Foto op Facebook van omhelzing Israëlische en Egyptische generaal slecht gesmaakt

egypt-israel-intelligenceEen foto van een vriendschappelijke omhelzing tussen een Egyptische legerofficier, generaal Amir al Damogy en zijn Israëlische tegenhanger generaal Assaf Orion die op de Arabische sociale media Facebook werd geplaatst, zorgt voor onvermijdelijke controversie in de Arabische wereld en ver daarbuiten.

De bewuste foto werd het afgelopen weekeinde voor het eerst op Facebook geplaatst op 13 augustus 2013 en moet de indruk wekken dat Israël en het Egyptische leger op dit ogenblik hartelijk samenwerken om de Moslim Broederschap eronder te krijgen. In werkelijkheid gaat het om een oudere foto die werd gejat van de omslag van een Director General ’s rapport van de Verenigde Naties uit 2011.

De Facebookpagina genoemd “Brotherhood Intelligence Agency (ASA),” heeft een grote groep volgelingen en telt wel 151.000 “likes” en werd volgens Israel’s Channel 2, opgericht door de Egyptische Moslim Broederschap.

Uiteraard zorgde die – als recent voorgestelde foto – voor tal van furieuze reacties onder de Arabische online lezers die zich kanten tegen deze vermeende samenwerking op hoog niveau tussen de gewapende strijdkrachten van de twee landen en die op hun Facebookpagina werd geafficheerd als “verraad.”

Waarschijnlijk zal binnenkort wel iemand in de Arabische wereld ‘onthullen’ dat deze Egyptische generaal in werkelijkheid een Joodse moeder heeft, dan is daarmee alles verklaard wat te verklaren valt. 😉

Lees hier verder op The Algemeiner.

Een gedachte over “Foto op Facebook van omhelzing Israëlische en Egyptische generaal slecht gesmaakt

  1. Doorzichtige en banale poging van de MB maar gezien het peil van de mensheid zal de foto ongetwijfeld succes hebben bij honderden miljoenen…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.