleren heeft het niet alleen het recht maar de plicht om daar wat aan te doen.
  Het komt niet op in het hoofdje van Fransje om NL architekten buro’s in NL te verbieden om iets in China te doen, bijvoorbeeld in Tibet.
  Maar nee, als Israel een waterzuiveringsinstallatie wil neerzetten als voorbeeld van governance dan mag niet.
  Het is volkomen van de gestoorde en ook nog tegen alle internationale wetgeving en regelgeving in.
  Het zou tijd worden dat iemand een zaak aanspant tegen de NL overheid.

  Like

 2. Franz Timmermanss is een half Duitser, en die hebben sowieso een bloedje hekel aan juden.Maar gelukkig worden vooral de Palestijnense Arabieren ermee gepakt. En Nederland was ook altijd erg voortvarend als het om de aanpak van de joden ging. We stonden tweede betreft het land met de meeste Joodse slachtoffers dankzij de voortvarende landverraders van toen waar de vele landverraders van nu veel van hebben opgestoken.

  Like

 3. Sterker nog, Nederland heeft Royal-Haskoning ‘ontraden’ (sic!!) mee te werken aan dit project waarvoor het bedrijf gevraagd was.

  Like

 4. Ja, Fransje Timmermans heeft nu dé kans van zijn leven. Die krijgt hij nooit meer.

  De man HAAT Israel en dus hij zal iedere kans aangrijpen om de Palestijnen de nek om te draaien door Israel tegen te werken waar hij maar kan.

  Like

 5. Als we het hebben over het afvoer putje kan je best stellen dat nederland zich dus buitenspel zet en gewoon een open riool is.
  En vromer wil zijn als de paus, zielig en diep triest, voor een land wat zich graag profileerde als het 2 de ISRAEL ,
  het is nu eerder het eerst duitsland van de 2 de wereld oorlog
  Ach en zo hebben we het ook gedaan in de 2 de wereld oorlog het minste van heel Europa met het verborgen houden van de JODEN nee ze leverder ze liever uit .

  DIEP en DIEP TRIEST dat een land zo is
  jammer dat ik er woon ik schaam me er voor

  SHALOM

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.