Palestijnse staatstelevisie promoot ‘Protocollen van de Wijzen van Zion’ +video


Video: Antisemitisch schotschrift de “Protocollen van de Wijzen van Zion”
opgehemeld op de Palestijnse openbare televisie

Zoals reeds ettelijke malen bericht zendt de Palestijnse staatstelevisie PA TV (en ook Al Aqsa TV van Hamas in de Gazastrook) haast dagelijks zogenaamde “educatieve” en pseudo- “historische”  programma’s uit die de Palestijnen van jong tot oud, mannen, vrouwen en kinderen moet helpen begrijpen waarom het zo noodzakelijk is om Israël te vernietigen en de Joden in de zee te drijven.

Egyptische herdruk uit 2003 van de Protocollen
Egyptische herdruk uit 2003 van de Protocollen

Met of zonder vredesproces (in feite onnozel gezwijmel voor westerse gedesïnformeerde en naïeve softies), blijft de Palestijnse haatwinkel hoe dan ook continu in de hoogste versnelling draaien en die haatmotor kan geen verstandig mens in het Midden-Oosten stilleggen.

In een de sectie “geschiedenis”, uitgezonden door de televisie van de Palestijnse Autoriteit op 7 juli 2013 jongstleden, wordt een boek van Ajaj Nuwayhid omtrent de Protocollen van de Wijzen van Zion besproken.

In deze antisemitische vervalsing die voor het eerst in 1903 in Rusland werd gepubliceerd, wordt een Joods complot onthuld om de wereld te veroveren en te knechten.

Dat van dit schotschrift reeds in 1921 werd bewezen en ook nog eens in 1934-1935 tijdens een proces in het Zwitserse Basel, dat het hier om een vervalsing ging, stoort de Palestijnse nep-wetenschappers en ‘historici’ niet in het minst. Palestijnen zijn dan ook niet op zoek naar de waarheid, noch naar een onafhankelijke staat naast Israël en nog het minst van al op zoek naar vrede. Israël moet kapot en de Joden moeten weg uit het M-O.

Woordvoerder van de Palestijnse Autoriteit Ehab Bessais:

“Ajaj Nuwayhid heeft aan vele boeken boeken gewerkt, waarvan misschien wel het meest opvallende ‘De Protocollen van de Wijzen van Zion’ is, een boek dat wijd verspreid werd in de Arabische wereld.

Hij schreef [de vertaling] in het begin van de 20ste eeuw en trachtte de wereldwijde en internationale omvang van de Zionistische identiteit [cfr. Israël.] te tracere.”

De auteur van het boek “Ajaj Nuwayhid, ‘The Protocols of the Elders of Zion: Texts, Symbols and Talmudic Origins,” Samih Shabib:

“Ajaj Nuwayhid heeft ons vele schriften nagelaten…. Hij vertaalde ‘De Nieuwe Wereld van de Islam’ en ‘De Protocollen van de Wijzen van Zion’. Deze man verdient werkelijk ons respect en waardering.”

EoZ over Ajaj Nuwahid:

“Ajaj Nuwahid werd geboren in Libanon in 1897, verhuisde vervolgens naar Syrië. Na de Franse overname van Syrië besloot hij te verhuizen naar Jeruzalem om te vechten tegen de Britse heerschappij over Palestina en tegen de zionistische beweging. Hij was bevriend met de antisemitische moefti Amin Al-Hoesseini van Jeruzalem.

zion3Hij speelde ook een rol in de illegale annexatie door Jordanië van de Westelijke Jordaanoever, omdat hij al bij al niet werkelijk geïnteresseerd was in het Palestijns-Arabische nationalisme. Vervolgens verhuisde hij naar Amman (Jordanië) en vervolgens keerde in 1959 terug naar Libanon.

Omdat hij in 1948 leefde in het Britse Mandaat Palestina, werd hij beschouwd als een ‘Palestijnse vluchteling’. Maar omdat hij terug naar zijn geboortestad verhuisde, zou hij met succes het beroep op zijn Libanese burgerschap herwinnen, net zoals een aantal’ Palestijnse vluchtelingen’ in de jaren 1950 er eveneens in slaagden om dat te doen.

Zijn boek over de Protocollen van de Wijzen van Zion lijkt wel wat meer dan alleen maar een vertaling, maar inderdaad een voluit antisemitische schreeuw geschreven in 1967 en breidde de thema’s van de Russische vervalsing uit en paste ze aan aan het hedendaagse Zionisme. Sindsdien zijn er minstens vier herdrukken geweest. De Palestijnse Autoriteit verheerlijkt en beschouwd hem als een van de hunne, een doorwinterde Jodenhater en opruier.”

Hieronder enkele antisemitische uitgaven in het Arabisch die in het Midden-Oosten als zoete broodjes over de toonbank gaan:

antisem01
antisem02


Bronnen:

 1. Elder of Ziyon: PA TV praises translator of the “Protocols” [lezen]
 2. Palestinian Media Watch (PMW): Protocols of the Elders of Zions praised on PA TV [lezen]

Gerelateerd:

 • ‘The Project’ van de Moslim Broederschap alias De Protocollen van de Wijzen van Islam; door Salubrius [lezen]
 • Palestijnse ‘historica’: Protocollen zijn exacte weergave van Judaïsme en Zionisme [lees]
 • Libanese priester: Protocollen van Wijzen van Zion willen Christendom uitroeien [lees]
 • De rol van de Protocollen van de Wijzen van Sion in Egypte en bij Hamas [lees]
 • De zeven levens van de Protocollen van de Wijzen van Zion [lees]
 • Protocollen van Wijzen van Zion vrij te koop in moskee in Australië [lees]
 • Het succesverhaal van de Protocollen van de Wijzen van Zion en Mein Kampf in het Midden-Oosten [lees]
 • De Protocollen van de Wijzen van Zion springlevend in het M-O [lees]
 • ‘Mein Kampf’ erg populair bij moslims in ‘Palestina’ en het Midden-Oosten [lees]
 • Turks cosmetisch bedrijf gebruikt Adolf Hitler in een reclamespot voor shampoo [lees]
 • Turken houden nog altijd heel veel van Adolf Hitler [lees]