Israëlisch-Arabisch gezin verloor in één klap 21 familieleden in gasaanval in Damascus

gas aanvalEen zoveelste intrieste dramatische ontwikkeling in het knekelhuis van Damascus, Syrië…

Een Israëlisch-Arabische familie verloor 21 van hun familieleden in de aanval met chemische wapens aanval in de buitenwijken van Damascus, Syrië. De Waked familie, uit de noordelijke Israëlische stad Nazareth, werd geïnterviewd door Channel 2 op het ogenblik dat ze samen kwamen om te rouwen voor de overledenen.

“We hoorden van hun dood via familie in Jordanië, gisteren,” vertelde Ahmed Waked aan Ynet. “Ze werden getroffen door de chemische stof en stierven. Twaalf vrouwen en meisjes, negen mannen en jongens.”

“We zagen beelden van de aanslag net zoals iedereen op het nieuws,” zei een van de verzamelde familieleden, “en daarna kregen we een paar uur later het slechte nieuws over hun dood.” Het bericht kwam van een oom, die van de familie de enige overlevende is in het gebied. Hij zei dat er onder de slachtoffers een moeder en haar zes kinderen zijn, evenals een echtpaar en vier van hun kinderen. Hij legde uit dat de slachtoffers Palestijnen zijn die na de oprichting van de staat Israël in 1948 naar Syrië vluchtten.

“Ze werden gedood in het dorp Zamalka,” vertelde Ahmed Waked. “We ontmoetten hen gewoonlijk soms in Jordanië en vertelden ons hoe moeilijk hun leven is geworden en hoe bang ze zijn, omwille van de Syrische burgeroorlog. De aankondiging van hun dood was een verschrikkelijke klap. Het is tijd om die oorlog te beëindigen, zodat niet meer burgers nog worden gewond.”

In de gasaanval van woensdag 21 augustus 2013, die door de Syrische oppositie onmiddellijk werd toegeschreven aan het regime van president Bashar al Assad, werden tussen de 136 en 1300 mensen gedood, afhankelijk van de verschillende bronnen. Bijzonder cynisch is dat deze gasaanval gebeurde op hetzelfde ogenblik dat een team van de Verenigde Naties aan de grond in Syrië onderzoeken voerden of er eerder in de burgeroorlog chemische wapens waren gebruikt.

Het gebruik van chemische wapens tegen Syrische burgers op woensdag bewijst nog maar eens dat we niet kunnen toestaan dat ’s werelds meest gevaarlijke regimes ’s werelds meest gevaarlijke wapens kunnen verwerven,” reageerde premier Benjamin Netanjahoe op donderdag. “De berichten wijzen op dat door het Syrische regime mogelijk een zwaar misdrijf werd begaan tegen zijn burgers,” zei Netanjahoe. “Deze daad is toe te voegen aan de lange lijst van misdaden van het Syrische regime, met de hulp van Iran en Hezbollah, tegen het Syrische volk,” zei hij.

Netanjahoe voegde eraan toe dat het “absurd is dat VN-onderzoekers, die in Damascus op dat moment de mogelijkheid onderzochten of er chemische wapens werden gebruikt, door het Syrische regime worden belet om het getroffen gebied te bezoeken.” Hij legde de schuld voor de aanhoudende gevechten bij Iran. “Syrië is voor Iran een proefterrein geworden en Iran kijkt nauw toe hoe de wereld reageert op de wreedheden die daar door hun satellietstaat Syrië en zijn proxy Hezbollah tegen onschuldige burgers in Syrië werden begaan,” voegde hij eraan toe.

assad-encore2Intussen in Syrië, president Bashar Al-Assad: “The show must go on…”


Bronnen:

 1. Ynet News:
  ♦ Mourning in Nazareth: 21 relatives killed in Damascus attack – Among dozens of victims of Assad’s alleged chemical massacre were 21 relatives of Waked family, 1948 refugees. ‘They said their lives were in danger,’ says Ahmed Waked; door Hassan Shaalan [lezen]
  ♦ Initial Western intelligence finds Assad used chemical weapons – First assessments reveal Syrian forces behind massacre which killed dozens if not hundreds of civilians in Damascus. ‘Still seeking conclusive proof,’ source says [lezen]
 2. The Times of Israel:
  ♦ Israeli Arab family loses 18 in Damascus attack – ‘We saw images of the attack on the news, and then a few hours later we received news of all the dead’; door Yoel Goldman [lezen]
  ♦ Netanyahu: Syria chemical attack a ‘grievous crime’ – Reported gas attack ‘proves we cannot allow the world’s most dangerous regimes to acquire the world’s most dangerous weapons’, door Haviv Rettig Gur [lezen]
 3. Arutz-7:
  ♦ Initial Assessment: Assad Indeed Used Chemical Weapons – Preliminary assessment by U.S. and allied intelligence agencies concludes that chemical weapons were indeed used by Syrian forces; door Elad Benari [lezen]
  ♦ Syria: Up to 635 Reported Dead in Chemical Attack – Horrific video shows dead and dying after alleged chemical attack by Assad’s forces near Damascus [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • De Palestijnen worden afgeslacht, verdreven – waar zijn de ‘pro-Palestijnen’? [lezen]
 • Verenigde Naties vinden Gaza oneindig belangrijker dan pakweg een gasaanval in Syrië [lezen]
 • Oorverdovende stilte aan Nederlandse linkerzijde mbt Palestijnse vluchtelingen uit Syrië [lezen]
 • Duizenden Syrische Palestijnen vermoord of op de vlucht; wie maalt erom?; door Khaled Abu Toameh [lezen]
 • Afschuwelijke leefomstandigheden voor Syrisch-Palestijnse vluchtelingen in Libanon [lezen]
 • Abbas: Liever Palestijnse vluchtelingen in Syrië laten wegrotten dan verzaken aan recht op terugkeer naar Israël [lezen]
 • Hamas en Palestijnse Autoriteit weigeren Palestijnse vluchtelingen uit Syrië op te nemen door Aviel Schneider [lezen]
 • Syrisch leger bombardeert Palestijns vluchtelingenkamp in Jarmoek [lezen]
 • Ca. 885 Palestijnen werden gedood in Syrische burgeroorlog en tienduizenden op de vlucht [lezen
 • Jordanië sluit zijn grenzen voor Palestijnse vluchtelingen uit Syrië door Elhanan Miller [lezen]
 • Tienduizenden Palestijnse vluchtelingen uit Syrië ongewenst volk in buurland Jordanië [lezen]
 • Opmerkelijk: Israël in Jordanië om gewonde Syrische vluchtelingen en kinderen te helpen [lezen]
 • Door wie worden de Palestijnen opnieuw slecht behandeld? door Jonathan S. Tobin [lezen]
 • Gevluchte Hamasleiders vrezen thans voor deportatie van Palestijnse vluchtelingen uit Syrië [lezen]

3 gedachtes over “Israëlisch-Arabisch gezin verloor in één klap 21 familieleden in gasaanval in Damascus

 1. Een drama wat je je ergste vijand niet toewenst, blijkt vandaag de dag ‘gewoon te kunnen.

  En het Westen?

  Die doet wat het altijd doet: geeft onzinnige verklaringen, kijkt ernaar met droevige gezichten, vult zijn praatprogramma’s, journalisten & experts geven hun mening en verder gaat het leven gewoon door in al zijn banaliteit (of het vuil wel in de juiste zakken wordt gedaan, of 1 miljoen het juiste salaris is, of we 5 minuten te lang geparkeerd hebben of 10 km te snel gereden of hoe moeten we Israel boycotteren voor gebouwde huizen).

  Maar er is misschien hoop. Ik zag dat Didier Reynders in de buurt was. Misschien is dát de oplossing waar de wereld op zat te wachten.

  La Belgique/het Belgie met hun talenoorlog, BHV waar ik weet niet hoeveel regeringen over gestruikeld zijn, die zullen de Syriers vertellen hoe je van één land een verdeeld land moet maken.

  Wat een farce!

  Like

 2. Ik vermoed dat de ogen van de wereld niet snel zullen open gaan… Het zal mij benieuwen hoe die Syrische oorlog zal eindigen. Zoals altijd is de gewone man vrouw of kind de dupe.

  Like

 3. De reacties zullen ongetwijfeld fel zijn richting Israel als deze een eerste aanval van chemische wapens op Tel-Aviv met een ongekende vergeldingsaanval beantwoordt.

  Like

Reacties zijn gesloten.