Zonder beperkingen of regels: Waarom zij ons haten [Shmuley Boteach]

capitool-moslimsAmerikaanse moslims bidden op vrijdag op een “dag van islamitische eenheid” aan het
Capitool in Washington D.C. voor de vernietiging van Amerika en zijn handlanger Israël [bron]

Ik bevind mij op een vlucht in Tanzania en hebben net Rwanda verlaten waar we een tweede rondleiding kregen op de plaatsen waar de massamoorden plaatsvonden die de twintigste verjaardag naderen van de slachting, toen ik op het vliegtuig een zeer leuke Pakistaanse familie ontmoette die op safari trok.

We wisselen wat beleefdheden uit. Ze hebben kinderen die studeren in het Verenigd Koninkrijk, net als vele Pakistaanse families uit de hogere klasse. Mijn vrouw en ik hebben in het Verenigd Koninkrijk gewoond. We hebben veel om over te praten. Ik had het met hen over al die Pakistaanse studenten die ik kende in Oxford, die regelmatige gasten waren op onze evenementen. Ze vertellen me over hun reis naar de berggorilla’s en hoeveel ze wel genieten van Afrika.

Plotseling zegt de vader zegt tegen mij: “Ik was onlangs in Israël. Ik heb ervan genoten. Maar ik walgde van de behandeling van de Palestijnen die niet eens van Bethlehem naar Jeruzalem kunnen gaan.”

Ik leg hem uit dat de checkpoints relatief nieuw zijn. “Ze bestonden nog niet toen ik student was in Jeruzalem. Ze werden opgericht na een golf van terreur en bomaanslagen waarbij duizenden Israëlische burgers werden gedood. Je kunt het Israël nauwelijks kwalijk nemen om te proberen een einde te maken aan de slachting.”

“De slachting?” zegt hij. “Je bedoelt de manier waarop elke dag Israël bloedbaden aanricht onder de Palestijnen. En het wordt allemaal gefinancierd door Amerika, dat is de grootste moordenaar in de wereld. Kijk maar naar die 100 mensen die elke dag in Irak worden vermoord.”

Ik frons mijn wenkbrauwen en probeer kalm te blijven en me niet op stang te laten jagen. “Maar dat wordt gedaan door islamitische terroristen. Wat heeft dat te maken met Amerika? Wij Amerikanen stierven om de Irakezen te bevrijden. We hebben voor meer dan een biljoen dollar van onze nationale schatkist uitgegeven aan volslagen vreemden om te beletten dat ze werden afgeslacht door Saddam Hoessein.”

Hij negeert de feiten en vervolgt zijn tirade. “Amerika slacht nu iedereen af in Afghanistan, alleen maar om de regio te destabiliseren en de schuld voor alles te leggen bij Pakistan.”

“Amerika probeert Afghanistan te redden van de Taliban,” sprak ik hem tegen, “monsters die vrouwen mishandelen, fanatici die iedereen onthoofden die niet voldoen aan hun extreme religieuze eisen.”

“Onzin,” zegt hij, “de Taliban is oneindig veel humaner dan de Amerikanen en hun agenten in het Midden-Oosten, de Israëliërs.”

Inmiddels heb ik er wel schoon genoeg van en ik ga in de aanval.

“Waarom woonde Osama bin Laden in Abbotabad, een mijl van West Point [legerbasis] van Pakistan? Wie verleende onderdak aan een man die 3000 onschuldige Amerikanen doodde?” En hier viel mijn mond open van ongeloof toen hij antwoordde: “Drieduizend dode Amerikanen is niets, een druppel in de oceaan, in vergelijking met hoeveel moslims Amerika heeft gedood.”

U ZOU zich kunnen afvragen waarom ik dit verhaal vertel. Het is een geïsoleerd incident, ja toch? Maar dat is het niet. Het is een gevoel dat ik tegenkwam in zoveel delen van Afrika, waar ik reisde op weg naar Rwanda, om de locaties te zien van de massamoorden weer te zien en een ontmoeting te hebben met overheidsfunctionarissen en vervolgens naar Arusha in Tanzania, om de strafrechtbanken te zien waar de Rwandese massamoordenaars werden berecht.

Lezers van mijn columns weten wel dat ik vanuit het Jodendom één van de meest vooraanstaande verdedigers ben van de Islam. Ik herinner er mijn Joods publiek voortdurend aan dat we de huidige spanningen tussen Joden en moslims niet uit hun context mogen halen.

Saladin verwelkomde de Joden terug in Jeruzalem in 1187, toen hij de heilige stad veroverde op de kruisvaarders die elke Jood tot op de laatste hadden gevangen en afgeslacht. De Ottomanen namen in grote aantallen Joden op toen wij verdreven werden uit het katholieke Spanje en Portugal.

Joden bloeiden op in vele islamitische landen waar de Koran zei dat ze zouden moeten worden behandeld als tweederangs burgers, maar anderzijds niet mogen vervolgd worden. Ik nam Dr Mehmet Oz, tijdens onze recente bezoek dat we samen aan Israël brachten, om het graf van Maïmonides in Tiberius te zien, en hem uit te leggen dat de grootste islamitische regeerder die ooit geleefd heeft, deze grote wijsgeer tot zijn persoonlijke lijfarts maakte.

Wanneer sommige van mijn Joodse collega’s spreken over de islam als een inherent gewelddadige religie, daarbij verwijzend naar verzen in de Koran om dat te bewijzen, herinner ik hen eraan dat er in onze eigen Thora tal van verzen zijn die wanneer zij uit hun verband worden gerukt, behoorlijk gewelddadig klinken. Het komt allemaal neer op hoe deze passages worden geïnterpreteerd. Maar dit gezegd zijnde, twijfel ik niet het minst dat de Islam momenteel een moderne crisis ondergaat die misschien alleen door geestelijke en lekenleiders kan worden opgelost.

Hier in Tanzania circuleerde een week geleden een vreselijk verhaal toen twee Britse vrouwelijke Joodse tieners werden aangevallen met zwavelzuur door islamitische aanvallers. Het is niet zo dat imams geweld prediken, hoewel velen dat jammer genoeg wel doen. Het is eerder dat zij het slachtofferschap prediken.

Amerika is de schuld van hun problemen.

Israël is de schuld van hun lijden.

Waar zijn de islamitische leiders en geestelijken die bereid zijn om te zeggen:

“Wij zijn verantwoordelijk voor onze eigen problemen. Wij nemen een grote wereldreligie en draaien die kortzichtig weg van wereldse kennis in plaats van het vinden van een balans tussen het heilige en het alledaagse. Wij geven de vrouwen niet de macht om de gelijken te zijn van mannen in alle omstandigheden.

Wij Palestijnen, nemen het grootste deel buitenlandse hulp per inwoner voor ons die ooit aan een volk werd gegeven en we laten corruptie toe en haat tegen Israël, door de fondsen te verkwisten aan bommen en kogels, in plaats van aan het bouwen van universiteiten en scholen. We kiezen op democratische wijze leiders die dan, zoals Hamas of Mohamed Morsi, vervolgens doorgaan met het ontmantelen van de democratische instellingen.

We zien de Joden als onze vijanden in plaats van ze te gebruiken als een voorbeeld van datgene waarnaar we zelf zouden moeten streven. Zij keerden terug naar hun land, na lang geleden te zijn verspreid door buitenlandse Europese machten en brachten de woestijn tot bloei. We kunnen zeker hetzelfde doen.”

door rabbijn Shmuley Boteach

The author, who The Washington Post calls ‘the most famous rabbi in America,’ will be publishing Kosher Lust this October. Follow his twitter feed on his visit to the genocide commemorations of Rwanda @Rabbishmuley


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

Bronnen:

  1. The Jerusalem Post: No Holds Barred: Why they hate us – It’s not that imams are preaching violence, although many do. It’s rather that they preach victimhood. America is to blame for their problems; door Shmuley Boteach [lezen]

Een gedachte over “Zonder beperkingen of regels: Waarom zij ons haten [Shmuley Boteach]

Reacties zijn gesloten.