Ruim 28% van salarissen van de Palestijnen op de West Bank worden betaald door Israël

settlement-constructionPalestijnse bouwvakkers aan de slag in Ramat Shlomo, in het noordoosten van Jeruzalem net voorbij de Groene Lijn (pre-1967 lijn.) Volgens Catherine Ashton van de Europese Unie, zou de bouw van ca. 1600 nieuwe Joodse huizen in Ramat Shlomo, de tweestatenoplossing bedreigen [bron]

Er zijn interessante gegevens te lezen in het rapport van het Palestijnse Centraal Bureau voor de Statistiek [PCBS] over het tweede kwartaal van 2013. Daaruit blijkt dat het aantal Arabieren van de Westbank dat in dienst is van Israëli’s, ten opzichte van het eerste kwartaal is gestegen van 93.000 naar 96.000.

Het aantal Arabieren dat in ‘de nederzettingen’ werkt is nog sterker gestegen, met maar liefst 25%, van 16.000 naar 20.000. Het gemiddelde salaris steeg eveneens flink, Israëlische werkgevers betalen nu ongeveer het dubbele aan salaris dan de gemiddelde Palestijnse werkgever. Daardoor komt nu ongeveer 28% van het inkomen van Palestijnen die op de West Bank wonen van Israëlische werkgevers (waarvan 6% uit ‘nederzettingen’).

Interessant niet waar? Honderdduizend Palestijnen en Palestijnse families die hun inkomen danken aan Israëlisch werk, dat dubbel zo veel betaald. En die met de besteding van hun salarissen een 28% aandeel hebben in de Palestijnse economie op de West Bank, waar zij dat geld weer uitgeven in winkels, aan dienstverleners enz. enz. waardoor er nog meer werk voor Palestijnen gegenereerd wordt.

Hoe past dit dan – in vredesnaam – in het beeld van diegenen die voor een boycot van Israël zijn “om de Palestijnen te helpen”? Het zou integendeel neerkomen op het de vernieling in helpen van de Palestijnse economie.

door Likoed Nederland


Bronnen:

 1. Likoed Nederland:
  ♦ De salarissen van de Palestijnen op de Westbank komen voor 28% uit Israël! [lezen]

4 gedachtes over “Ruim 28% van salarissen van de Palestijnen op de West Bank worden betaald door Israël

 1. “Een boycot v. Israel om Palestijnen te helpen”!

  Foute analyse, het moet zijn:

  “Een boycot v. Israel om Jodenhaters te helpen!

  Je kan altijd op de EU rekenen om deze wens v.d. gemiddelde Europeaan te verwezelijken!

  Je hoort ze denken daar in Brussel………!

  “Palestijnen, wat Palestijnen? Wie heeft die nu weer uitgevonden, het waren toch altijd Arabieren? En Abbas de grapjas, die blijft maar dwarsliggen over ons plan om hem die staat door zijn strot te duwen”.

  “Maar vooruit, als het onze zaak tegen die Joodse Lobby kan helpen dan moeten we éénsgezind doorzetten, hoe moeilijk dat proces ook is. Daar moeten even al die andere mineure akkefietjes zoals Syrie, Egypte, Iran, Tunezie, Irak, Lybie, miljoenen vluchtelingen & duizenden doden per dag maar even voor wijken!

  Dus…… in ons aller interest: “BOYCOT ISRAEL…..het is VOOR DE PALESTIJNEN”!

  Like

Reacties zijn gesloten.