Palestijnen beschuldigen Israël van oorlogsmisdaden en verjoodsen van Jeruzalem

plo-abbas2De zetel van het Uitvoerend Comité van de PLO in Ramallah. De PLO is een koepelorganisatie waarin de meeste Palestijnse organisaties zijn vertegenwoordigd (behalve bv. de Gazaanse terreurorganisaties Hamas en Islamitische Jihad en nog enkele anderen) en waarin de Al Fatah beweging de grootste factie vormt. Zowel de PLO, het PLO Comité, Al Fatah als de Palestijnse [Nationale] Autoriteit (kortweg PA genoemd en sinds de Oslo Akkoorden van 1993 de werknaam voor het toekomstige ‘Palestina’) worden allen voorgezeten door Mahmoud Abbas. Onlangs herbenoemde het PLO Comité, dat hij zelf voorzit, Abbas opnieuw in functie als president van de PA. ‘De koning kroont zichzelf tot keizer,’ als het ware. Deze Palestijnse despoot die zichzelf tot in den treuren herinstalleert, ontslaat aldus wie, waar en wanneer hij maar wil, vermits hij de absolute macht uitoefent. Behalve in Gaza dan…

Het leiderschap van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) heeft op zondag een vernietigende aanval gelanceerd op Israël en dreigde zich te richten tot de internationale instanties om het te straffen voor zijn “oorlogsmisdaden, anti-humanitaire en racistische daden en schendingen van het internationaal recht.” De aanval kwam tijdens een bijeenkomst van Uitvoerend Comité van de PLO in Ramallah onder voorzitterschap van de Palestijnse president Mahmoud Abbas.

De PLO-leiders zeiden dat ze niet zouden instemmen met een situatie waarin de vredesbesprekingen met Israël die onlangs werden hervat, een “politieke dekmantel zou worden voor de uitvoering van het grootste nederzettingen project.” Ze beschuldigden de Israëlische regering van het werken in de richting van het ondermijnen van “alle vooruitzichten op vrede.”

Verwijzend naar de recente Israëlische plannen om woningen te bouwen in de nederzettingen en in de wijken van Oost-Jeruzalem, zeiden de PLO-leiders: “Het Uitvoerend Comité van de PLO beschouwt de ongekende besluiten van de kolonisten die door de bezettende regering werden aangekondigd als een sluitend bewijs dat de eerste en laatste optie van Israël expansionisme blijft, judaïsering en diefstal van Palestijns land, en niet de bezetting wil beëindigen noch de tweestatenoplossing wil uitvoeren op basis van de grenzen van 1967.”

Het Comité waarschuwde ervoor dat de acties van Israël de PA leiders zou dwingen om hun posities inzake de lopende vredesbesprekingen opnieuw te beoordelen. De PLO leiders uitten kritiek op de Amerikaanse regering voor het niet onder druk zetten van Israël om de bouw in de nederzettingen te stoppen.

“Wij houden de Amerikaanse regering verantwoordelijk voor het stoppen van deze Israëlische oorlogsmisdaden en pogingen om het vredesproces te dwarsbomen,” zeiden de leiders in een verklaring. “De laatste stappen omtrent de nederzettingen zijn in tegenspraak met de garanties die de Palestijnse Autoriteit [van de Amerikanen] had gekregen tijdens de voorbereidende besprekingen voor het hervatten van de onderhandelingen.”

De PLO beschuldigde Israël om een beleid van “etnische zuivering” uit te voeren tegen de Palestijnen in Jeruzalem. “De praktijken van Israël zullen de Palestijnse leiders ertoe aanzetten om de tussenkomst te eisen van internationale gerechtshoven en instellingen te eisen tegen deze oorlogsmisdaden, racistische daden en schendingen van alle internationale wetten en conventies,” klonk het in de verklaring waarschuwend.


Bronnen:

 1. The Jerusalem Post: PLO charges Israel with ‘war crimes, anti-human, racist acts’; door Khaled Abu Toameh en Herb Keinon [lezen]

2 gedachtes over “Palestijnen beschuldigen Israël van oorlogsmisdaden en verjoodsen van Jeruzalem

 1. Kijk, dat is het goede aan de palestijnen. Ze zijn zo heerlijk voorspelbaar.

  Het gekronkel om zich uit de ‘vredesbesprekingen’ te wurmen begint.

  Ze zien ineens dat ze “hun Palestina” toch niet op het zilveren tabletje krijgen gepresenteert.

  Wat zullen de Europeanen nu doen, die allemaal ”Palestina” al als een land zien, terwijl het toch écht niets anders is dan een betwist territorium, dat qua geschiedenis toch écht altijd aan de Joden
  heeft toebehoort, ondanks het huidige politieke gedraai van de EU/US & de rest.

  Wanneer gaat de manipulerende media ons eens uitleggen waarom, ****áls Palestina al een land is naast Israel, er dan ‘vredesbesprekingen’ nodig zijn!

  Waarom zijn er geen ‘vredesbesprekingen’ nodig tussen Frankrijk & Wallonie of Nederland & Vlaanderen, of Belgie & Duitsland of Zweden & Denemarken, etc.etc.etc.?

  Like

  1. re: “Waarom zijn er geen ‘vredesbesprekingen’ nodig tussen Frankrijk & Wallonie of Nederland & Vlaanderen, of Belgie & Duitsland of Zweden & Denemarken, etc.etc.etc.?”

   Dat heet het Europese parlement vandaag de dag. Of de EU Commissie. Ipv oorlog te voeren zoals we dat hier gewend waren doen we dat nu door te bekvechten in Brussel en//of Strasburg.

   De EU kost een hoop geld en en zijn af en toe een stelletje eikels maar in ieder geval schieten ze elkaar niet overhoop…

   (een beetje Ritalin voor de EU-Ambtenaren zou geen kwaad kunnen overigens 🙂 )

   Like

Reacties zijn gesloten.