Joodse huizen blijven bouwen op de West Bank is goed voor het vredesproces +video

Terwijl er verder wordt onderhandeld met de Palestijnen werd in Samaria een nieuwe gemeenschap ingehuldigd

Parlementsleden van de Likoedpartij (van Netanjahoe) vertelden op zondag tegenover Arutz Sheva dat het bouwen van Joodse huizen in Judea en Samaria [op de West Bank] geen obstakel is voor de vrede en dat de Israëlische bouw gewoon moet blijven doorgaan in deze regio’s, ondanks het vredesproces. De leden van de Knesset namen op zondag deel aan een inwijdingsceremonie voor een nieuwe wijk genaamd Leshem in de gemeenschap van Aley Zahav.

Tzipi Hotovely
We zijn hier en we blijven hier

“Ik denk dat het belangrijk is om de boodschap door te geven dat de Joodse nederzettingen niet zullen ontmanteld en ontworteld worden,” zei vice-minister voor Transport Tzipi Hotovely (plaatje rechts.)We zijn hier en we blijven hier, en we zijn hier vandaag aanwezig om de Joodse nederzettingen te zien uitbreiden en ik denk dat dit een van de spannendste dingen is om mee te maken net voor Rosh Hashanah (Joods Nieuwjaar),” voegde zij eraan toe.

Vice-minister Ofir Akunis, des gevraagd of de bouw in Judea en Samaria een ‘problematische tactiek’ is terwijl de vredesbesprekingen aan de gang zijn, verklaarde dat “bouwen in Judea en Samaria is geen problematische tactiek en geen problematische kwestie. We kunnen met de Palestijnen onderhandelen. We zijn aan het onderhandelen met de Palestijnen en we kunnen en zullen blijven bouwen in Judea en Samaria, in de Golan Hoogtes, in de Negev, in Galilea – overal,” benadrukte hij.

Toen minister Akunis werd gevraagd of hij gelooft dat de Israëlische bouw de vestiging van een Palestijnse staat zal voorkomen, antwoordde hij: “Ik hoop het.”

Zo is dat.


Bronnen:

  1. Arutz-7:
    ♦ Likud MKs: Jewish Construction Must Go On Despite Peace Talks – “Building in Judea and Samaria is not an issue,” declares Deputy Minister Ofir Akunis at dedication of new Shomron neighborhood; door Elad Benari & Yoni Kempinski [lezen]

Een gedachte over “Joodse huizen blijven bouwen op de West Bank is goed voor het vredesproces +video

  1. Avram en Sarai, werden door JHWH-Elah Yisrael, naar Israel gebracht, JHWH-ELAH YISRAEL maakte een verbond met Avram, Dat stukje land aan de Middellandse Zee, is en blijft van Israel(Land en Volk), tot op de DAG dat de MESSIAS komt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.