Verenigde Naties vinden Gaza oneindig belangrijker dan pakweg een gasaanval in Syrië

gas-attackNee, dit zijn geen Palestijnse kinderen die Israël in de Gazastrook heeft gedood, want dan zou de hele wereldbol Israël verketteren en zou het vanuit de VN-Veiligheidsraad dozijnen resoluties regenen op Israël die de Joodse staat zouden veroordelen voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Automatisch gevolgd door onderzoekscommissies, internationale veroordelingen door tientallen mensenrechtenorganisaties en ngo’s enz.

hugo3Dit gebeurde echter in Syrië, in Douma nabij Damascus, woensdag 21 augustus 2013. Honderden Syriërs kwamen door een gasaanval om het leven waaronder dozijnen kinderen. Echter, China en Rusland dwarsboomden opnieuw een resolutie die Syrië kon beschuldigen voor het escalerende geweld, dus gebeurt er weer niks. Syrië is Gaza niet, zoveel is wel zeker.

De Verenigde Naties heeft woensdag weer zijn ware gezicht laten zien, toen het niet tot een opdracht kwam tot een officieel onderzoek naar aanklachten, dat de Syrische regering honderden van zijn eigen burgers had gedood bij een aanval met chemische wapens.

Die beslissing was vooral interessant voor de Israëli’s, die nog steeds geïrriteerd zijn door het massale en alom bekend gemaakte onderzoek naar de Gaza-oorlog, die eind 2009 begon nadat Hamas en andere terroristen in Gaza hun raketaanvallen op het zuiden van Israël uitbreidden. De commissie beschuldigde tenslotte Israël van oorlogsmisdaden.

De VN veiligheidsraad benadrukte, dat het noodzakelijk was de beschuldigingen van het gebruik van chemische wapens in Syrië te ‘verduidelijken’ alvorens actie te ondernemen. Volgens oppositiegroepen werden deze week wel 1300 mensen gedood in een aanval van regeringstroepen met chemische wapens.

De Turkse minister van Buitenlandse zaken had videobeelden van de gebeurtenis bekeken en zei dat het duidelijk was dat er niet-conventionele wapens waren gebruikt, en drong aan op een onmiddellijk onderzoek door de VN. Maar de Veiligheidsraad kwam niet in actie.

In tegenstelling daarmee voerde de VN geen onafhankelijk onderzoek uit naar de Palestijnse beweringen, die tot het onderzoek na de Gaza-oorlog hebben geleid. Als de gevolgen van de Gaza-oorlog, in december 2009 en januari 2010, een groot VN-onderzoek waard waren zonder vooraf de feiten te controleren, waarom is dat niet het geval bij een mogelijke massamoord met chemische wapens in de Syrische burgeroorlog, die al meer dan 100.000 mensen het leven heeft gekost?

Die vraag heeft veel Israëli’s er meer dan ooit van overtuigd dat de internationale gemeenschap, en in het bijzonder de Verenigde Naties, in hun handelen beïnvloed worden door een oneerlijk en overdreven vooroordeel tegen de Joodse Staat.

door Ryan Jones
(in een vertaling van Israel Today Nederland)


Bronnen:

 1. Israel Today Nederland:
  ♦ Is Gaza belangrijker voor de VN dan Syrië? [lezen]
 2. Ynet News:
  ♦ Russia, China prevent official UN probe of Syria – Western-drafted statement calling for UN on-site investigation into reports of poison gas attack in Damascus watered down by Security Council to accommodate objections from Moscow, Beijing [lezen]
  ♦ Experts: Syria symptoms consistent with nerve gas [lezen]
  ♦ Syrians retrieve ‘sleeping’ dead after alleged chem attack [lezen]
  ♦ Syrian opposition: Over 100 killed in chemical attack – Syria’s main opposition group says more than 1,300 people were killed Wednesday in a government attack on rebel areas near Damascus – a charge the government vehemently denies [lezen]

2 gedachtes over “Verenigde Naties vinden Gaza oneindig belangrijker dan pakweg een gasaanval in Syrië

 1. Ik weet niet wie hier schuldig aan is, maar het bewijst maar weer dat ‘respect voor het leven bij Arabieren/Moslims & aanverwante groeperingen absoluut nihil is!

  Hoeveel mensen er alléén vandaag in de Moslim wereld (Syrie/Irak/Libanon/Lybie) zijn omgekomen/gewond is niet te bevatten.

  Hoort iemand de Humanistische NGO’s, de linkse Gutmenschen?

  Het héle zootje verdedigers van mensenrecht verkrachters moet zich gezamelijk doodschamen en het niet wagen ooit nog commentaar op Israel te leveren.

  Hun beschavings niveau is boven komen drijven en het is géén mooi plaatje!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 2. Dat de islamistische barbaren, die deze verschrikkelijke oorlogsmisdaad op hun geweten hebben, voor eeuwig moge branden in de hel na hun dood.

  Like

Reacties zijn gesloten.